Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Fanfold Paper
Posts: 19
Registered: ‎04-27-2012
Location: Brasov
Message 1 of 7 (3,279 Views)

T400 and Ubuntu 12.04 LTS

Hi,

 

I have a strange problem with my laptop. I just installed ubuntu 12.04 LTS with gnome 3 shell, and it's acting strange. I can't even think of doing multitasking. If i try to install a program ( anything ) and talk on empathy or browse the net the system just freezez (but i can still move the cursor) for a couple of seconds and then it resumes, then it freezez again, and so on until the installation is done. 

 

Idk what is wrong...could it be because i installed ubuntu using wubi and a NTFS partition? Or is it a video card problem?

Lenovo T400: Intel P8400 @ 2.26Ghz, 8GB DDR3, OCZ Vertex 4 SSD 128 GB, intel GMA 4500MHD, Windows 7 Pro
Guru
Posts: 9,456
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Message 2 of 7 (3,273 Views)

Re: T400 and Ubuntu 12.04 LTS

I'd check your hard drive for errors. Does the HDD light get stuck when it freezes?
W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Fanfold Paper
Posts: 19
Registered: ‎04-27-2012
Location: Brasov
Message 3 of 7 (3,262 Views)

Re: T400 and Ubuntu 12.04 LTS

i'll check if the hdd light freezez, but the thing is, in windows ( i have dualboot) i have no such problem. Never had a freeze in windows...
Lenovo T400: Intel P8400 @ 2.26Ghz, 8GB DDR3, OCZ Vertex 4 SSD 128 GB, intel GMA 4500MHD, Windows 7 Pro
Highlighted
Fanfold Paper
Posts: 19
Registered: ‎04-27-2012
Location: Brasov
Message 4 of 7 (3,254 Views)

Re: T400 and Ubuntu 12.04 LTS

The hdd light didn't froze at the same time with the system. So, it shouldn't be connected to this. I'm thinkin that it could be because of the formatting type?
Lenovo T400: Intel P8400 @ 2.26Ghz, 8GB DDR3, OCZ Vertex 4 SSD 128 GB, intel GMA 4500MHD, Windows 7 Pro
Retired Moderator
Posts: 2,931
Registered: ‎02-22-2008
Location: US
Message 5 of 7 (3,234 Views)

Re: T400 and Ubuntu 12.04 LTS

[ Edited ]

You mentioned that you are using Gnome 3?Did you try unity or another environment for starters? Gnome is in my opinion is not a stable option at all..But it might just be me.


I tried to Gnome3 on 2 or 3 notebooks of mine,it woudnt run well

Guru
Posts: 935
Registered: ‎06-03-2011
Location: US
Message 6 of 7 (2,999 Views)

Re: T400 and Ubuntu 12.04 LTS

What can you glean from the logs?

X1 Carbon 3rd Gen Type 20BT i7-5500U, 2560x1440 (non-touch), Win 10 Pro, 8GB RAM, 512 SSD, Intel 7625 WiFi, BT 4.0 | ThinkVision P24q-10 monitor

------------------------------------------
When asking for help, post your question in the forum. Remember to include your system type, model number, and OS. Do not post your serial number.

Did someone help you today? Thank them with a Kudo!

If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help others with the same question in the future.
Fanfold Paper
Posts: 12
Registered: ‎06-01-2012
Location: Germany
Message 7 of 7 (2,995 Views)

Re: T400 and Ubuntu 12.04 LTS

Try switching to Unity 2D mode. 

Top kudoed Authors