English Community

Lenovo NotebooksLenovo IdeaPad 1xx, 3xx, 5xx & 7xx, Edge, LaVie Z, Flex Notebooks
All Forum Topics
Options

77 Posts

04-23-2014

Ireland

186 Signins

1099 Page Views

  • Posts: 77
  • Registered: ‎04-23-2014
  • Location: Ireland
  • Views: 1099
  • Message 11 of 17

Re: Screen keeps changing brightness (Flex 15)

2014-05-22, 14:45 PM

Yeah, how annoying... two settings for the same thing... durrrr....

Reply
Options

1017 Posts

07-14-2010

CA

3945 Signins

17518 Page Views

  • Posts: 1017
  • Registered: ‎07-14-2010
  • Location: CA
  • Views: 17518
  • Message 12 of 17

Re: Screen keeps changing brightness (Flex 15)

2014-05-22, 14:48 PM

My system seems to run fine with the following setting:

 

brightness1.png
brightness2.png

 

*EDIT* Too slow to reply. Sorry about that!

 

*EDIT 2* Looks like OP has a Flex 15D. This unit has an AMD chipset instead of the Intel chipset in the standard Flex 15. For the Intel version, my above settings should work. For the Flex 15D, Catalyst will supercede the Windows setting, similar to how nVidia Control Panel supercedes Windows for nVidia GPUs.

←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Tap that kudos button if I helped ^^
←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Reply
Options

77 Posts

04-23-2014

Ireland

186 Signins

1099 Page Views

  • Posts: 77
  • Registered: ‎04-23-2014
  • Location: Ireland
  • Views: 1099
  • Message 13 of 17

Re: Screen keeps changing brightness (Flex 15)

2014-05-22, 14:50 PM
Cool. Maybe that controls both the power plan and the graphics card brightness settings?
Reply
Options

14 Posts

05-21-2014

UK

34 Signins

324 Page Views

  • Posts: 14
  • Registered: ‎05-21-2014
  • Location: UK
  • Views: 324
  • Message 14 of 17

Re: Screen keeps changing brightness (Flex 15)

2014-05-22, 14:53 PM

Indeed. I have three menus for brightness. Unless they've hidden anymore anywhere lol. Two of the menus for automatic brightness and two of them for setting the brightness. Very annoying.

Reply
Options

14 Posts

05-21-2014

UK

34 Signins

324 Page Views

  • Posts: 14
  • Registered: ‎05-21-2014
  • Location: UK
  • Views: 324
  • Message 15 of 17

Re: Screen keeps changing brightness (Flex 15)

2014-05-22, 14:55 PM

wrote:

My system seems to run fine with the following setting:

 

brightness1.png
brightness2.png

 

*EDIT* Too slow to reply. Sorry about that!

 

*EDIT 2* Looks like OP has a Flex 15D. This unit has an AMD chipset instead of the Intel chipset in the standard Flex 15. For the Intel version, my above settings should work. For the Flex 15D, Catalyst will supercede the Windows setting, similar to how nVidia Control Panel supercedes Windows for nVidia GPUs.


Thanks for replying. I do. I found that setting first so I'm guessing AMD was overwriting the setting. I'll have to remember that in case there are any other settings it might be overwriting.

Reply
Options

77 Posts

04-23-2014

Ireland

186 Signins

1099 Page Views

  • Posts: 77
  • Registered: ‎04-23-2014
  • Location: Ireland
  • Views: 1099
  • Message 16 of 17

Re: Screen keeps changing brightness (Flex 15)

2014-05-22, 14:57 PM
LOL, I just realised this was Flex15 thread and I have a Y2P. Argh. Sorry guys.
Reply
Options

14 Posts

05-21-2014

UK

34 Signins

324 Page Views

  • Posts: 14
  • Registered: ‎05-21-2014
  • Location: UK
  • Views: 324
  • Message 17 of 17

Re: Screen keeps changing brightness (Flex 15)

2014-05-22, 15:02 PM

wrote:
LOL, I just realised this was Flex15 thread and I have a Y2P. Argh. Sorry guys.

lol that's alright. You still helped me :)

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save