Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
What's DOS?
Posts: 19
Registered: ‎11-28-2013
Location: United States
Message 1 of 175 (1,624 Views)

Camera locking up - "Camera Error"


Has anyone experienced problems with the camera locking up?  I had that happen twice yesterday.  I powered off then back on and it seemed to resolve the problem.



  • Hope you don't mind that I changed the title, since this is now the main "camera error" thread. Wanted it to be easy to find. - Matt

Moto Sr Moderator
Posts: 11,146
Registered: ‎02-02-2016
Location: United States
Message 2 of 175 (1,624 Views)

Re: Camera locking up - "Camera Error"


Are you using the stock camera app?



And do you have any apps installed that use the camera that might be conflicting with the stock app?

What's DOS?
Posts: 19
Registered: ‎11-28-2013
Location: United States
Message 3 of 175 (1,624 Views)

Re: Camera locking up - "Camera Error"

Using stock app and no other camera apps installed.
What's DOS?
Posts: 7
Registered: ‎02-24-2014
Message 4 of 175 (1,624 Views)

Re: Camera locking up - "Camera Error"


Same problem here on 4.4.2 upgrade. It says "camera error" and I must to power off/on to get camera working...



I'm using only stock app.

MotoAgent
Posts: 2,129
Registered: ‎07-20-2012
Location: United Kingdom
Message 5 of 175 (1,624 Views)

Re: Camera locking up - "Camera Error"


Hey all,



Does clear cache and data in settings--> apps--> all--> camera help?



Does a reset help? I know that the reset is not a favorite, but funky issues like this can happen after an update.



Let me know!



Cheers,



Nicole

What's DOS?
Posts: 7
Registered: ‎02-24-2014
Message 6 of 175 (1,624 Views)

Re: Camera locking up - "Camera Error"



NIcole_Summers said:


Hey all,



Does clear cache and data in settings--> apps--> all--> camera help?



Does a reset help? I know that the reset is not a favorite, but funky issues like this can happen after an update.



Let me know!



Cheers,



Nicole


View original


Clear cache and data didn't solve the problem. What do you mean by reset? Factory reset?

What's DOS?
Posts: 5
Registered: ‎02-24-2014
Location: Mexico
Message 7 of 175 (1,624 Views)

Re: Camera locking up - "Camera Error"



AleksandarZ said:


Same problem here on 4.4.2 upgrade. It says "camera error" and I must to power off/on to get camera working...



I'm using only stock app.


View original


i have the same problem .. i got FC always then i have to reboot Smiley Sad

MotoAgent
Posts: 2,129
Registered: ‎07-20-2012
Location: United Kingdom
Message 8 of 175 (1,624 Views)

Re: Camera locking up - "Camera Error"


@Aleksandar: yes, a factory reset

What's DOS?
Posts: 7
Registered: ‎02-24-2014
Message 9 of 175 (1,624 Views)

Re: Camera locking up - "Camera Error"


Ok. I am doing factory reset now. I'll report later.

What's DOS?
Posts: 9
Registered: ‎02-24-2014
Location: United States
Message 10 of 175 (1,624 Views)

Re: Camera locking up - "Camera Error"


Same Error, nothing helped...neither the factory reset Smiley Sad... Rebooting solves the problem for a few hours and then the "Camera Error" shows again....What is going on?

Top Kudoed Authors