English Community

Lenovo NotebooksLenovo U and S Series Notebooks
All Forum Topics
Options

3 Posts

06-28-2010

Kentucky

11 Signins

56 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎06-28-2010
  • Location: Kentucky
  • Views: 56
  • Message 21 of 201

Re: S10-3 Ram issue

2010-07-16, 21:52 PM

WRDNA, i opened LTT and followed your instructions instructions. I gues that the version of LTT that I have must be different than yours. All I got was that I have 1gb of memory and have 1 remaining dimm slot. There was no detail about the memory that I have. This has certainly been a learning experience. I opened the back of the computer and took the memory out and returned it. That  will help me understand a little more about my computer.

 

Bob

 

 

Reply
Options

4 Posts

07-07-2010

Singapore

8 Signins

26 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎07-07-2010
  • Location: Singapore
  • Views: 26
  • Message 22 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-17, 8:29 AM

I have the same problem. I put in a 2gb ddr3 1066 ram but blank screen. But it seems bios also locked and cannot change memory settings. looks like have to stick with 1gb ram.

Reply
Options

2 Posts

07-18-2010

Russia

3 Signins

28 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎07-18-2010
  • Location: Russia
  • Views: 28
  • Message 23 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-18, 9:19 AM

Hi, Ahsiu! Can you send the pictures and guide on how to upgrade ram for me? Thanks!

Reply
Options

125 Posts

02-24-2010

manila

789 Signins

2088 Page Views

  • Posts: 125
  • Registered: ‎02-24-2010
  • Location: manila
  • Views: 2088
  • Message 24 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-18, 21:06 PM

 


wrote:

I upgraded to 2GB Kingston KVR1333D3S9/2G.  It is a PC3-106000 SODIMM, similar to the Samsung module that comes with my S10-3S.  Unfortunately, my S10-3S only shows blank screen when powered up.  Any idea if Kingston is compatible with S10-3S?

 

Thanks in advance.



wrote:

I have the same problem. I put in a 2gb ddr3 1066 ram but blank screen. But it seems bios also locked and cannot change memory settings. looks like have to stick with 1gb ram.


That's because you are using the wrong RAM. S10-3s only supports DDR2 and you are trying to upgrade it using DDR3 memory sticks.
Reply
Options

6 Posts

07-10-2010

Singapore

13 Signins

99 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎07-10-2010
  • Location: Singapore
  • Views: 99
  • Message 25 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade

2010-07-19, 3:41 AM

The version that is available in Singapore accepts DDR3 only. The RAM that is pre-installed is 1GB Samsung DDR3 1333. I managed to get one piece of 2GB Samsung DDR3 1066, and it works too. It seems that S10-3S is quite particular about the memory module. Kingston is definitely no, no.

Reply
Options

6 Posts

07-10-2010

Singapore

13 Signins

99 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎07-10-2010
  • Location: Singapore
  • Views: 99
  • Message 26 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade

2010-07-19, 3:51 AM

 


wrote:

Hi, Ahsiu! Can you send the pictures and guide on how to upgrade ram for me? Thanks!


 

Hi Hunter39,

 

1. Remove the battery

2. Remove all screw at the bottom, including 3 screws underneath that battery.  These 3 screws hold the keyboard.

3. Remove the keyboard by lifting it.  Be careful of the ribbon that attaches the keyboard to the motherboard.  Lift the connector to release the ribbon.

4. Remove 4 screws underneath the keyboard.

5. Use a credit card to pry the bottom cover from the body.  It should not be too difficult except the VGA port might be in the way.  So u might want to lift the bottom cover from the side with the microphone/audio ports first.

 

To put everything back, perform the above steps in the reverse order.

 

 

 

Reply
Options

4 Posts

07-07-2010

Singapore

8 Signins

26 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎07-07-2010
  • Location: Singapore
  • Views: 26
  • Message 27 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-20, 15:01 PM

Hi...would you know to get samsung ram. most shops in sim lim only sell kingston ram.

Reply
Options

6 Posts

07-10-2010

Singapore

13 Signins

99 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎07-10-2010
  • Location: Singapore
  • Views: 99
  • Message 28 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-21, 1:53 AM

U may have to check the shops selling 2nd hand parts and laptop repair service.   I got mine at #04-02B. 


wrote:

Hi...would you know to get samsung ram. most shops in sim lim only sell kingston ram.


 

Reply
Options

4 Posts

07-07-2010

Singapore

8 Signins

26 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎07-07-2010
  • Location: Singapore
  • Views: 26
  • Message 29 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-21, 14:11 PM

thanks...i will go check it out.

Reply
Options

12 Posts

07-13-2010

Malaysia

67 Signins

252 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎07-13-2010
  • Location: Malaysia
  • Views: 252
  • Message 30 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-23, 13:41 PM

Since we're talking about this specific model I was wondering if anyone can let me know which 2GB RAM is compatible as I've read the other threads on RAM but it seems that our model is using DDR3 with 1333MHz. I tried a local mall and try every single RAM they have (Cosair n Kingston) but none of them is able to work. :(

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete