English Community

Lenovo NotebooksLenovo Yoga Series Notebooks
All Forum Topics
Options

3 Posts

11-03-2013

Seattle

6 Signins

17 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎11-03-2013
  • Location: Seattle
  • Views: 17
  • Message 1 of 14

Yoga 2 TPM chip?

2013-11-03, 19:50 PM

Hello, does the Yoga 2 have a TPM chip? The original Yoga does not. I can't seem to find any documentation on that.

 

thank you :)

~ Luiz

 

Reply
Options

142 Posts

10-21-2013

Illinois, USA

288 Signins

2542 Page Views

  • Posts: 142
  • Registered: ‎10-21-2013
  • Location: Illinois, USA
  • Views: 2542
  • Message 2 of 14

Re: Yoga 2 TPM chip?

2013-11-04, 15:19 PM

Searching for a definition of the Ultrabook specification suggests that TPM is not a *required* feature, so chances are that there isn't one since they don't seem to mention it anywhere. Might be different for the Thinkpad Yoga.

 

Z.

Reply
Options

31 Posts

10-30-2013

Chicago

31 Signins

215 Page Views

  • Posts: 31
  • Registered: ‎10-30-2013
  • Location: Chicago
  • Views: 215
  • Message 3 of 14

Re: Yoga 2 TPM chip?

2013-11-04, 19:52 PM

No, it does not.  Thisi s a consumer-oriented model.  The Thinkpad Yoga will have it, though.

 

Another evidence of this is the inclusion of Winodws 8 Std instead of Pro.

Reply
Options

3 Posts

11-03-2013

Seattle

6 Signins

17 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎11-03-2013
  • Location: Seattle
  • Views: 17
  • Message 4 of 14

Re: Yoga 2 TPM chip?

2013-11-04, 20:22 PM

That would be unfortunate, every other aspect of the machine is great, although I would love to hear a final answer from Lenovo or at least from someone who has the machine and can check for sure :)

Reply
Options

31 Posts

10-30-2013

Chicago

31 Signins

215 Page Views

  • Posts: 31
  • Registered: ‎10-30-2013
  • Location: Chicago
  • Views: 215
  • Message 5 of 14

Re: Yoga 2 TPM chip?

2013-11-04, 21:38 PM

If it had TPM, it would indicate so in the firmware.  I did not see any settings for TPM.  You could wait for official word if you'd like.

Reply
Options

9 Posts

11-08-2013

NY

11 Signins

57 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎11-08-2013
  • Location: NY
  • Views: 57
  • Message 6 of 14

Re: Yoga 2 TPM chip?

2013-11-08, 4:36 AM

Hi,

 

I wanted to activate Bitlocker but it seems the Yoga 2 pro does not support TPM 1.2?

 

Can somebady confirm?

btw, how to access to the BIOS?

 

Thanks

 

Moderator Note; subject edited; post merged in Was; does the Yoga 2 pro support TPM 1.2?

Reply
Options

142 Posts

10-21-2013

Illinois, USA

288 Signins

2542 Page Views

  • Posts: 142
  • Registered: ‎10-21-2013
  • Location: Illinois, USA
  • Views: 2542
  • Message 7 of 14

Re: Yoga 2 TPM chip?

2013-11-08, 14:15 PM

As far as we know there's no TPM chip in the Y2P, so you're probably out of luck there.

 

I think it's generally assumed that the Thinkpad Yoga will have one though.

 

I don't have mine yet, but I believe there's a small button next to the power button that will boot into a menu that will let you get to the BIOS settings.

 

Z.

Reply
Options

9351 Posts

11-27-2007

SK

15517 Signins

2040239 Page Views

  • Posts: 9351
  • Registered: ‎11-27-2007
  • Location: SK
  • Views: 2040239
  • Message 8 of 14

Re: does the Yoga 2 pro support TPM 1.2?

2013-11-08, 14:15 PM
Merged to an existing thread

Andy  

______________________________________


Please remember to come back and mark the post that you feel solved your question as the solution, it earns the member + points

Did you find a post helpfull? You can thank the member by clicking on the star to the left awarding them Kudos

Please add your type, model number and OS to your signature, it helps to help you.

Forum Search Option T430 2347-G7U W8 x64, Yoga 10 HD+, Tablet 1838-2BG, T61p 6460-67G W7 x64, T43p 2668-G2G XP, T23 2647-9LG XP, plus a few more.

FYI Unsolicited Personal Messages will be ignored.

de.gif  Deutsche Community   es.gif  Comunidad en Español  uk.gif  English Community ru.gif Русскоязычное Сообщество

PepperonI blog 

Reply
Options

10 Posts

05-13-2009

Bellevue, WA

8 Signins

90 Page Views

  • Posts: 10
  • Registered: ‎05-13-2009
  • Location: Bellevue, WA
  • Views: 90
  • Message 9 of 14

Re: Yoga 2 TPM chip?

2013-11-08, 20:35 PM
In Device Manager, there would be a "Security Devices" node. When I looked at the Y2P at BestBuy, I didn't see this there.

In this regard, calling it a "Pro" device and not having a TPM seems contradictory. Maybe they will come out with a Yoga 2 Enterprise version that will have a TPM ;)
Reply
Options

3 Posts

11-03-2013

Seattle

6 Signins

17 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎11-03-2013
  • Location: Seattle
  • Views: 17
  • Message 10 of 14

Re: Yoga 2 TPM chip?

2013-11-08, 22:19 PM

Yeah perhaps, only thing is TPM chips tend to be disabled in the BIOS by default and wouldn't show up in device manager until enabled in there, so that could've been the case here, although it seems more and more likely it doesn't have it :/

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete