Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit our eSupport here.

English Community

Lenovo NotebooksLenovo P, Y and Z series Notebooks
All Forum Topics
Options

5 Posts

07-02-2012

Titusville, FL

5 Signins

30 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎07-02-2012
  • Location: Titusville, FL
  • Views: 30
  • Message 1 of 7

Z575 Insane Graphics Issue

2012-07-02, 20:10 PM

I am having some very major issues with the graphics card(s) in my Lenovo Z575. When playing games, almost immediately or a little bit after playing a game, I get corrupted looking graphics, with a lot of visual garbage that starts to build up more and more until I get an BSOD with a fault in ATIKMPAG.SYS.

 

 

 

I have tried:

  • Installing the "mobility" drivers from the AMD site for the A-34xx series, with no avail, as the install program does not want to install drivers, but only Catalyst.  Each time I have tried to reinstall drivers, I would completely wipe the AMD/ATI graphics drivers/folders/registry entries manually for a fresh install.
  • Using the AMD 12.7 beta driver. It has support for the 6520g/6650m that comes with the Z575. While it works, it causes slowdown and graphical glitches in any game.
  • Disabling Crossfire in Catalyst, which still gives me the same issues with the visual corruption and ATIKMPAG.SYS BSOD.
  • Disabling the 6650m graphics card in the BIOS and have only used the UMA, and it seems to work fine with any game, but with a huge performance impact since there is no 6650m available.

I'm thinking that this is purely some kind of driver fluke, and has something to do with the Crossfire setup this laptop comes with. Either that, or the system fan is completely inadequate for what they have put into this system. I've also made sure that the energy management is set to "high performance" to make sure that the heat disappation feature is in full working order.

 

I have been working with this issue since I took it out of the box on 06/28/2012. I seriously hope there is a way to fix this, and that Lenovo updates their mobile drivers, or else I'm going to have to get my money back and go with another brand. Thanks for any help you can offer. :smileyhappy:

Reply
Options

65 Posts

05-26-2012

Indianapolis

42 Signins

363 Page Views

  • Posts: 65
  • Registered: ‎05-26-2012
  • Location: Indianapolis
  • Views: 363
  • Message 2 of 7

Re: Z575 Insane Graphics Issue

2012-07-02, 22:01 PM

Use the drivers on the lenovo driver site. Its the only thing I have found to actually work with this laptop. I have not got official catalyst to work.  Let me know what you get I am having these same issues.

Reply
Options

5 Posts

07-02-2012

Titusville, FL

5 Signins

30 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎07-02-2012
  • Location: Titusville, FL
  • Views: 30
  • Message 3 of 7

Re: Z575 Insane Graphics Issue

2012-07-03, 2:03 AM

Right, I have used them, with the same result. I believe I have narrowed it all down to bad VRAM on the 6650m and have put in an RMA with Newegg. I'll follow up on this thread when Newegg ships back another Z575 to me, and report if the same issues do or do not occur.

Reply
Options

16 Posts

04-17-2012

Germany

15 Signins

134 Page Views

  • Posts: 16
  • Registered: ‎04-17-2012
  • Location: Germany
  • Views: 134
  • Message 4 of 7

Re: Z575 Insane Graphics Issue

2012-07-03, 11:29 AM

Disable crossfire (i saw you did it) and check your registry for the "EnableUlps" Option and set it to "0" in all registry entrys

Reply
Options

5 Posts

07-02-2012

Titusville, FL

5 Signins

30 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎07-02-2012
  • Location: Titusville, FL
  • Views: 30
  • Message 5 of 7

Re: Z575 Insane Graphics Issue

2012-07-03, 13:37 PM
Ah, forgot to mention I did that as well, with no effect. The last 4 days I've been working on this issue. I've spent a total of 20 hours troubleshooting it. RMAing seems to be my only option at this point.
Reply
Options

16 Posts

04-17-2012

Germany

15 Signins

134 Page Views

  • Posts: 16
  • Registered: ‎04-17-2012
  • Location: Germany
  • Views: 134
  • Message 6 of 7

Re: Z575 Insane Graphics Issue

2012-07-04, 6:40 AM

ok dont enable the UMA mod in BIOS, change it back to DYNAMIC (i have same notebook and same driver "12.7" and its working well for me if crossfire ist disabled and EnableULPS=off)

 

Do you have a SSD drive?

Reply
Options

6 Posts

06-24-2012

Croatia

13 Signins

106 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎06-24-2012
  • Location: Croatia
  • Views: 106
  • Message 7 of 7

Re: Z575 Insane Graphics Issue

2012-07-04, 7:25 AM
It is hardware fault, just to be sure in that try to run FurMark with HD6650M enabled. If you get artifacts than it is hardware problem.

Also, it could be overheating. Look out for temperatures.
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms