Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

Lenovo NotebooksLenovo P, Y and Z series Notebooks
All Forum Topics
Options

7 Posts

05-02-2015

Canada

7 Signins

45 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎05-02-2015
  • Location: Canada
  • Views: 45
  • Message 1 of 2

y50-70 sound problem

2015-05-04, 6:25 AM

so for past few weeks I have been having this issue where the sound would stop working suddenly. Nothing through the speakers or when headphones are plugged in.

It will be working fine and then say I pause a video and then play it; no sound.

after the last major update on windows 8.1 everything seemed to have returned to normal, but after a few days again the same problem.

Now everytime I want to get it working again I have to restart the audio service("Audiosrv") from the task manager, which only fixes it temporarily until after few min when I pause the audio source. It will continue to work if there is some audio playing.

 

Anyone else has this issue? Or knows of a fix?

 

Thanks

Reply
Options

4469 Posts

04-22-2013

Philippines

3830 Signins

254594 Page Views

  • Posts: 4469
  • Registered: ‎04-22-2013
  • Location: Philippines
  • Views: 254594
  • Message 2 of 2

Re: y50-70 sound problem

2015-05-04, 12:13 PM

Hi eelu,

 

Thanks for Posting!

 

Try reverting to an inbox Audio Driver

     Open Device Manager > sound and gaming controller

     You should be able to see your Audio Device there  (Realtek or Conexant)

      Rightclick on it and select Uninstall, You will be prompted with a Check box asking to delete driver software

      Place a check on the box and continue to uninstall.

      restart the computer and Repeat the same step Untill the window will not show a check box anymore, This means that there are no other driver installed exept the Inbox driver.

      Restart the computer again and observe if you will still lost the Audio.

 

Let me know your findings

Cheers!

 



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms