cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
deaddude
Paper Tape
Posts: 7
Registered: ‎07-01-2009
Location: USA
Views: 1,827
Message 1 of 9

y450 and esata port problem, help plz

I recently purchased an external hardrive that has an esata and usb port. I cant get my laptop to reconginse the external harddrive with the esata port but it works with the usb port. I have installed window 7 64bit home prem. and all the drivers, including both of the storage managment drivers. When i plug it in with the intel storage matrix software running "port 5" i.e. the external sata port dissapears and the computer starts to load something but never does and the port returns blank, and i get a little error pop-up in the bottom right saying something about "port 0" i.e. the hardrive with windows on it, its a multiplyer port or something like that.

 

Does anyone know what could be wrong? I dont think it is the esata port on the external hardrive, im going to check that tomorrow on my main computer.

 

this is the external hardrive btw http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822324017

Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 1,801
Message 2 of 9

Re: y450 and esata port problem, help plz

have you tried your esata hdd with another computer?

the cable may be corrupted.

there's also available bios update for y450 ( 64 bit windows 7 ) update your bios and try again.

also updating chipset for intel may help.

and it's important to know the error that you're talking about on the right bottom side.

just plug esata and usb cable and try again. maybe it's just power feeding issue.


http://www.krasotaiskusstva.com
deaddude
Paper Tape
Posts: 7
Registered: ‎07-01-2009
Location: USA
Views: 1,789
Message 3 of 9

Re: y450 and esata port problem, help plz

The error window i get says "A storage device was connected. If this device is in a port multiplier then only port 0 of the port multiplier will be active"......... Im sure the esata cable works, and i just reinstalled all the drivers just to make sure i have the lastest ones. But I still get that error message. Also its an desktop external hardrive so it has its on power plug and when i plug in both usb and esata it doesnt work.

 

Any ideas how to fix it?

Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 1,786
Message 4 of 9

Re: y450 and esata port problem, help plz

use bios update. and post back if issue persists.


http://www.krasotaiskusstva.com
deaddude
Paper Tape
Posts: 7
Registered: ‎07-01-2009
Location: USA
Views: 1,763
Message 5 of 9

Re: y450 and esata port problem, help plz

I updated the bios 2 days ago, still a problem

Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 1,714
Message 6 of 9

Re: y450 and esata port problem, help plz

have you tried your esata hdd with another computer?


http://www.krasotaiskusstva.com
deaddude
Paper Tape
Posts: 7
Registered: ‎07-01-2009
Location: USA
Views: 1,694
Message 7 of 9

Re: y450 and esata port problem, help plz

I have not checked it yet but will tomorrow, has anyone else had a problem like this?

Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 13,719
Registered: ‎12-07-2009
Location: CZ
Views: 1,675
Message 8 of 9

Re: y450 and esata port problem, help plz

i've read something about it before on this thread


http://www.krasotaiskusstva.com
deaddude
Paper Tape
Posts: 7
Registered: ‎07-01-2009
Location: USA
Views: 1,664
Message 9 of 9

Re: y450 and esata port problem, help plz

well i got it to work..... i bought a esata cable with the hardrive b/c i didnt relize it came with one, anyways i used the one it came with and it worked, so i wasted $4. For anyone else with this kind of problem when i first got the hardrive i tryed this cable but it was b4 i updated all the drivers, so make sure u have updated bios and drivers.

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors