cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Emericajosh
Ctrl-Alt-Del
Posts: 9
Registered: ‎03-14-2013
Location: Arizona
Views: 1,297
Message 1 of 13

Z400 touch, no ethernet wifi works fine.

I cannot get my Z400s ethernet to work, the wifi works fine but when I insert an ethernet  cable it doesn't read it at all. I'm not sure if this is a hardware or software issue as of right now.

 

-Thanks Josh.

ishaan
Bit Torrent
Posts: 3,304
Registered: ‎06-27-2012
Location: India
Views: 1,288
Message 2 of 13

Re: Z400 touch, no ethernet wifi works fine.


@Emericajosh wrote:

I cannot get my Z400s ethernet to work, the wifi works fine but when I insert an ethernet  cable it doesn't read it at all. I'm not sure if this is a hardware or software issue as of right now.

 

-Thanks Josh.


Hi

Welcome to the forumsSmiley Wink

Could you first mention the os?

If you haven't tried, could you try reinstalling the ethernet drivers. You can download them from here or install them from the d drive.

http://support.lenovo.com/en_IN/downloads/detail.page?DocID=DS033356

Also if it does't fixes the issue, could you open the device manager and check if there is any unknow device or a device with a yellow triangle on the icon of any of the network device? i mean is there a ethernet driver installed.

Also, check the ethernet cable, it might be at fault too. Try with another cable too.

Regards

Ishaan Ideapad Y560(i3 330m), Hp Elitebook 8460p!(i5-2520M) Hp Pavilion n208tx(i5-4200u)
If you think a post helped you, then you can give Kudos to the post by pressing the Star on the left of the post. If you think a post solved your problem, then mark it as a solution so that others having the same problem can refer to it.
Emericajosh
Ctrl-Alt-Del
Posts: 9
Registered: ‎03-14-2013
Location: Arizona
Views: 1,279
Message 3 of 13

Re: Z400 touch, no ethernet wifi works fine.

I'm currently on Windows 8 64bit. The cable works fine as I tested it on my desktop. I just tried reinstalling the driver and had no luck either. Also I didn't see any yellow triangles under my device manager.

 

-Thanks Josh

ishaan
Bit Torrent
Posts: 3,304
Registered: ‎06-27-2012
Location: India
Views: 1,274
Message 4 of 13

Re: Z400 touch, no ethernet wifi works fine.

Can you see your ethernet device in the device manager? See under network adapters.
Regards
Ishaan Ideapad Y560(i3 330m), Hp Elitebook 8460p!(i5-2520M) Hp Pavilion n208tx(i5-4200u)
If you think a post helped you, then you can give Kudos to the post by pressing the Star on the left of the post. If you think a post solved your problem, then mark it as a solution so that others having the same problem can refer to it.
Emericajosh
Ctrl-Alt-Del
Posts: 9
Registered: ‎03-14-2013
Location: Arizona
Views: 1,263
Message 5 of 13

Re: Z400 touch, no ethernet wifi works fine.

Nope, I only see the Wireless N and Bluetooth listed. I do not see a Ethernet listed.

 

-Thanks Josh

ishaan
Bit Torrent
Posts: 3,304
Registered: ‎06-27-2012
Location: India
Views: 1,248
Message 6 of 13

Re: Z400 touch, no ethernet wifi works fine.

Hi
This seems to me as a hardware defect.
You can try a factory reset(one key recovery) if you want but it may not work.
I suggest you take your laptop to lenovo service center. They will check your laptop and see what needs to be done.
Regards
Ishaan Ideapad Y560(i3 330m), Hp Elitebook 8460p!(i5-2520M) Hp Pavilion n208tx(i5-4200u)
If you think a post helped you, then you can give Kudos to the post by pressing the Star on the left of the post. If you think a post solved your problem, then mark it as a solution so that others having the same problem can refer to it.
LenBlazer
Bit Torrent
Posts: 5,332
Registered: ‎05-09-2013
Location: US
Views: 1,219
Message 7 of 13

Re: Z400 touch, no ethernet wifi works fine.

Can you please try listing down what you see under Network Adapters in Device manager.

Emericajosh
Ctrl-Alt-Del
Posts: 9
Registered: ‎03-14-2013
Location: Arizona
Views: 1,206
Message 8 of 13

Re: Z400 touch, no ethernet wifi works fine.

The following are listed

 

Bluetooh Device(Personal Area Netowork)

Bluetooth Device(RFCOOM Protocol TDI)

Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230

Microsoft Kernel Debug Network Adapter

 

-Thanks Josh

LenBlazer
Bit Torrent
Posts: 5,332
Registered: ‎05-09-2013
Location: US
Views: 1,199
Message 9 of 13

Re: Z400 touch, no ethernet wifi works fine.


@Emericajosh wrote:

The following are listed

 

Bluetooh Device(Personal Area Netowork)

Bluetooth Device(RFCOOM Protocol TDI)

Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230

Microsoft Kernel Debug Network Adapter

 

-Thanks Josh


Based on what is being displayed, there is Wlan but no lan.

Can you boot in safemode and repeat what you can see? Are there yellow exclamation marks?

Emericajosh
Ctrl-Alt-Del
Posts: 9
Registered: ‎03-14-2013
Location: Arizona
Views: 1,186
Message 10 of 13

Re: Z400 touch, no ethernet wifi works fine.

Still had no luck in safe mode, heres a screenshot I took during the process. Safe mode screenshot

Holiday Deals
HAPPENING NOW!

Get the best deals on PCs and tech now during the Holiday Sale
Shop the sale

Top Kudoed Authors