Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

Lenovo NotebooksLenovo U and S Series Notebooks
All Forum Topics
Options

10 Posts

06-15-2013

Plano, TX

13 Signins

84 Page Views

  • Posts: 10
  • Registered: ‎06-15-2013
  • Location: Plano, TX
  • Views: 84
  • Message 1 of 6

Lenovo u400 speakers not working

2013-06-16, 21:03 PM

my Lenovo u400 built-in speakers worked when I first got it, but after about two weeks, they didn't work. I have tried reinstalling the driver,(but every time it automatically installs after rebooting-could that be the problem?), still no luck. In the SRS Premium Sound panel, I can click on speaker and headphones, but I cannot select built-in speakers.could it be a hardware malfunction? loose connection?

Pleasehelp - thankyou

Reply
Options

50 Posts

06-15-2013

Canada

33 Signins

506 Page Views

  • Posts: 50
  • Registered: ‎06-15-2013
  • Location: Canada
  • Views: 506
  • Message 2 of 6

Re: Lenovo u400 speakers not working

2013-06-16, 21:17 PM

Any yellow exclamation mark in the Devise Manager ?

Reply
Options

10 Posts

06-15-2013

Plano, TX

13 Signins

84 Page Views

  • Posts: 10
  • Registered: ‎06-15-2013
  • Location: Plano, TX
  • Views: 84
  • Message 3 of 6

Re: Lenovo u400 speakers not working

2013-06-16, 22:35 PM

nope, drivers installed and appear fully functioningdevice manager.png

Reply
Options

50 Posts

06-15-2013

Canada

33 Signins

506 Page Views

  • Posts: 50
  • Registered: ‎06-15-2013
  • Location: Canada
  • Views: 506
  • Message 4 of 6

Re: Lenovo u400 speakers not working

2013-06-16, 23:23 PM

Well from the same area try to uninstall your audio and afterwards do a reboot , once your system reboots reinstall the driver and see if that helps . It might of gotten corrupted . Did you recently installed something else or downloaded prior to your problem  ?

Reply
Options

1 Posts

10-25-2013

Toronto

1 Signins

7 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎10-25-2013
  • Location: Toronto
  • Views: 7
  • Message 5 of 6

Re: Lenovo u400 speakers not working

2013-10-25, 2:32 AM

Hi,

 

I'm having this same problem, less than a year after buying the computer.

 

I have tried re-installing drivers but to no avail.  The headphone jacks work fine, but no sound at all from the internal speakers.

 

I have read a few similar threads but there doesn't seem to be a solution.

 

Has there been any progress on this issue?

Reply
Options

1 Posts

12-22-2013

canada

1 Signins

7 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎12-22-2013
  • Location: canada
  • Views: 7
  • Message 6 of 6

Re: Lenovo u400 speakers not working

2013-12-22, 0:42 AM

Hey everyone,

 

I had the same problem. I had inserted the headphone into the jackpot several times and after 30 sec or so, speakers came back to life :). I think this somehow related to the jackpot malfunctioning. Try it if you're running to the same problem!

cheers

hadi

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms