Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Community Spotlight

Visit the Lenovo Blogs!

Check out the ThinkPad Time Machine
Visit the Community Spotlight Blog
Windows  10

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Ctrl-Alt-Del
Posts: 20
Registered: ‎03-01-2010
Location: Hawaii
0 Kudos

Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

[ Edited ]

Can I upgrade my S10-3T to Windows 64-bit and install a 4gb stick of ram? I found a couple of sticks with matching specs on amazon.

 

Also will the processor bottleneck the 4gb ram/ is it even worth it?

 

I have the N470 BTW

 

 

 

 

 

Token Ring
Posts: 125
Registered: ‎02-23-2010
Location: manila
0 Kudos

Re: Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

S10-3T is a 32-bit architecture only

Ctrl-Alt-Del
Posts: 20
Registered: ‎03-01-2010
Location: Hawaii
0 Kudos

Re: Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

This means drivers won't work?


tulisan wrote:

S10-3T is a 32-bit architecture only


 

 

Ctrl-Alt-Del
Posts: 20
Registered: ‎03-01-2010
Location: Hawaii
0 Kudos

Re: Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

I guess the better question is, Is 4 gb ram on a 32-bit going to make a huge difference over the 2 gb? (I know only 3.2ish will be seen)

Ctrl-Alt-Del
Posts: 51
Registered: ‎05-03-2009
Location: Taiwan
0 Kudos

Re: Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

[ Edited ]

64 bit driver... , I think you need to research yourself.

I am not sure 4GB ram is work or not on Intel pinetrail platform

 

Token Ring
Posts: 125
Registered: ‎02-23-2010
Location: manila

Re: Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

It means windows 7 64 bit won't work with S10-3T, same with the 4G RAM since its maximum is only 2GB

Paper Tape
Posts: 1
Registered: ‎03-03-2010
Location: Canada
0 Kudos

Re: Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

Actually, I think the S10-3T is 64 bit compatible.  I just got mine, and when using "Performance Information and Tools" in the Control Panel, it says "64-bit capable: Yes".

 

I'm still not sure whether there would be much benefit to going to a 64 bit OS though.  Any thoughts?

Highlighted
Punch Card
Posts: 82
Registered: ‎03-30-2009
Location: Cairo, Egypt
0 Kudos

Re: Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

 


Pronger wrote:

Actually, I think the S10-3T is 64 bit compatible.  I just got mine, and when using "Performance Information and Tools" in the Control Panel, it says "64-bit capable: Yes".

 

I'm still not sure whether there would be much benefit to going to a 64 bit OS though.  Any thoughts?


 

 

use cpuz to check if it has the x86-64 instruction set. and yes there are performance benefits if u use 64bit software. i noticed a huge improvement when i replaced winrar on my desktop with the 64bit version (synthetic benchmarks like pcmark vantage also showed an improvement).. but keep in mind that 64bit windows and programs would use 20~40% more memory than their 32bit counterparts.

http://www.tomshardware.com/reviews/vista-workshop,1775-5.html

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Phenom II X6 1055T / 2xATI HD5770 CF / 8GB DDR3 / 4x500GB RAID-5 / Win 7 Ultimate x64
Lenovo S10e Black / 2GB DDR2 / 160GB HDD / 6-cell battery / Win 7 Ultimate x86
Motorola Xoom
Token Ring
Posts: 125
Registered: ‎02-23-2010
Location: manila
0 Kudos

Re: Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

[ Edited ]

Oh my, I stand corrected. According here and here it's 64-bit capable. That's good news. I've got to try it! However, it says max memory is only 2GB Smiley Sad

Token Ring
Posts: 125
Registered: ‎02-23-2010
Location: manila
0 Kudos

Re: Windows 7 64-bit and 4gb ram on S10-3T

bummer. no available win7 64-bit drivers from the lenovo site Smiley Sad