English Community

Lenovo NotebooksLenovo P, Y and Z series Notebooks
All Forum Topics
Options

11 Posts

11-08-2014

Hrvatska

37 Signins

87 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎11-08-2014
  • Location: Hrvatska
  • Views: 87
  • Message 1 of 24

Lenovo Z710 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-08, 2:27 AM

Hello,

 

I have Lenovo Z710 laptop and it runs windows 8.1 PRO, but every time I turn him on hdd runs on 100% but it only read (or write) 1MB/s.

It is under waranty so I sent him to the store and they change HDD but problem was not resolved.

 

On link you can see screen shoots.

https://www.dropbox.com/sh/r99sypjzby7o0gs/AABfLBBrrLc5nm1TfGEw_hKva?dl=0

 

Does anybody have any idea?

Reply
Options

4111 Posts

01-22-2010

US

38427 Signins

574836 Page Views

  • Posts: 4111
  • Registered: ‎01-22-2010
  • Location: US
  • Views: 574836
  • Message 2 of 24

Re: Lenovo Z50-70 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-09, 0:41 AM

Hi NoName010 and welcome to the community,

 

The title of your thread says Z50-70 but the body of the post says Z710.  Can you specify for me which machine you have.

 

Regards,

Dave


Community GuidelinesSearchPrivate MessagingENDEESPTRUUACZ-SKMoto
PM requests for individual support are not answered. If a post solves your issue, please mark it so. Using Browser Search To Find Answers in the Lenovo and Moto Communities
Reply
Options

11 Posts

11-08-2014

Hrvatska

37 Signins

87 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎11-08-2014
  • Location: Hrvatska
  • Views: 87
  • Message 3 of 24

Re: Lenovo Z710 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-09, 18:14 PM

Hi,

yes, it is Z710 (my mistake)

 

Intel Core i7 4700MQ @ 2.40GHz

8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)

2048MB NVIDIA GeForce GT 745M (Lenovo)

931GB Seagate ST1000LM024 HN-M101MBB (SATA)

Reply
Options

4111 Posts

01-22-2010

US

38427 Signins

574836 Page Views

  • Posts: 4111
  • Registered: ‎01-22-2010
  • Location: US
  • Views: 574836
  • Message 4 of 24

Re: Lenovo Z710 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-09, 20:13 PM

Hi NoName010,

 

From your screenshots, it looks like you have a 2nd hard drive plugged in.  Is it plugged in through a usb port or what?  Does it still do the same thing if you unplug your 2nd hard drive?  Do you have anything else plugged in anywhere, like an external keyboard, monitor or anything?

 

I have a Z500 touch here with the same hard drive in it and I'm not seeing the usage that you are seeing.

 

Regards,

Dave


Community GuidelinesSearchPrivate MessagingENDEESPTRUUACZ-SKMoto
PM requests for individual support are not answered. If a post solves your issue, please mark it so. Using Browser Search To Find Answers in the Lenovo and Moto Communities
Reply
Options

11 Posts

11-08-2014

Hrvatska

37 Signins

87 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎11-08-2014
  • Location: Hrvatska
  • Views: 87
  • Message 5 of 24

Re: Lenovo Z710 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-10, 12:02 PM

Acutually that is not 2nd drive, that is card reader.

No, everything is clear, it is not connected anything external.

They changed my HDD but the probles is same, maybee is problem in mother board?

Reply
Options

11 Posts

11-08-2014

Hrvatska

37 Signins

87 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎11-08-2014
  • Location: Hrvatska
  • Views: 87
  • Message 6 of 24

Re: Lenovo Z710 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-15, 12:41 PM
Any ideas?
Reply
Options

4111 Posts

01-22-2010

US

38427 Signins

574836 Page Views

  • Posts: 4111
  • Registered: ‎01-22-2010
  • Location: US
  • Views: 574836
  • Message 7 of 24

Re: Lenovo Z710 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-15, 13:19 PM

Hi NoName010,

 

Sorry for the late reply.  Are you running the Lenovo preload or is this a clean install?  When they changed out the drive, did they or you reinstall the OS?  

 

Sorry for all the questions.

 

Dave


Community GuidelinesSearchPrivate MessagingENDEESPTRUUACZ-SKMoto
PM requests for individual support are not answered. If a post solves your issue, please mark it so. Using Browser Search To Find Answers in the Lenovo and Moto Communities
Reply
Options

11 Posts

11-08-2014

Hrvatska

37 Signins

87 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎11-08-2014
  • Location: Hrvatska
  • Views: 87
  • Message 8 of 24

Re: Lenovo Z710 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-15, 13:24 PM
No problem :)
In first it was clean lenovo instalation (win 8.1), and then I have send it to service to fix it and they changed HDD and instal win 8.1 again.
After that, because the problem wasn't resolved, I have installed win 8 and again clean instal win 8.1
Always the same problem.

Ask as many you want :)
Reply
Options

9605 Posts

12-27-2009

CA

3311 Signins

95268 Page Views

  • Posts: 9605
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: CA
  • Views: 95268
  • Message 9 of 24

Re: Lenovo Z710 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-15, 15:41 PM
Can you try running a disk benchmark using HD Tune?

The 100% doesn't refer to throughput, but rather how busy the drive is with requests. In situations like these, I'd try running a comprehensive defrag.

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

11 Posts

11-08-2014

Hrvatska

37 Signins

87 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎11-08-2014
  • Location: Hrvatska
  • Views: 87
  • Message 10 of 24

Re: Lenovo Z710 HDD 100% on win 8.1PRO

2014-11-15, 16:15 PM
Check pistures on this link:
https://www.dropbox.com/sh/dju6oxcfjraxtqp/AAAs3adUupQAyyRjiPlWbstya?dl=0

I can't understand why is he running 100% on les then 1MB/s and nothing else is instaled, not ever office, antivirus or something else.
Also, disk is 0% fragmented
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete