cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
BlueWRXPride
Blue Screen Again
Posts: 8
Registered: ‎07-29-2013
Location: United Kingdom
Views: 162
Message 1 of 3

P400 wifi dies only when running on battery

I have a P400 running windows 10.  For a while now, I've noticed that when I'm running on battery, my wifi connection will only last for a short amount of time.  Sometimes it will be 2 minutes, sometimes it will be 20.  When it dies, I get a little exclamation point on the wifi icon in the system tray.  Sometimes I can disconnect and reconnect to the network, but sometimes that doesn't work.  Sometimes I can disable wifi and re-enable it, but sometimes that doesn't work.  Sometimes I can reboot and get it back, but sometimes that doesn't work either.  The only foolproof way to get it back is to plug in the computer and reboot.  As long as its running on AC power, it works fine.

 

I've tried a full reformat and it still hasn't helped.  Any suggestions?

JDGillis
Bit Torrent
Posts: 2,972
Registered: ‎12-11-2015
Location: US
Views: 153
Message 2 of 3

Re: P400 wifi dies only when running on battery

Try disabling power management for the WiFi adapter from within Device Manager

 

  • Right-click on Start and select Device Manager
  • From Device Manager, Select Network Adapters
  • Right click on your WiFi adapter and select Properties
  • From the Power Managment Tab, uncheck the box to Allow the Comptuer to turn off this device to save Power
  • Reboot and then test.

You might check your Windows Power Management scheme in the Control Panel too, since this seems to be related to power modes.

 

Good Luck,

BlueWRXPride
Blue Screen Again
Posts: 8
Registered: ‎07-29-2013
Location: United Kingdom
Views: 132
Message 3 of 3

Re: P400 wifi dies only when running on battery

Looks like that worked, thanks!

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors