Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit our eSupport here.

Motorola Community

Moto G PhonesMOTO G 2nd Gen / Moto G 4G LTE 2nd Gen
All Forum Topics
Options

8 Posts

10-21-2014

Brazil

0 Signins

0 Page Views

  • Posts: 8
  • Registered: ‎10-21-2014
  • Location: Brazil
  • Views: 0
  • Message 21 of 48

Re: Problem using SD card

2014-11-14, 17:05 PM
I purchased a Kingston 32 GB card & it worked fine. Obv doesn't like cheap cards... If none worked maybe it was that one phone
Reply
Options

Re: Problem using SD card

2014-11-24, 1:26 AM

When inserting a new card for the first time, is it better to turn the phone off or not?

Reply
Options

12372 Posts

02-02-2016

United States of America

2935 Signins

20947 Page Views

  • Posts: 12372
  • Registered: ‎02-02-2016
  • Location: United States of America
  • Views: 20947
  • Message 23 of 48

Re: Problem using SD card

2014-11-24, 1:33 AM

I'd insert it while the phone is off and then turn it on.



When it comes to removing it, you should probably turn the phone off, and then remove it.  At the very least, you should unmount it before removing it.

Reply
Options

217 Posts

08-14-2014

Mexico

2 Signins

18 Page Views

  • Posts: 217
  • Registered: ‎08-14-2014
  • Location: Mexico
  • Views: 18
  • Message 24 of 48

Re: Problem using SD card

2014-11-26, 9:00 AM

Visit service center or replace your phone.

Reply
Options

371 Posts

11-09-2014

Spain

1 Signins

19 Page Views

  • Posts: 371
  • Registered: ‎11-09-2014
  • Location: Spain
  • Views: 19
  • Message 25 of 48

Re: Problem using SD card

2014-12-04, 7:40 AM

try formatting the Memory Card in Pc  then



 



1. Power-off your device



2. Insert the SD card in the slot



3. Power-on your phone

Reply
Options

8 Posts

10-21-2014

Brazil

0 Signins

0 Page Views

  • Posts: 8
  • Registered: ‎10-21-2014
  • Location: Brazil
  • Views: 0
  • Message 26 of 48

Re: Problem using SD card

2014-12-04, 11:34 AM

yes I found various cards which worked elsewhere were just constantly unmounted automatically from my 2014 moto g... eventually the one that worked was a brand new Kingston 32gb micro SD HC. good luck!!

Reply
Options

1 Posts

03-08-2015

United States

1 Signins

5 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎03-08-2015
  • Location: United States
  • Views: 5
  • Message 27 of 48

Re: Problem using SD card

2015-03-08, 20:23 PM
I am having the same problem since 2 days. I have a moto g2nd gen bought in September 2014. I also have a 2 gb micro sd card, it used to work perfectly fine untill yesterday. Now it isnt being read by my phone. When i insert it in anothr mobile, it works. Also if i insert another sd card in my mobile, my mobile reads it. The problem occurs only with my sd card which actually used to work fine u till now.
Reply
Options

5 Posts

02-06-2015

United States

0 Signins

0 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-06-2015
  • Location: United States
  • Views: 0
  • Message 28 of 48

Re: Problem using SD card

2015-03-21, 16:04 PM

I am having the same problem of this thread with a moto g LTE (since in 2014 as far I know there wasn't a 2nd Gen of this phone I think this is the correct thread to use) + android 4.4.4 + kingston 16gb class 10 card.



It worked only for a few minutes, then I tried the to format the sdcard in FAT32 and only worked until I rebooted the phone. Also tried factory reset of the phone. It worked fine with a 2gb Sandisk card. And the sdcard worked correctly in other phone and in a pc.



Following the instructions I submited the following bug report " bugreport-2015-03-21-15-40-44.txt "



Thank you



Filipe dos Santos

Reply
Options

2 Posts

03-23-2015

United States

0 Signins

0 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎03-23-2015
  • Location: United States
  • Views: 0
  • Message 29 of 48

Re: Problem using SD card

2015-03-23, 9:22 AM

I have the same issue with my MOTOG2



Micro SD HC 8 GB C08G CHINA



1244PW0901P



KINGSTON SDC4/8GB 074

Even after update to lollypop the issue is still there.

Reply
Options

5 Posts

05-16-2015

Germany

0 Signins

0 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎05-16-2015
  • Location: Germany
  • Views: 0
  • Message 30 of 48

Re: Problem using SD card

2015-05-16, 14:00 PM

I have a just buyed XT1040, i purchased a Verbatim microSD HC 16Gb Class 10 and the phone ignores it !



Have tried reformatting to FAT but still isnt working. 



My old micro SD 4Gb class 4 works fine.



I have purchased the micro SD according to what the phone specs say, there is a fix ? 



How can i buy a new SD and be sure its going to work fine ? all come in closed blisters...

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms