Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please noteour guidelines.How to register and login andCommunity FAQs.

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team

Visit the Lenovo Blogs!

visit the blogCheck out the ThinkPad Time Machine
Reply
Punch Card
Posts: 20
Registered: ‎07-18-2011
Location: EU
0 Kudos
Accepted Solution

MOUSE problem on y560

[ Edited ]

I just bought a new IdeaPad y560, works fine 4 now.

I only have 1 little problem.

 

When i turn my Lenovo ON the mouse (note pad works fine) wont work at all. If i unplug it & plug it back the problem is gone. This pluging & unpluging is very anoying. Is there any solutins 4 this problem???

 

I did install new BIOS, looked 4 new drivers, deleted all ports.

 

 

 

 

PS: I think im almoste there, but im not! Smiley Indifferent

Community Moderator
Posts: 13,431
Registered: ‎12-07-2009
Location: Česká Republika
0 Kudos

Re: MOUSE problem on y560

[ Edited ]

try to re-install intel chipset drivers and try to disable/enable "legacy power" in bios.


http://www.krasotaiskusstva.com
Punch Card
Posts: 20
Registered: ‎07-18-2011
Location: EU
0 Kudos

Re: MOUSE problem on y560

Smiley Happy Ive re-installed intel chipset drivers!

 

Smiley Sad Have 30CN71WW version bios, cant find "legacy power" - where can i found them?

 

 

PS: NO changes for know!!! Smiley Indifferent

Community Moderator
Posts: 13,431
Registered: ‎12-07-2009
Location: Česká Republika

Re: MOUSE problem on y560

you may need to set bios order, press f12 to change it when you see lenovo logo at start-up.

http://www.krasotaiskusstva.com
Punch Card
Posts: 20
Registered: ‎07-18-2011
Location: EU
0 Kudos

Re: MOUSE problem on y560

What is the correct BIOS order? Smiley Indifferent

Community Moderator
Posts: 13,431
Registered: ‎12-07-2009
Location: Česká Republika
0 Kudos

Re: MOUSE problem on y560

#1st hdd
#2nd dvd
#3rd usb or network.
in this case, if you can, select network instead of usb.

http://www.krasotaiskusstva.com
Punch Card
Posts: 20
Registered: ‎07-18-2011
Location: EU
0 Kudos

Re: MOUSE problem on y560

Oh man, this thing cant go any worse! Smiley Sad

 

I can choose between this nine things:

  1. USB HDD
  2. USB KEY
  3. USB FDC
  4. USB CDROM
  5. IDE 0
  6. IDE 1
  7. IDE 5
  8. IDE CD
  9. PCI BEV

There is NO network & DVD choice!!! Smiley Mad

Community Moderator
Posts: 13,431
Registered: ‎12-07-2009
Location: Česká Republika
0 Kudos

Re: MOUSE problem on y560

try this:
#1st ide 0
#2nd ide 1
#3rd ide5

the point is, the usb ones shouldn't be in the top 3.

http://www.krasotaiskusstva.com
Punch Card
Posts: 20
Registered: ‎07-18-2011
Location: EU
0 Kudos

Re: MOUSE problem on y560

NO luck with IDE settings. Smiley Sad

 

U have any other idea/solution!? Smiley Indifferent

 

 

 

PS: My NO NAME mouse    it also works on Win 7

 

Community Moderator
Posts: 13,431
Registered: ‎12-07-2009
Location: Česká Republika
0 Kudos

Re: MOUSE problem on y560

can you check if the issue persists with another external mouse?

http://www.krasotaiskusstva.com