Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

Lenovo NotebooksLenovo P, Y and Z series Notebooks
All Forum Topics
Options

14 Posts

03-02-2014

usa

55 Signins

175 Page Views

  • Posts: 14
  • Registered: ‎03-02-2014
  • Location: usa
  • Views: 175
  • Message 241 of 256

Re: New y510p with a wifi problem

2014-04-05, 3:41 AM
haven't seen any posts here in a while. Have the new drivers fixed the problem for everyone or something?
Reply
Options

5 Posts

02-22-2014

Azerbaijan

8 Signins

23 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-22-2014
  • Location: Azerbaijan
  • Views: 23
  • Message 242 of 256

Re: New y510p with a wifi problem

2014-04-05, 3:47 AM

It didn't fix the problem for me.

I'm going to return this useless device!

Reply
Options

6 Posts

12-12-2013

Tunisia

26 Signins

102 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎12-12-2013
  • Location: Tunisia
  • Views: 102
  • Message 243 of 256

Re: New y510p with a wifi problem

2014-04-05, 13:21 PM
My problem is completely resolved with this driver. Now i am 100% satisfied
Reply
Options

4 Posts

04-18-2014

Twello, The Netherlands

22 Signins

97 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎04-18-2014
  • Location: Twello, The Netherlands
  • Views: 97
  • Message 244 of 256

Re: New y510p with a wifi problem

2014-04-20, 14:42 PM

I got around 3/4 mbit/s while it should be around 50 and I get ping of 400-2000ms a lot.

Reply
Options

966 Posts

01-28-2013

United States

1257 Signins

10822 Page Views

  • Posts: 966
  • Registered: ‎01-28-2013
  • Location: United States
  • Views: 10822
  • Message 245 of 256

Re: New y510p with a wifi problem

2014-04-20, 14:58 PM

RF interference is the cause for that. No driver update will ever solve that issue. Your best bet is to use the best channel but even then you will still get ping spikes. THere are 3 ways to resolve your issue: buy a 5 Ghz USB WiFi adapter, flash a hacked BIOS and swap the card to a dual band card, last is to use ethernet when gaming.

Lenovo Y470: i7-2670QM | 8 GB DDR3 1333 MHz RAM | Nvidia GeForce GT 550M | 500 GB 7200 RPM Seagate HDD | ASUS PCE-AC56 802.11ac Network Adapter | Windows 7 Professional 64-bit
Reply
Options

1 Posts

04-15-2014

Austria

5 Signins

50 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎04-15-2014
  • Location: Austria
  • Views: 50
  • Message 246 of 256

Betreff: New y510p with a wifi problem

2014-05-25, 9:17 AM

I have deactivatet Bluetooth. Now I don't have any drops anymore. The N Modus is activated.

Press Fn and the symbol with the plane. There you can easy deactivate Bluetooth.

Reply
Options

34 Posts

03-14-2014

Egypt

54 Signins

389 Page Views

  • Posts: 34
  • Registered: ‎03-14-2014
  • Location: Egypt
  • Views: 389
  • Message 247 of 256

Betreff: New y510p with a wifi problem

2014-05-25, 21:26 PM

i want to share my experince with you guys , my connection is stable after doing the following (  i have been suffering for 4 months )

 

Disable Nmode from settings ( don't know if it has anything to do or not , just disable it )
DISABLE BLUETOOTH ! ( when i had it on , i lost connection every 2 minutes ! )

UNISTALL Avira antivirus ( had MAJOUR issues when i had this on and everything went better after removing it ) , disabling it wont do the job , just unistall it

 

after doing the following iam now very stable and haven't any drop since morning and if i get drop , i will report back

update your drivers just in case

Reply
Options

44 Posts

05-11-2014

United States of America

46 Signins

715 Page Views

  • Posts: 44
  • Registered: ‎05-11-2014
  • Location: United States of America
  • Views: 715
  • Message 248 of 256

Re: New y510p with a wifi problem

2014-07-07, 5:41 AM
this would be really nice. any updates from lenovo on this?
Reply
Options

1 Posts

07-18-2014

Slovenia

1 Signins

24 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎07-18-2014
  • Location: Slovenia
  • Views: 24
  • Message 249 of 256

Re: New y510p with a wifi problem

2014-07-18, 22:01 PM

I installed Intel® Proset/Wireless WiFi software with driver (ver. 15.12.0.6), I didn't change any properties, and it WORKED and still works.

Link: http://www.intel.com/support/wireless/wtech/proset-ws/sb/CS-034041.htm

Reply
Options

20 Posts

02-17-2014

United States of America

38 Signins

282 Page Views

  • Posts: 20
  • Registered: ‎02-17-2014
  • Location: United States of America
  • Views: 282
  • Message 250 of 256

Re: New y510p with a wifi problem

2014-08-23, 16:23 PM

I did the same thing and I have had only one drop off in the last few days.  I was able to ditch my Alfa plug-in for now.

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms