cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
A7XHernando
Paper Tape
Posts: 3
Registered: ‎04-16-2019
Location: AR
Views: 1,591
Message 1 of 9

Media sound not working

Hi.

 

Everything was working fine but yesterday the media sound stopped working. I try playing videos, music, games and there is not sound, but ringtones and alarms do sound. I performed the speaker test and it passed (it works). I've tried rebooting 3 times and the problem continues.

Senior MotoAgent
Senior MotoAgent
Posts: 6,262
Registered: ‎03-05-2018
Location: US
Views: 1,549
Message 2 of 9

Re: Media sound not working

Hi A7XHernando,

 

This is odd. Appreciate the test you've tried though. Is the sound not working only to specific apps? Try playing media in safe mode and let me know if it's still the same. Thanks.

 

To Enable Safe Mode
1. Press and hold the Power button until Power off comes up on the screen.
2. Touch and HOLD Power off on the screen until reboot to safe mode appears.

Best regards,
Rich
Motorola-Lenovo Support

A7XHernando
Paper Tape
Posts: 3
Registered: ‎04-16-2019
Location: AR
Views: 1,537
Message 3 of 9

Re: Media sound not working

Hi Rich,

Thank you for your quick response. The sounds problem is for all media, I tried playing WhatsApp audios, Spotify songs and YouTube videos and the none of them sounds. I tried playing media in safe mode but still the same.

 

Edit: media with a Bluetooth headset works fine, the problem is only with media played through the speaker.

Senior MotoAgent
Senior MotoAgent
Posts: 6,262
Registered: ‎03-05-2018
Location: US
Views: 1,509
Message 4 of 9

Re: Media sound not working

Hi A7XHernando,

 

Thanks for trying in safe mode and for the additional info. Can you please go to Youtube, adjust the volume rockers and let me know if you can the volume slider on the screen is also adjusting. Also, I'm thinking if the phone is stuck in headset mode. Are you seeing the headset icon on the status bar whenever you plug in the headset to your phone? If so, does the icon disappear when you plug it out? Last, please update your profile with current phone, carrier and serial number -- this will help me investigate. 


Need help updating your profile? See here.

 

Best regards,
Rich
Motorola-Lenovo Support

A7XHernando
Paper Tape
Posts: 3
Registered: ‎04-16-2019
Location: AR
Views: 1,496
Message 5 of 9

Re: Media sound not working

Hi Agent_Rich,

The problem suddenly solved for itself, the media started sounding again without me having done anything. I have a Moto G6 running Android Pie beta. Maybe it's a bug for Pie beta?

Thanks for your help.
Senior MotoAgent
Senior MotoAgent
Posts: 332
Registered: ‎02-11-2019
Location: PH
Views: 1,461
Message 6 of 9

Re: Media sound not working

Hi, A7XHernando!

 

We are unable to confirm that, but I am glad to hear that your media sound is working fine now. Do let us know if you need further assistance, we are always here to help. Have a good day! 

 

 

Regards,
May
Motorola Support

Jasperdavid13
What's DOS?
Posts: 3
Registered: ‎08-03-2019
Location: IN
Views: 682
Message 7 of 9

Re: Media sound not working

Having the same problem!

Ringtones work, media doesn't ( YouTube, music etc).

With earphones they work.

Tried restarting, rebooting!

Can't hear caller's voice too!

Jasperdavid13
What's DOS?
Posts: 3
Registered: ‎08-03-2019
Location: IN
Views: 678
Message 8 of 9

Re: Media sound not working

This might help

 

If I unplug the earphone, YouTube video doesn't pause!

I think the phone isn't realizing that the earphones are plugged out and still outputting audio through that

Jasperdavid13
What's DOS?
Posts: 3
Registered: ‎08-03-2019
Location: IN
Views: 673
Message 9 of 9

Re: Media sound not working

Prob solved itself!!

Top Kudoed Authors