cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Martijnie
Paper Tape
Posts: 3
Registered: ‎10-18-2013
Location: The Netherlands
Views: 256
Message 1 of 3

Weird issue with Internet/Wifi connectivity - Y500

Hi.

 

I'm having a really weird issue with my lenovo y500. In two games I've played so far (TF2, and minecraft) my latency starts to sky rocket after some time if I have my power inserted. When I remove the power, and thus play on battery my latency drops again. Ofcourse playing on battery gives me lag, so I'd rather like to have this issue fixed.

 

I tried installing new drivers for the wifi driver but that didn't solve this problem.

Retired Support Specialist
Posts: 4,447
Registered: ‎04-22-2013
Location: Philippines
Views: 236
Message 2 of 3

Re: Weird issue with Internet/Wifi connectivity - Y500

hi Martijnie,

 

Welcome to Lenovo Community Forums!

 

This might be a power save issue

  Open Control Panel / Hardware and sound / Power Options

    Now Take note of your Selected Power Plan

      Click on the Change Plan Settings Beside it (link to photo)

         A new window will show up now click Change Advanced Power settings at the bottom. (link to photo)

              A new windows will show up, make sure it is your selected power plan you are changing

                   Capture.JPG

      Now look for Wireless Adapter Settings / Open it up by clicking the plus sign beside it

      Make sure that the Power Saving mode on both AC adapter and Battery are on both Maximum performance

 

After changing the settings 

   Try to do a test and see if that works

 

Hope this helps

Cheers!

             

           

 



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

Martijnie
Paper Tape
Posts: 3
Registered: ‎10-18-2013
Location: The Netherlands
Views: 232
Message 3 of 3

Re: Weird issue with Internet/Wifi connectivity - Y500

Thanks for the answer. My 'High Performance' advanced power scheme options were already set to maximum performance for both battery and plugged in though D:

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors