Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

Lenovo NotebooksLenovo P, Y and Z series Notebooks
All Forum Topics
Options

11 Posts

02-12-2014

Spokane, WA

12 Signins

65 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎02-12-2014
  • Location: Spokane, WA
  • Views: 65
  • Message 1 of 13

HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-12, 19:33 PM

I recently purchases the y510p and aware of the specs of it. However when I open the NVidia Control panel the only task on the right I can select is for the 3D settings. Why is that? I need help getting this fixed asap as I will be going overseas here soon and need my computer up and running.

Reply
Options

792 Posts

07-25-2013

Australia

678 Signins

9430 Page Views

  • Posts: 792
  • Registered: ‎07-25-2013
  • Location: Australia
  • Views: 9430
  • Message 2 of 13

Re: HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-13, 1:04 AM

Try making a clean install of Nvidia drivers. There's an option like that when you install the drivers.

====================================
I'm an INsider - not a Lenovo employee.
You can find me in gaming, Ideapad and Thinkpad forums most of the time.
Reply
Options

5 Posts

02-13-2014

United States

5 Signins

45 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-13-2014
  • Location: United States
  • Views: 45
  • Message 3 of 13

Re: HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-13, 4:05 AM

Hey Zero,

 

I just received my unit with the GT755M today. To enable the GT755M I had to update to the lastest Nvidia Beta drivers. Apparantly the last 2 non-beta drivers did not seem to allow Optimus to switch between the integrated card to the dedicated card. This was even after telling the Nvida control panel to utilize the dedicated card. Hope this helps.

Reply
Options

11 Posts

02-12-2014

Spokane, WA

12 Signins

65 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎02-12-2014
  • Location: Spokane, WA
  • Views: 65
  • Message 4 of 13

Re: HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-13, 7:55 AM

Do you know what driver it was exactly?

Reply
Options

11 Posts

02-12-2014

Spokane, WA

12 Signins

65 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎02-12-2014
  • Location: Spokane, WA
  • Views: 65
  • Message 5 of 13

Re: HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-13, 9:08 AM

Tried to perform a clean install using the latest beta and regular drivers and still my NVidia Control Panel only displays 3D Setting options.

Reply
Options

5 Posts

02-13-2014

United States

5 Signins

45 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-13-2014
  • Location: United States
  • Views: 45
  • Message 6 of 13

Re: HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-13, 11:11 AM

Hey Zero,

 

I have the Geforce 334.67 Beta Driver installed. I do not know if you have it, but the Nvidia GeForce Experience tab should autodect games that Nvidia has built profiles to utilize your dedicated card for more popular games. Geforce Experience.JPG

 

 

This is how my Nvidia Control Panel looks like:

Nvidia Control Panel.JPG

 

Under the Global Tab you should be able to force all applications to use the Nvidia card. Also there should be a Program tab for you to individual select what graphics interface to utilize by program. None of these options worked, until i installed the beta driver. If it doesn't work for you, I don't know what to recommend.

Reply
Options

4 Posts

02-13-2014

Malaysia

4 Signins

28 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎02-13-2014
  • Location: Malaysia
  • Views: 28
  • Message 7 of 13

Re: HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-13, 13:55 PM

Change it too high performance nvidia processor

Reply
Options

11 Posts

02-12-2014

Spokane, WA

12 Signins

65 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎02-12-2014
  • Location: Spokane, WA
  • Views: 65
  • Message 8 of 13

Re: HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-13, 19:05 PM

Updated the driver and turned the global settings to High Performance NVIDIA processor. However still won't run the games I wanted. One in particular is RF Online. I even tried to right click and run with NVidia processor but I get an error that says "You don't have the privilege to select the graphics processor in this menu" and gives me an option to go back to the NVidia Control panel again.

Reply
Options

11 Posts

02-12-2014

Spokane, WA

12 Signins

65 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎02-12-2014
  • Location: Spokane, WA
  • Views: 65
  • Message 9 of 13

Re: HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-13, 19:09 PM

Also then is there anyway to have the display run off the NVidia instead of the Intel HD?

Reply
Options

4 Posts

02-13-2014

Malaysia

4 Signins

28 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎02-13-2014
  • Location: Malaysia
  • Views: 28
  • Message 10 of 13

Re: HELP!!! Can't use NVidia GT755M only Intel graphics

2014-02-21, 4:50 AM

How about your power option? Set it to High Performance already?

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms

Most Liked Authors

(Last 7 days)

View All