cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
punjabiflash
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎05-19-2014
Location: Dunedin, NZ
Views: 10,393
Message 1 of 8

Z560 Upgrade CPU & RAM

Hi


I want to upgrade Lenovo Z560's CPU but I am not sure about it. I can see that CPU is easily accesible and it supports socket G1(988pins) which gives me lots of options there like i5's and i7's first generation. Precisely I want to upgrade it to i7 extreme but I dont know whether my motherboard is capable for it or not, if not then what other options do I have in i7 range. Can someone please help me with this. I recently updated the BIOS from v2.11 to v2.15 that caused my windows 8.1 to crash but somehow I fixed that problem and along with that please let me know if there is anything else I need to know before upgrading CPU. I have already ordered 2x4GB DDR3 SO-DIMM 204 pin Corsair RAM. I tried to call the Lenovo's tech deptt. but they weren't any help. Any help here will be much appreciated.
Thanks
Regards
Ben

Specs:
Intel Core i3-380M Arrandale SV @2.53GHz
TDP: 25W
Technology: 32nm
Socket G1 (rPGA988A)
Motherboard: LENOVO Base Board Product Name
Chipset: Intel HM55 (IbexPeak-M DH)
BIOS Ver: 29CN38WW(V2.15)
GPU: NVIDIA GeForce 310M [Lenovo] 512MB GT218M
Memory: PC3-8500 DDR3 SDRAM SO-DIMM 3GB Dual Channe; (2GB+1GB)
HDD: 500GBCat Happy

Retired Support Specialist
Posts: 4,447
Registered: ‎04-22-2013
Location: Philippines
Views: 10,364
Message 2 of 8

Re: Z560 Upgrade CPU & RAM

hi 

 

You can refer to your systems Maintenance Manual for Parts

http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/ideapad_z560_z565_hmm_1st_edition_apr_2010.pdf

 

This list CPU / Processor that can be fitted to your Mainboard and should support it.

Capture.JPG

 

also refer to the manual for Part Replacement

 

Regards

Solid Cruver



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

punjabiflash
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎05-19-2014
Location: Dunedin, NZ
Views: 10,343
Message 3 of 8

Re: Z560 Upgrade CPU & RAM

hi I bought a Ram for myself the spec are:

Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 Memory 1333Mhz

SoDIMM

1.5V

 

But its not working in my PC. Any solution to make it work?

ThANKS

WalkingDread
What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎08-20-2014
Location: Brazil
Views: 9,961
Message 4 of 8

Re: Z560 Upgrade CPU & RAM

Sorry for unburying this one, but I'm having some problems here,

I just upgraded my z560 with a i7 q720, and it is working, except for not recognizing the nVidio 310M chip, would anyone know why?

Highlighted
LenBlazer
Bit Torrent
Posts: 5,332
Registered: ‎05-09-2013
Location: US
Views: 9,955
Message 5 of 8

Re: Z560 Upgrade CPU & RAM


@WalkingDread wrote:

Sorry for unburying this one, but I'm having some problems here,

I just upgraded my z560 with a i7 q720, and it is working, except for not recognizing the nVidio 310M chip, would anyone know why?


Have you tried resetting the bios to default values? Also try reinstalling/updating the chipset driver.

WalkingDread
What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎08-20-2014
Location: Brazil
Views: 9,954
Message 6 of 8

Re: Z560 Upgrade CPU

Reseted and updated the BIOS. Although it's kind of sad not being able to
check the voltages.

Will download the current chipset driver, but I did reinnstall the with the
version that came in the HD.

Nothing happened. Am afraid that the psu can't supply both of them, is that
a possibility?

LenBlazer
Bit Torrent
Posts: 5,332
Registered: ‎05-09-2013
Location: US
Views: 9,943
Message 7 of 8

Re: Z560 Upgrade CPU


@WalkingDread wrote:
Reseted and updated the BIOS. Although it's kind of sad not being able to
check the voltages.

Will download the current chipset driver, but I did reinnstall the with the
version that came in the HD.

Nothing happened. Am afraid that the psu can't supply both of them, is that
a possibility?


I think the cpu is not supported by the bios. Here are the cpu's for your unit.

 

Z560 CPU.JPG

sanjoyp7er
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎03-16-2017
Location: IN
Views: 3,624
Message 8 of 8

Re: Z560 Upgrade CPU & RAM

Use

DDR3 PC3-8500 1066 MHz

it will work 100%

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors