cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
zephyrsong
Fanfold Paper
Posts: 9
Registered: ‎09-16-2010
Location: Thailand
Views: 5,448
Message 1 of 22

Y560 with switchable graphic, which new driver I should install??

There are 2 new drivers update for intel onboard graphic, one for KL2B owner and another one for KL2/3 owner. I don't know what KL2B or KL2/3 mean. which one should I install?

Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 5,426
Message 2 of 22

Re: Y560 with switchable graphic, which new driver I should install??

try latest versions. if you have issue with graphic cards, un-install the drivers first, then install previous versions.


http://www.krasotaiskusstva.com
kaiyo
802.11n
Posts: 147
Registered: ‎05-12-2010
Location: Canada
Views: 5,406
Message 3 of 22

Re: Y560 with switchable graphic, which new driver I should install??

KL2/3 UMA

 

is for people that have the GSM sim card, i believe.

 

 

m1e2e3
Punch Card
Posts: 26
Registered: ‎04-22-2010
Location: Singapore
Views: 5,376
Message 4 of 22

Re: Y560 with switchable graphic, which new driver I should install??

Hi,

 

To determine motherboard model number if its KL2/3 or KL2B,

can download CPU-Z to determine.

Under the Mainboard Tab.

See below:

 

http://i803.photobucket.com/albums/yy319/m1e2e3/Lenovo%20model/CPU-ZLenovomodel.png

 

image(s) >converted to link(s).

 

essohl
Punch Card
Posts: 7
Registered: ‎09-18-2010
Location: Canada
Views: 5,329
Message 5 of 22

Y560 w/o Switch Graphics Problem

I recently bought y560 06462EU i7-720QM w/o the switch graphics and I was wondering if I should upgrade my graphic card? If so, from ati website or from lenovo website? My current version for 5730 is 8.702.5.0 and the driver date was from 2010/05/05. I installed 10.8 before and it gave me BSOD and I had to revert back.

 

Also, aside from the graphic card, is there any driver updates or BIOS from lenovo that I should get? Just wanted to make sure I do this safe. Smiley Happy

Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 5,311
Message 6 of 22

Re: Y560 w/o Switch Graphics Problem

check your bios version and graphic card drivers version from official download page.

i suggest you not to upgrade ( at least now ) graphic card adapter drivers if you don't have any issue with your graphic card cause blue screen error.

before that, i suggest you to check these pages :

y560 display problem - new driver from ati

 

ps: graphic card drivers are up to date.

 


http://www.krasotaiskusstva.com
essohl
Punch Card
Posts: 7
Registered: ‎09-18-2010
Location: Canada
Views: 5,281
Message 7 of 22

Re: Y560 w/o Switch Graphics Problem

Thank you for the help. How do I check my BIOS version? And other then not updating the graphic card, do you suggest that I should update everything else?

Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 5,268
Message 8 of 22

Re: Y560 w/o Switch Graphics Problem

press windows + r, type "msinfo32" and enter.


http://www.krasotaiskusstva.com
essohl
Punch Card
Posts: 7
Registered: ‎09-18-2010
Location: Canada
Views: 5,257
Message 9 of 22

Re: Y560 w/o Switch Graphics Problem

Okay, so my SMBIOS version is 2.6 and BIOS version/date is 30CN56WW 2010/05/18. And there are two bios update in lenovo site, they both are the same, right?

 

I decided not to update my graphic card yet, should a guy who just bought a y560 be updating "everything else" from the lenovo site? Is that what everyone is doing? Smiley Frustrated

Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 5,249
Message 10 of 22

Re: Y560 w/o Switch Graphics Problem

you can update your bios ( 30cn59ww )

flash updates are the same but they are for different bit of windows. you have to download and flash the right one.

check your windows version and bit by right clicking my computer > properties. ( 32 or 64 bit )

 

as it reported, some of users had bluescreen issue after upgrading. you may have or not. it's up to you to update drivers.


http://www.krasotaiskusstva.com

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors