Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team

Community Spotlight

Visit the Community Blog

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Blue Screen Again
Posts: 4
Registered: ‎08-15-2010
Location: Thailand
0 Kudos

Question and Problem about optimus in Lenovo z360

[ Edited ]

Today I just purchase brand new lenovo z360. I have some questions about optimus technology.

 

     1. How can I know whether optimus is in use or not? I saw from my friend labtop that also has optimus [ASUS]. it will have a field named "Auto-select" apart from "High-performance and Integrated" on the "Preferred graphics processor" field.

http://image.ohozaa.com/if/1018untitled.jpg

 

    2. From the above problem I have tried to updated Nvidia 310M driver by downloading the latest driver from nvidia website (http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-258.96-whql-driver.html). After trying to install this driver, it shows the error message that this driver isn't compatible with my GPU. Will I have to wait a new driver from Lenovo only?

 

note from moderator: image(s) >50k converted to link(s).

Blue Screen Again
Posts: 4
Registered: ‎08-15-2010
Location: Thailand
0 Kudos

Re: Question and Problem about optimus in Lenovo z360

[ Edited ]

This is my friend's laptop configuration.

http://image.ohozaa.com/ix/1482553135412.jpg

 

 

note from moderator: image(s) >50k converted to link(s).

Community Moderator
Posts: 13,431
Registered: ‎12-07-2009
Location: Česká Republika
0 Kudos

Re: Question and Problem about optimus in Lenovo z360

Blue Screen Again
Posts: 4
Registered: ‎08-15-2010
Location: Thailand
0 Kudos

Re: Question and Problem about optimus in Lenovo z360

Thank you for fast reply, I'm now using official driver, but there is no "auto-select" field to select.

Community Moderator
Posts: 13,431
Registered: ‎12-07-2009
Location: Česká Republika
0 Kudos

Re: Question and Problem about optimus in Lenovo z360

Blue Screen Again
Posts: 4
Registered: ‎08-15-2010
Location: Thailand
0 Kudos

Re: Question and Problem about optimus in Lenovo z360

Thank you for your fast response, right now I downloaded the tester name "Optimus State Viewer" to test which GPU is in use. I found that when I choosed "Integrated Graphics" on global setting, Nvidia GPU [310M] will never be used. On the other hand, if I selected "High-performance NVIDIA processor", Nvidia card will be used on some cases when it shouldn't be (For example, when I use MSN). Furthermore, when I play Starcraft II, I can only run it in Low graphic setting which later I found that nvidia card never activate when this game was run.

 

I've got the Nvidia test tool from this link. (http://forums.laptopvideo2go.com/topic/26992-optimus-test-tools-finally-in-users-hands/)

Highlighted
Community Moderator
Posts: 13,431
Registered: ‎12-07-2009
Location: Česká Republika
0 Kudos

Re: Question and Problem about optimus in Lenovo z360

Paper Tape
Posts: 1
Registered: ‎09-02-2010
Location: Germany
0 Kudos

Re: Question and Problem about optimus in Lenovo z360

 


petrucci26 wrote:

Thank you for your fast response, right now I downloaded the tester name "Optimus State Viewer" to test which GPU is in use. I found that when I choosed "Integrated Graphics" on global setting, Nvidia GPU [310M] will never be used. On the other hand, if I selected "High-performance NVIDIA processor", Nvidia card will be used on some cases when it shouldn't be (For example, when I use MSN). Furthermore, when I play Starcraft II, I can only run it in Low graphic setting which later I found that nvidia card never activate when this game was run.

 

I've got the Nvidia test tool from this link. (http://forums.laptopvideo2go.com/topic/26992-optimus-test-tools-sfinally-in-users-hands/)


Same problem here when playing SC2. NVIDIA gpu is not being used at all!

Tried tons of other drivers but none of them will install!

 

@ support-team: is there any chance to get a properly working driver in the near future?

 

Paper Tape
Posts: 1
Registered: ‎02-11-2011
Location: Turkey
0 Kudos

Re: Question and Problem about optimus in Lenovo z360

So what are we gone a do ? Are we going to select High-performance and Integrated before starting a game. And after the game turn to normal setting