Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Community Spotlight

Visit the Lenovo Blogs!

Check out the ThinkPad Time Machine
Visit the Community Spotlight Blog
Windows  10

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Blue Screen Again
Posts: 3
Registered: ‎06-10-2011
Location: Canada
0 Kudos
Accepted Solution

Ideapad Y450 : Wireless connection lag on startup

Hello,

 

I've recently noticed a 5 minutes lag when connecting automatically on startup to my wireless network. When starting up my OS, the wireless bottom icon freezes in its connecting state for about 5 minutes and I cannot access internet. The blue loading circle is not moving.

 

However, when I'm booting my hibernating notebook, this problem doesn't occur.

Community Moderator
Posts: 13,431
Registered: ‎12-07-2009
Location: Česká Republika

Re: Ideapad Y450 : Wireless connection lag on startup

remove readycomm application if installed.

http://www.krasotaiskusstva.com
Posts: 590
Topics: 16
Kudos: 103
Blog Posts: 0
Solutions: 41
Registered: ‎07-13-2010
Location: Calgary, Alberta

Re: Ideapad Y450 : Wireless connection lag on startup

Check to see if your antivirus is running while it is spinning. Most AV software scan your system during boot-up, and halt network connections until it is complete. If that is the case, the fix would be to disable the startup scan (not recommended, but it can be done).

←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Tap that kudos button if I helped ^^
←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Blue Screen Again
Posts: 3
Registered: ‎06-10-2011
Location: Canada
0 Kudos

Re: Ideapad Y450 : Wireless connection lag on startup

Thanks for the replies.

 

I reformated my computer and the problem is gone. This wasn't the solution I wanted, but I plugged a microcontroller to my computer and it almost killed it. I had to reformat.

 

By the way, I doubt it's the antivirus that was slowing my wireless connection. I'm still using MSE and the connection is good.

 

Thanks again!