English Community

Lenovo NotebooksLenovo P, Y and Z series Notebooks
All Forum Topics
Options

12 Posts

05-13-2012

Romania

13 Signins

120 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎05-13-2012
  • Location: Romania
  • Views: 120
  • Message 1 of 4

Internet speed via Ethernet problem z570...

2012-06-05, 12:46 PM

 

Speed Via CableSpeed with cable plugged in.

 

WirelessSpeed wirless.

So this is my problem.I`ll provide information when asked.

Things that I tried : - Instaled fresh windows 7 ;

                                  - Instaled driver from CD ;

                                  - Instaled driver from lenovo support site ;

 Laptop : z570 

Questions : Did you checked the cable?

                      Yes , I plugged the cable in another laptop and it works just fine.

                      

Reply
Options

2651 Posts

03-21-2012

Malaysia

2405 Signins

55976 Page Views

  • Posts: 2651
  • Registered: ‎03-21-2012
  • Location: Malaysia
  • Views: 55976
  • Message 2 of 4

Re: Internet speed via Ethernet problem z570...

2012-06-08, 4:27 AM

hi hTbLiNd,

 

Thank you from your post. Based on your details, there may be a configuration in you NIC that may be causing it. May i know was there anythin in particualr that you had installed that saw these results. 

 

There may be something that you may want to try. You will need to go to your device manager > Open your "Network Adapter" > Highlight your your wireless adapter and right Click and select Propterties >  Click on the "Powermanagement Tab > Uncheck the " Only allow the Wake on Packet Magic".

 

Restart you machine and check the Spped agagin.

 

Do let me know how it goes.

 

Regards

Reply
Options

958 Posts

01-05-2010

INDIA

981 Signins

6198 Page Views

  • Posts: 958
  • Registered: ‎01-05-2010
  • Location: INDIA
  • Views: 6198
  • Message 3 of 4

Re: Internet speed via Ethernet problem z570...

2012-06-08, 14:04 PM

Hello hTbLiNd,

 

A good solution share by NINE and this may resolve your issue. However, if the issue persist the you may try the following troubleshooting also.

 

1. Click “Start” --> “Control Panel” --> “Network and Internet” (View by Large Icon) --> “Network and Sharing Center”.

 

2. Click “"Local Area Connection"  on the upper right, click “Properties” --> “Configure”.

 

3. Click “Advanced” tab and the properties will appear in the list box on the left. When you select a property, the choices for the

selected properties appear in the dropdown on the right.

 

4. Click “Large Send Offload v2 (IPv4) and select “Disable” in the dropdown on the right. Click “Large Send Offload v2 (IPv6)” and select “Disable” in the dropdown. Then click “OK” to exit.

 

5. Restart the machine and the problem will be resolved.

 

Best Regards,

Tanuj


Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution".! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

Reply
Options

2651 Posts

03-21-2012

Malaysia

2405 Signins

55976 Page Views

  • Posts: 2651
  • Registered: ‎03-21-2012
  • Location: Malaysia
  • Views: 55976
  • Message 4 of 4

Re: Internet speed via Ethernet problem z570...

2012-06-13, 6:16 AM

hi hTbLiNd,

 

hope all is weel with you. Just wondering if you have tried what Tanuj and myself had suggested earlier in the discussion? Do let us know how it went as i'd like to go further into this.

 

Regards

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms