Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

Lenovo NotebooksLenovo P, Y and Z series Notebooks
All Forum Topics
Options

3 Posts

02-27-2012

Russia

4 Signins

20 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎02-27-2012
  • Location: Russia
  • Views: 20
  • Message 1 of 4

Z570 Windows XP ACHI driver doesn't work

2012-02-27, 10:20 AM

Hi! 

 

I installed Windows XP on Lenovo z570 notebook.

It works ok in IDE mode, but when i try to install Intel AHCI driver from lenovo download page

 

http://consumersupport.lenovo.com/us/en/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=307140

 

it doesn't work. Seems it has not information about my hardware at all. File contains:

 

AHCI Controllers:
- Intel(R) 5 Series/3400 Series SATA AHCI Controller
- Intel(R) 5 Series 4 Port SATA AHCI Controller
- Intel(R) 5 Series 6 Port SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH10D/DO SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller
- Intel(R) EP80579 SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH8M-E/M SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH8R/DH/DO SATA AHCI Controller
- Intel(R) ESB2 SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH7M/MDH SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH7R/DH SATA AHCI Controller

 

and nothing about 

6 series/C200 Series chipset

 

Where can i get correct driver?

 

 

Reply
Options

2143 Posts

07-14-2009

USA

4807 Signins

93056 Page Views

  • Posts: 2143
  • Registered: ‎07-14-2009
  • Location: USA
  • Views: 93056
  • Message 2 of 4

Re: Z570 Windows XP ACHI driver doesn't work

2012-02-27, 16:21 PM
Directly from Intel.
Reply
Options

3 Posts

02-27-2012

Russia

4 Signins

20 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎02-27-2012
  • Location: Russia
  • Views: 20
  • Message 3 of 4

Re: Z570 Windows XP ACHI driver doesn't work

2012-02-28, 8:19 AM

There's no such driver on intel.

Reply
Options

13866 Posts

12-07-2009

Czech Republic

9007 Signins

170449 Page Views

  • Posts: 13866
  • Registered: ‎12-07-2009
  • Location: Czech Republic
  • Views: 170449
  • Message 4 of 4

Re: Z570 Windows XP ACHI driver doesn't work

2012-02-29, 16:33 PM
have you tried to change the settings in bios if there's an option?
( ide > ahci ) also, please, flash the bios update if you haven't already. it may help.


Due to my absence, I may not reply your posts and/or personal messages

http://www.krasotaiskusstva.com
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms