Motorola Community

Moto G PhonesMoto G4 / Moto G4 Plus / Moto G4 Play
All Forum Topics
Options

1 Posts

04-05-2020

US

5 Signins

25 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎04-05-2020
  • Location: US
  • Views: 25
  • Message 1 of 4

Default Camera Issue

2020-04-05, 9:42 AM

I have a Motorola G4 and the default camera is not working properly. It allows me to take one picture and then it freezes. The capture button becomes unclickable and I must exit out of the application, close it out, and then reenter to take another. I am convinced it is an issue within the app, such as a bug, not my phones fault because when I uninstall all updates from the app it works great. Unfortunately, that is not ideal either because the app gets set back to a state where features I use regularly in app are missing. Then when I reinstall the updates issue reappears. Is there a way for me to get to a list and select from previous updates? Because as mentioned the one now seems to have a bug and when I uninstall all it is missing needed features. I have tried several troubleshooting issues, such as clear the cache, and they don't fix the issue. Anyone have any advice or further steps I could take? Perhaps I am wrong and it is my phone. But from the steps I have taken and the evidence I've seen, it appears I am dealing with a bug in the app since when I uninstall the updates I no longer deal with the issue. If that is the problem, is there a way I could easily get in contact with a developer to have them either publicly release an update or send me one to fix the issue? Otherwise, does anyone know of any good quality free camera apps that would work for my phone instead? Please help!

Reply
Options

1718 Posts

10-16-2018

GB

1615 Signins

25253 Page Views

  • Posts: 1718
  • Registered: ‎10-16-2018
  • Location: GB
  • Views: 25253
  • Message 2 of 4

Re:Default Camera Issue

2020-04-05, 19:14 PM

Try this.

 

Return the app to the Factory version and then update it again.

 

Now press and hold the Power button until the phone restarts. This is a ,"Soft Reset" and emulates taking the battery out and can clear temp old data from Ram that might be preventing the update from working properly.

 

 

HTH :)

 

Reply
Options

1 Posts

04-05-2020

US

5 Signins

25 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎04-05-2020
  • Location: US
  • Views: 25
  • Message 3 of 4

Re:Default Camera Issue

2020-04-06, 7:41 AM
Unfortunately that did not work :( I am still having the issue
Reply
Options

1574 Posts

04-04-2018

IN

277 Signins

17029 Page Views

  • Posts: 1574
  • Registered: ‎04-04-2018
  • Location: IN
  • Views: 17029
  • Message 4 of 4

Re:Default Camera Issue

2020-04-08, 5:34 AM

@ Anna.K wrote:
 

Unfortunately that did not work :( I am still having the issue

 

Hi, 

 

Sorry to know about this. May I know the Camera version of the camera with the issue? We would like to investigate this-- kindly provide us a Bug report when the issue occurs with the camera.

 

Here are the Steps:

 

1.  Go to Settings -> About Phone -> Tap on Build number 7 times on the build number to go into the developer options mode]

 

2. After the above steps Developer options will be enabled.

 

3. Go to Settings ->Developer options -> Enable USB debugging > Toggle On

 

4. Enable Settings -> Developer options -> Enable Bug Report shortcut > Toggle On

 

5. Once the issue is reproduced, Go to Settings -> Developer options -> Click on take bug report or Press Power button and then choose Bug Report from the Power-down menu.

 

6. Wait for some time until the bug report is collected. It takes around 3 to 4 minutes to collect the Bug Report.

 

7. Then upload the Bug Report to your personal Google Drive and then share the link to the Bug Report on the forums in a reply or via a private message.

 

8. Provide observations of what you saw happen right before the bug report was taken. Please indicate the time that you observed the behavior in local time. 

 

Also, please update your profile with current phone, carrier and serial number -- this will help me investigate. Please make sure that the options under Settings > Motorola Privacy are on as well, and let me know (just reply here) if it's okay for me to look at your apps to see if they are a source of problems.

 

If you need a reference in updating your profile, please click this link - https://forums.lenovo.com/t5/Forum-Feedback/Complete-your-forums-profile/td-p/3339943

 

 

Regards,

Suman



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save