English Community

Lenovo NotebooksLenovo U and S Series Notebooks
All Forum Topics
Options

2060 Posts

05-02-2008

MY

14693 Signins

219550 Page Views

  • Posts: 2060
  • Registered: ‎05-02-2008
  • Location: MY
  • Views: 219550
  • Message 41 of 201

Re: S10-3 / S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-28, 6:24 AM

Hi All,

Thanks to the moderator, KlavinKlein pointed this out.

According to your experience, it seems like it has RAM compatibility issue, and i would like to know more about the situation.

Do you mind to share your machine info? I'll try to get someone to look into it. You may list all the info requested below in the public but serial number.

  • Machine Family (e.g. S10-3 or S10-3s)
  • Machine Type Model (e.g. 0647-2AU)
  • Serial Number (send private msg to me)
  • Brand and spec of RAM that cannot work (e.g. DDR3 2GB 667Mhz (PC3-10600H) - Kingston.
  • Brand and spec of RAM that can work
  • What do you see/notice after plug in the new RAM? (e.g blank screen during boot up, but fan is running, LED has light, beep sound heard....etc)

I'm sorry for asking for so much info but it will be very helpful for me when dealing with engineers.

 

Thank you very much!

 

Regards,
Cleo


T410, x240

Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

How to send a private message? --> Check out this article.


English English Community   Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español   ru.gif Русскоязычное Сообщество
Reply
Options

12 Posts

07-13-2010

Malaysia

67 Signins

252 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎07-13-2010
  • Location: Malaysia
  • Views: 252
  • Message 42 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-28, 9:49 AM

wchen, have you tried kingston KTL-TP3BS/2G? From the Kingston website it seems that that's the only one which is compatible to the s10-3 Atom N475 (glossy lid). I have the same version but searching for this particular RAM from lots of stores but unavailable...:(

Reply
Options

12 Posts

07-13-2010

Malaysia

67 Signins

252 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎07-13-2010
  • Location: Malaysia
  • Views: 252
  • Message 43 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-28, 10:25 AM

I was wondering if anyone could guide/tell me if the standard RAM comes with 1GB 1033MHz and if I'd like to upgrade to 1066MHz will it work? Specifically for s10-3 Atom N455 (glossy lid).

 

Just weird Lenovo would want to minimize the specs/ram that consumer could purchase from. Why wouldn't they just have normal RAM to be compatible? Is it due to the Bios? arrrggghhh...

Reply
Options

2060 Posts

05-02-2008

MY

14693 Signins

219550 Page Views

  • Posts: 2060
  • Registered: ‎05-02-2008
  • Location: MY
  • Views: 219550
  • Message 44 of 201

Re: S10-3 / S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-29, 7:55 AM

Hi behyc,

Understand that you are have the same issue, do you mind to share with me the info and i'll get someone to check it out ? It would help us to understand the situation better.

  •  Machine Family (e.g. S10-3 or S10-3s)
  •  Machine Type Model (e.g. 0647-2AU)
  •  Serial Number (send private msg to me)
  •  Brand and spec of RAM that cannot work (e.g. DDR3 2GB 667Mhz (PC3-10600H) - Kingston.
  •  Brand and spec of RAM that can work
  •  What do you see/notice after plug in the new RAM? (e.g blank screen during boot up, but fan is running, LED has light, beep sound heard....etc)

Thank you!

 

Regards,

Cleo


T410, x240

Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

How to send a private message? --> Check out this article.


English English Community   Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español   ru.gif Русскоязычное Сообщество
Reply
Options

3 Posts

07-27-2010

Indonesia

5 Signins

61 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎07-27-2010
  • Location: Indonesia
  • Views: 61
  • Message 45 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-30, 11:08 AM

hi behyc, i am not sure what kind of memory is Kingston, KTL-TP3BS/2G.

the stores never ask me any option with this kind of memory ... :))

btw, did you get any explanation from lenovo support ?

where did you get that type of memory ... :))

Reply
Options

2329 Posts

01-21-2009

DE

2771 Signins

119910 Page Views

  • Posts: 2329
  • Registered: ‎01-21-2009
  • Location: DE
  • Views: 119910
  • Message 46 of 201

Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-07-31, 13:42 PM

Cleo wrote:

 

Hi All,

Thanks to the moderator, KlavinKlein pointed this out.

According to your experience, it seems like it has RAM compatibility issue, and i would like to know more about the situation.

Do you mind to share your machine info? I'll try to get someone to look into it. You may list all the info requested below in the public but serial number.

  • Machine Family (e.g. S10-3 or S10-3s)
  • Machine Type Model (e.g. 0647-2AU)
  • Serial Number (send private msg to me)
  • Brand and spec of RAM that cannot work (e.g. DDR3 2GB 667Mhz (PC3-10600H) - Kingston.
  • Brand and spec of RAM that can work
  • What do you see/notice after plug in the new RAM? (e.g blank screen during boot up, but fan is running, LED has light, beep sound heard....etc)

I'm sorry for asking for so much info but it will be very helpful for me when dealing with engineers.

 

Thank you very much!

 

Regards,
Cleo


 

 

Hi ive got the information from german user keeperX .

This Module will runs perfect without any quirks ..

 

Computer : Lenovo IdeaPad S10-3s M34D4GE N475 1,83 GHz HD 1.280 x 720 Win7 Starter

 

Memory Module runs well

Model Type : Samsung 2gb 2Rx8 PC3-8500S-07-10-f2      M471B5673EH1-CF8

 

This Module produce failure if you try to install operating system ... at least not correct running ...  

Model Type: Kingston 2gb 1066 MHz  KVR1066D3S7/2G PC3-8500 

 

 

Hey all S10-3s User if u want a running system ... why not answer a question ... ?

 

sincerely KalvinKlein

 

Yoga Home 900 - Yoga 2 11- Yoga tablet 2 all WIN 10 1809
Moto Z Play - Moto Z2 Play
Reply
Options

14 Posts

07-31-2010

Arizona

85 Signins

421 Page Views

  • Posts: 14
  • Registered: ‎07-31-2010
  • Location: Arizona
  • Views: 421
  • Message 47 of 201

Need help updating RAM on S10-3 (0647-35U)

2010-07-31, 23:16 PM

My first attempt at upgrading from 1 to 2 GB was a fail. :smileysad: I upgraded from Windows Starter to Windows 7 Pro, and wanted to max out the RAM. My processor is the N455.

 

Using the LTT, I found my original RAM to be:

 

DDR3-SDRAM (1333 MHz)

Samsung

Memory part number: M471B2873FHS-CH9

Memory serial number: 780E746F

Data sheet: http://tinyurl.com/2carect

 

I went with the Patriot 2GB at NewEgg found here:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820220424

 

Unfortunately, my system wouldn't boot up. Did I make some blatently stupid choice with the model of memory? From what I've read here (long time lurker, first time caller), Patriot seems to work in the S10-3.

 

Any suggestion as to what might work? I don't know what NewEgg's restocking fee is, but I dont' want to do it too many times.

 

Thanks!

Reply
Options

6 Posts

08-04-2010

Washington

35 Signins

181 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎08-04-2010
  • Location: Washington
  • Views: 181
  • Message 48 of 201

Re: S10-3 / S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

2010-08-04, 1:51 AM

Hi Cleo,

 

I am also experiencing this issue.  I have called tech support but am finding them quite painful to interact with.  I have the following machine specs:

 

  • Machine Family :S10-3
  • Machine Type Model :064735U
  • Serial Number 
  • Brand RAM that cannot work: Patriot DDR3 10666 and 8500.  Kingston DDR3 KVR1333D3S9/2G
  • Brand and spec of RAM that can work: RAMAXEL RMT1950ED48E7W-1333 1GB
  • What do you see/notice after plug in the new RAM? Blank screen during boot up, fan is running, LED has light.  There is no beep nor any response when keys are hit.  I also started the machine up without RAM and the behavior is the same.  I also noticed something regarding the thickness of the RAM purchased versus what is in the system.  The purchased RAM seems to be slightly thinner than the RAM in the system, could it be a bad connection?
  •  

     

    Aaron

    Reply
    Options

    6 Posts

    08-04-2010

    Washington

    35 Signins

    181 Page Views

    • Posts: 6
    • Registered: ‎08-04-2010
    • Location: Washington
    • Views: 181
    • Message 49 of 201

    Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

    2010-08-04, 2:26 AM

    @tulisan: That is clearly not the issue. I have the same problem. DDR2 and DDR3 have completely different form factors. The DIMM would not even fit in the slot due to different form factors.

    Reply
    Options

    2060 Posts

    05-02-2008

    MY

    14693 Signins

    219550 Page Views

    • Posts: 2060
    • Registered: ‎05-02-2008
    • Location: MY
    • Views: 219550
    • Message 50 of 201

    Re: S10-3s 2GB Memory Upgrade didnt work

    2010-08-04, 8:30 AM

    Hi All,


    Thanks for your cooperation to provide these info. These data can be a good source for the engineers to start off the investigation. Also, please remember to provide me the machine serial number and machine type model via private message.

     

    behyc, wchen,

    Can you share the same info with me? Since you're in Asean region, it would be easier for me get someone to contact you should the engineers need to check out your machines. Can you help me with that?

     

    Thank you.

     

    Regards,

    Cleo


    T410, x240

    Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
    If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

    How to send a private message? --> Check out this article.


    English English Community   Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español   ru.gif Русскоязычное Сообщество
    Reply
    Forum Home

    Community Guidelines

    Please review our Guidelines before posting.

    Learn More

    Check out current deals!

    Go Shop
    X

    Save

    X

    Delete