English Community

Lenovo NotebooksLenovo P, Y and Z series Notebooks
All Forum Topics
Options

51 Posts

02-06-2011

Australia

179 Signins

655 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎02-06-2011
  • Location: Australia
  • Views: 655
  • Message 1 of 42

No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-29, 21:55 PM

Last Night was formatting my Y560 and when i got into the newly installed windows, the headphone jack was lit red and there was no sound. I reformatted and still no problem. All drivers are installed properly and no headphones were/are being used ever.

 

How do i correct this?

 

 

Problems with Lenovo Y560 so far.

 

1. Sound Problem (new)

2. NO E-SATA boot (confirmed most other brands have this even on $300 laptops)

3. NO Ultra bay Boot for HDD (confirmed most other brands have this even on $300 laptops)

4. Asia Pacific Support is not giving me an RMA/Return Authorization through support. Refuses to acknowledge problems.

5. Lenovo giving me useless answers, telling me it doesnt work, not supported yet i know if they put some 10 minutes of work into it. it can be done, researching BIOS MODDING to do it myself and prove Lenovo Wrong

 

Moderator edit: Employee name removed per the Community Rules.

Reply
Options

1017 Posts

07-14-2010

CA

3945 Signins

17518 Page Views

  • Posts: 1017
  • Registered: ‎07-14-2010
  • Location: CA
  • Views: 17518
  • Message 2 of 42

Re: No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-29, 22:05 PM

That means Windows is trying to output to your SPDIF audio output, which is optical. Go into your Playback preferences, and change from Digital Out to Speakers.

←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Tap that kudos button if I helped ^^
←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Reply
Options

51 Posts

02-06-2011

Australia

179 Signins

655 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎02-06-2011
  • Location: Australia
  • Views: 655
  • Message 3 of 42

Re: No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-29, 22:42 PM

That was the first thing i did! no change! i even disabled all non speaker devices! nothing!

Reply
Options

1017 Posts

07-14-2010

CA

3945 Signins

17518 Page Views

  • Posts: 1017
  • Registered: ‎07-14-2010
  • Location: CA
  • Views: 17518
  • Message 4 of 42

Re: No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-30, 1:19 AM

Is your audio device High Definition Audio Device, or Realtek HD Audio Device in device manager?

←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Tap that kudos button if I helped ^^
←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Reply
Options

51 Posts

02-06-2011

Australia

179 Signins

655 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎02-06-2011
  • Location: Australia
  • Views: 655
  • Message 5 of 42

Re: No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-30, 1:27 AM

Yes, I am an IT guy, I know what to do... so yer i tried all the little things!! just not working

Reply
Options

1017 Posts

07-14-2010

CA

3945 Signins

17518 Page Views

  • Posts: 1017
  • Registered: ‎07-14-2010
  • Location: CA
  • Views: 17518
  • Message 6 of 42

Re: No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-30, 1:30 AM
Have you tried Leshcat's modified audio drivers?

http://www.4shared.com/file/VyevHKnb/Win7_R257_LY560_Multi3v1.html

If you're seeing the optical out, then the drivers are doing something stupid causing the system to not properly see the Speakers output. Honestly, it seems the most likely given the situation.
←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Tap that kudos button if I helped ^^
←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Reply
Options

51 Posts

02-06-2011

Australia

179 Signins

655 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎02-06-2011
  • Location: Australia
  • Views: 655
  • Message 7 of 42

Re: No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-30, 3:00 AM

Windows 7 install worked perfectly before this and i didnt install anything new.. Just started yesterday!!

Reply
Options

51 Posts

02-06-2011

Australia

179 Signins

655 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎02-06-2011
  • Location: Australia
  • Views: 655
  • Message 8 of 42

Re: No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-30, 4:30 AM

Linux Boot CD does same!!

Reply
Options

1017 Posts

07-14-2010

CA

3945 Signins

17518 Page Views

  • Posts: 1017
  • Registered: ‎07-14-2010
  • Location: CA
  • Views: 17518
  • Message 9 of 42

Re: No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-30, 4:32 AM

Before re-installing, were you on super power saver? Try re-installing Lenovo Energy Management suite. The ACPI might've soft-disabled the sound card in the BIOS.

←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Tap that kudos button if I helped ^^
←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗←↑→↓↘↙↖↗
Reply
Options

51 Posts

02-06-2011

Australia

179 Signins

655 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎02-06-2011
  • Location: Australia
  • Views: 655
  • Message 10 of 42

Re: No Audio/Headphone Jack is Lit up Red

2011-03-30, 4:44 AM

Ive reinstalled Windows and used a Linux Boot CD as well! So yer no differerence

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete