cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
lucasdavid
Paper Tape
Posts: 6
Registered: ‎09-20-2014
Location: Brazil
Views: 914
Message 1 of 7

Y510p won't start, except for the primary GPU's fan

I'm having this big issue with my Y510p, just wondering if anyone had the same problem and was able to solve it somehow:

 

We I press the power button, it lights up, and so does the keyboard.

The fan of the primary GPU starts working really fast.

The screen doesn't turns on.

After something like 10 seconds, the computer shutdown completly, and this process repeats indefinitely.

 

Last time I used the computer, Nvidia asked to update the video drivers. I said yes, but the download was stuck, so I just cancelled it. Anyhow, I don't think this is what triggered the malfunctioning, considering it didn't even start to install the update.

I have two Nvidia 750M working with SLI.

 

Can someone help me with this? :-(

NonXtreme
Token Ring
Posts: 15
Registered: ‎03-28-2014
Location: Thailand
Views: 906
Message 2 of 7

Re: Y510p won't start, except for the primary GPU's fan

lucasdavid
Paper Tape
Posts: 6
Registered: ‎09-20-2014
Location: Brazil
Views: 896
Message 3 of 7

Re: Y510p won't start, except for the primary GPU's fan

Tried it twice. It didn't work. It was fun to try to cast this spell, though.

Guru
Posts: 9,598
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Views: 883
Message 4 of 7

Re: Y510p won't start, except for the primary GPU's fan

Does it work if you remove the UltraBay GPU?

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
lucasdavid
Paper Tape
Posts: 6
Registered: ‎09-20-2014
Location: Brazil
Views: 863
Message 5 of 7

Re: Y510p won't start, except for the primary GPU's fan

No. I've removed components such as ram, HD and ultrabay gpu, but the problem persists. :-(
Guru
Posts: 9,598
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Views: 840
Message 6 of 7

Re: Y510p won't start, except for the primary GPU's fan

Does it beep if you remove all of the RAM and try booting? Maybe reseat the CPU?

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
lucasdavid
Paper Tape
Posts: 6
Registered: ‎09-20-2014
Location: Brazil
Views: 830
Message 7 of 7

Re: Y510p won't start, except for the primary GPU's fan

Well, I did not remove the CPU, but I removed everything else and disconecting the motherboard from all cables, like some people recomended thorugh the internet, but it till wouldn't work. I really needed this to work fast, so I just gave up and called third party support to help me.

Thanks for the help, guys.

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors