Lenovo Topluluğu

• 1
  • 2
Sayfaya gidin

Bilgisayar açılıyor ama ekran gelmiyor!!!

Lenovo Legion Y740-17IRHg model bilgisayarı yaklaşık 1 ay önce aldım. Hiçbir sorun yokken bilgisayarı açtım ama ekran gelmedi. Sonra güç tuşuna basılı tutarak kapattım ve geri açtım bu sefer açıldı. 2 haftadır far cry 4 oynuyorum oyuna girdim kasmaya başladı. Normalde açılışta otomatik olarak çalışan nvidia geforce programı açılmamış onu fark ettim. Programı açınca otomatik sürücü yükleme kısmı geldi ve yükleme yaptı. Yeniden başlattı baktım aynı güncelleme yine görünüyor yine yükledim yeni,den başlattım yine açtığımda aynı sürüm yüklü görünmüyordu. Tekrar denedim yine olmadı. Sonra lenovo vantage uygulamasına girip sistem güncellemesi kısmından denetleme yaptım ve 5 farklı güncellemeyi karşıdan yükledi fakat 4'ü yüklendi. O andan itibaren bilgisayar açıldı fakat ekran gelmedi. Defalarca denedim olmadı. Daha sonra forumda benzer sorunu yaşayan birisinin konusuna baktım birkaç bir şey denedim ama olmadı. Ekran gidip gidip geldi sonra otomatik yeniden başlattı vs. En son nası oldu anlamadım açıldı kapatmıyorum bilgisayarı tekrar açılmaz diye.  Şimdi tekrar vantage'den denetleme yaptığımda güncelleme görünmüyor ve nvidia uygulamasında da en güncel sürüm yüklü görünüyor. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda her defasında farklı uyarılar almaya başladım.  Açıyorum ekran gelmiyor. Açıyorum ekran gidip geliyor. Açıyorum ekran geliyor sonra otomatik yeniden başlatıyor. Açıyorum otomatik onarım diyor yine açılmıyor. Normalde 10-12 saniye de açılan bilgisayar açılmaz oldu. Bigisayara hiçbir aygıt bağlamadan ve prizden çıkarıp 15 sn güç düğmesine 3 defa basarak açılmasına sağlamayı denedim yine olmadı. Lütfen yardımcı olun bu konuda.

20200728_211207.jpg
0
0

Re:Bilgisayar açılıyor ama ekran gelmiyor!!!

Merhaba @yasinsamur93.

Lenovo Topluluğuna hoş geldin!

Modelinde Kurtarma Menüsüne erişmeni sağlayan bir Novo düğmesi vardır. Onu aşağıdaki resimde bulabilirsin:

Bu durumda, muhtemelen bilgisayarı fabrika ayarlarına sıfırlamak en iyisidir. Kurtarma Menüsü'nde bu seçeneği belirleyebilir ve bilgisayarının ekranındaki istemleri takip edebilirsin. Ne yazık ki, bu işlem laptopundaki tüm verileri kaybetmene neden olacaktır.

Sıfırladıktan sonra, modelin için tüm sürücüleri destek sitemizden indirebilirsin:

https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/legion-series/legion-y740-17irhg/downloads/driver-list

Selamlarımla,

Ala
Polish & Turkish Community Lead

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!
Looking for information about Lenovo products?

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!
Szukasz informacji o produktach Lenovo?

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!
Lenovo ürünleri hakkında bilgi mi arıyorsunuz?

1
1

Dediğiniz gibi sıfırlama işlemini başalttım. Bu işlem ortalama kaç saat sürer? Ayrıca daha sonra güncelleme yaptığımda aynı sorunla karşılaşır mıyım? Çünkü bu problem nvidia güncelleme probleminden sonra oldu.
0
0

Merhaba @yasinsamur93,

Fabrika ayarlarına sıfırlamanın tamamlanması yaklaşık iki saat sürebilir.

Sorun muhtemelen sürücü kurulumu sırasında bir hatadan kaynaklandı, ancak yeni bir sistemde oluşmamalıdır. Fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra sorun devam ederse, lütfen bana bildirin.

Selamlarımla,

Ala

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!

0
0

Sonuç değişmedi maalesef. Ek'deki fotoğrafta görebilirsiniz. Yeniden denedim, f1 e bastım seçenekleri denedim ama olmadı. Bilgisayar açılışı için dil, bölge, kşavye vs seçimi yaptıkdan sonra yeniden başlattı yine aynı işlemleri istedi. Sonrasında bu uyarı geldi. Bu işlemleri yaparkende ekran gidip gidip geldi sürekli.
20200729_171610.jpg
0
0

Lütfen artık nasıl kesin çözüm alabilirim söyleyin. 3 gündür uğraşıyorum. Cihazın değeri 20.000 ₺ ve henüz alalı 1 ay oldu. Durduk yere bi güncelleştirmeden sonra ekran gelmez oldu. Geri yükleme yapmıyor. Sistem sıfırlama yaptım en az 15 defa tekrar tekrar deneyerek sıfırlayabildim. Sonra yine gitti. Şimdi novo tuşundan sıfırlama seçeneğide çıkmıyor. Çıldırmak üzereyim. Ben böyle bir saçmalık görmedim. Güncelleştirmeleri kaldırmıyor. Canı istiyor açılıyor canı istiyor kapanıyor. Ekran gelmiyor veya gidip gidip geliyor. Hata veriyor. Ben 7 yıl boyunca i3 bilgisayar kullandım 7 yıl hiç problem yaşamadım. 20.000 liralık cihazın 1 ayda durduk yere böyle bir sorun çıkarması. Geçekten akıl alır gibi değil. Kurtarma menüsünde hiçbir işlemi gerçekleştirmiyor. Sizden rica ediyorum size video kaydını atmak istiyorum bir inceleyin. Nasıl video ulaştırabilirim size?
0
0

Merhaba @yasinsamur93,

Laptopu servise göndermeden önce deneyebileceğimiz son şey temiz bir Windows kurulumu. Bilgisayarında, satın aldığın andan itibaren Windows yüklü müydü? Eğer öyleyse, Lenovo DDRS adlı bir servis kullanabilirsin. Lenovo DDRS nasıl çalıştığını öğrenmek için bu makaleyi okuyabilirsin:

https://support.lenovo.com/tr/tr/solutions/ht103653

Bu bile yardımcı olmazsa, dizüstü bilgisayarı servisimize göndermeni öneririm.

Selamlarımla,

Ala

0
0

''Komut İstemi'' ile Windows'u sıfırladım. Açılış kapanış da herhangi bir sorun yok şu an. ''Geri Yükleme Noktası'' oluşturup bir tanede ''Kurtarma Diski'' oluşturdum. Şu an her şey stabil. Fakat Windows güncelleştirme istiyor. Korktuğum için duraklattım. Çümkü problem güncelleştirmeden sonra olmaya başladı. Bir diğer problem ''Nvidia GeForce''. Şu an o da güncelleme istiyor. Programı dahi açmadım problem çıkacak diye. Nvidia aktif ve güncel olmadan oyun da oynayamıyorum. Şimdi ne yapmam gerekiyor yine aynı problemle karşılaşmamak için?

Adsız(1).png
0
0

Merhaba @yasinsamur93,

Sürücüleri Windows Update kullanmak yerine destek sitemizi kullanarak el ile güncellemeni öneriyorum. Uyumlu sürücüleri bulmak için seri numaranızı kullanabilirsin. Bu şekilde, modelin için uygun olmayan sürücüleri indirmekten kaçınabilirsiniz.

https://pcsupport.lenovo.com/

Destek sitemizden sürücüleri indirdikten sonra, her şeyin güncel olduğundan emin olmak için bir yazılım taraması yapmak için Lenovo Vantage uygulamasını kullanabilirsin.

Selamlarımla,

Ala

0
0

''Sürücüler ve Yazılımlar'' sekmesinden tarama başlattım. ''Cihaz için herhangi bir sürücü güncellemesi gerektirmez'' diyor. Aynı şekilde ''Vantage'' programından tarama yaptığım zaman sadece ''GeForce'' yazılım güncellemesi önerisi çıkıyor. 

0
0
  • 1
  • 2
Sayfaya gidin

Cihazınızı tanımlayın

OR

Seri numaranızı vermek istemiyor musunuz? Ürüne göre görüntüle

Sorun çözüldü mü yoksa yardıma mı ihtiyacınız var? Buraya tıklayın.