Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

Lenovo NotebooksLenovo P, Y and Z series Notebooks
All Forum Topics
Options

3 Posts

09-27-2016

Romania

5 Signins

66 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎09-27-2016
  • Location: Romania
  • Views: 66
  • Message 1 of 3

Lenovo Z51 - I/O Board connection problem

2016-09-27, 10:49 AM

Hello

I have some problems with my Lenovo Z51. It not recognize none of external connections on right side, made in jack, slot card and USB. I reinstalled all drivers but the problem is not solved. OS Windows 8.1. Please help me to solve this problem.

 

Mod's Edit: Additional information added to Subject line for clarity of issue.

 

Reply
Answer
Options

12829 Posts

11-30-2015

Philippines

7412 Signins

754050 Page Views

  • Posts: 12829
  • Registered: ‎11-30-2015
  • Location: Philippines
  • Views: 754050

Re: Lenovo Z51 - I/O Board connection problem

2016-09-27, 13:41 PM

Hi AuraFelicia , 

 

Welcome to the Community Forums.

 

The location affecting only the right side with Audio port, USB port and media card reader all affected at the same time would indicate probable failure on the IO board (page 52) specially if the ports on the other side are ok.

 

Reseating the cable and the IO board may help but try to reload the defaults of the BIOS first. 

Turn off the laptop and use the novo button (item 2 page 82) to power on , Choose BIOS setup from the Novo Menu and go to the exit tab and load the defaults , save and exit. 

 

Herewith is the service training for reseating (remove and re plug in to ensure no cables loose and connections are good) IO removal if you have the tools and skills . Otherwise try to call in technical support or your local service center for assistance. 

 

Hope this help answer your query. 

 

Regards

 

Mod's Edit: Additional information added to Subject line for clarity of issue.

 



Did someone help you today? Press the thumbs-up icon below to thank them.!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.


Using Browser Search to find your answers in Lenovo and Moto Community

Reply

Replies(2)
Answer
Options

12829 Posts

11-30-2015

Philippines

7412 Signins

754050 Page Views

  • Posts: 12829
  • Registered: ‎11-30-2015
  • Location: Philippines
  • Views: 754050
  • Message 2 of 3

Re: Lenovo Z51 - I/O Board connection problem

2016-09-27, 13:41 PM

Hi AuraFelicia , 

 

Welcome to the Community Forums.

 

The location affecting only the right side with Audio port, USB port and media card reader all affected at the same time would indicate probable failure on the IO board (page 52) specially if the ports on the other side are ok.

 

Reseating the cable and the IO board may help but try to reload the defaults of the BIOS first. 

Turn off the laptop and use the novo button (item 2 page 82) to power on , Choose BIOS setup from the Novo Menu and go to the exit tab and load the defaults , save and exit. 

 

Herewith is the service training for reseating (remove and re plug in to ensure no cables loose and connections are good) IO removal if you have the tools and skills . Otherwise try to call in technical support or your local service center for assistance. 

 

Hope this help answer your query. 

 

Regards

 

Mod's Edit: Additional information added to Subject line for clarity of issue.

 



Did someone help you today? Press the thumbs-up icon below to thank them.!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.


Using Browser Search to find your answers in Lenovo and Moto Community

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Options

3 Posts

09-27-2016

Romania

5 Signins

66 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎09-27-2016
  • Location: Romania
  • Views: 66
  • Message 3 of 3

Re: Lenovo Z51 - I/O Board connection problem

2016-10-02, 9:42 AM

Thank you for help!

 

Mod's Edit: Additional information added to Subject line for clarity of issue.

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms

Most Liked Authors

(Last 7 days)

View All