English Community

Lenovo NotebooksLenovo U and S Series Notebooks
All Forum Topics
Options

63 Posts

06-17-2012

Hungary

220 Signins

1251 Page Views

  • Posts: 63
  • Registered: ‎06-17-2012
  • Location: Hungary
  • Views: 1251
  • Message 1 of 3

IdeaPad U410, Windows 8.1 x64, UEFI, Intel Smart Response problem

2014-11-09, 17:46 PM

Hi,

 

My machine was running a Windows 8.1 x64 Enterprise on a GPT partitioned HDD UEFI enabled with bios version 65CN21WW.

Intel Smart response and rapid start was running fine with the 32GB Samsung SSD.

After upgraded the bios to version 65CN99WW many weird thing happened:

- the system couldn't start, it tried to repair the system on booting,

- The bios shows the machine as U310 model,

- Even after a fresh install of the windows the machine couldn't start after finishing the install.

 

I finally got the system working by reseting the RAID and installing the system without acceleration association in UEFI mode. But after enabling the acceleration in the Rapid Storage UI the system starts to failing again and tries to repair the system again and again.

 

By disabling the UEFI, (setting it to legacy support) the system could start again.

Why cannot the UEFI be enabled? Or what is the correct setup in the BIOS?

 

Any help appreciated!

 

Regards,

R.

Reply
Options

17 Posts

12-08-2012

Romania

45 Signins

624 Page Views

  • Posts: 17
  • Registered: ‎12-08-2012
  • Location: Romania
  • Views: 624
  • Message 2 of 3

Re: IdeaPad U410, Windows 8.1 x64, UEFI, Intel Smart Response problem

2014-11-20, 6:10 AM

Why did you upgrade the BIOS?
I'm still keeping the old CN21 and it works perfectly with 8 Gb RAM and the new 512Gb M6 from Plextor, I barely finish typing the logon pass and windows 8.1 screen shows up.

 

Admin Edit: edited potentially offensive language

Reply
Options

1 Posts

07-14-2015

Havana

19 Signins

72 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎07-14-2015
  • Location: Havana
  • Views: 72
  • Message 3 of 3

Re: IdeaPad U410, Windows 8.1 x64, UEFI, Intel Smart Response problem

2015-07-15, 18:56 PM

Hi, actually I have the same problem. Can you tell me how you fixe it? Please.
thanks

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms