cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 1,230
Message 11 of 15

Re: Y530 64-bit vista - Upgraded to Win7-32bit / HDMI STILL not working

skip intel auto detect for now, you may need to un-install some of them, but i really don't know which ones you installed, so, just re-install and try to overwrite if you promted.

 

it's also my first and last name Smiley Wink it's in turkish and means "brave, hero, daredevil"


http://www.krasotaiskusstva.com
PeterVred
Fanfold Paper
Posts: 12
Registered: ‎02-10-2010
Location: Illinois
Views: 1,205
Message 12 of 15

Re: Y530 64-bit vista - Upgraded to Win7-32bit / HDMI STILL not working

Making a bit of headway.

Had to load intel chipset drivers twice, first time things went kind of nutty.

But I actually saw the setup installing HDMI drivers on the screen.

AFter it completed, and I rebooted, the audio was gone, NO Realtek on the machine.

So I reinstalled it.

 

Y530 now  DOES show the *HDMI setup screen* when I push <Fn><F3>.

 

It will ONLY allow me to chose Laptop OR External device --- it will NOT let me chose BOTH...that side of setup screen is *greyed out*.

 

When I pick *External* my laptop screen goes black, and there IS NO video from the TV, set to HDMI mode.

The TV did NOT show the typical *No Signal* message on the TV screen, but the laptop desktop does not show up.

 

Since I had no screen to go by anymore, I had to shut down the laptop, but upon reboot, the screen is still blank.

Remembering the HDMI jack into the laptop, I again rebooted without the cable attached and video screen came back...on the laptop.

 

I tried a few more times to get it to go with same result each time.

Black screen on laptop, and on TV.

 

In the past, in Vista, the dual monitor option would work.

 

...what now?

 

P
http://www.studio9music.com
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 1,169
Message 13 of 15

Re: Y530 64-bit vista - Upgraded to Win7-32bit / HDMI STILL not working

is there any option on tv like auto detect for external usage?


http://www.krasotaiskusstva.com
PeterVred
Fanfold Paper
Posts: 12
Registered: ‎02-10-2010
Location: Illinois
Views: 1,161
Message 14 of 15

Re: Y530 64-bit vista - Upgraded to Win7-32bit / HDMI STILL not working

Hi yigit,

 

I checked theTV manual for setting for HDMI, there weren't any, just the suggestion for resolution.

However, I did notice a picture of the HDMI jacks on the TV, there were TWO.

I was in the number two jack and was setting TV for the number one jack.

 

So your driver fix that allowed me to Function/F3 made the fix, but the right jack finalized it.

Your time was not totally wasted on me.

Thanks so much for your patience.

 

Message typed while viewing on my TV screen!

 

 

P
http://www.studio9music.com
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 1,155
Message 15 of 15

Re: Y530 64-bit vista - Upgraded to Win7-32bit / HDMI STILL not working

glad that your issue solved Smiley Happy


http://www.krasotaiskusstva.com

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors