Motorola Community

Moto X PhonesMoto X Play
All Forum Topics
Options

9 Posts

10-20-2016

IN

21 Signins

216 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎10-20-2016
  • Location: IN
  • Views: 216
  • Message 1 of 13

6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2016-11-03, 15:33 PM

After 6.0.1 OTA 4G connection fails on Airtel. It was working fine before update

 

Now my MXP is just a 3G handset. !!!

 

 

Please give solution ASAP !!!

Atleast give a reply.

Solved! See the solution
Reply
Options

3450 Posts

10-05-2016

PH

529 Signins

43762 Page Views

  • Posts: 3450
  • Registered: ‎10-05-2016
  • Location: PH
  • Views: 43762
  • Message 2 of 13

Re: 6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2016-11-03, 15:43 PM

wrote:

After 6.0.1 OTA 4G connection fails on Airtel. It was working fine before update

 

Now my MXP is just a 3G handset. !!!

 

 

Please give solution ASAP !!!

Atleast give a reply.


Hi cna_blore,

 

Since the phone has been updated to M, have you tried doing clear cache partition? This will help you out. Let us know, thanks!

 

Regards,

Jess

Motorola Support

Reply
Options

28302 Posts

02-02-2016

US

5839 Signins

132760 Page Views

  • Posts: 28302
  • Registered: ‎02-02-2016
  • Location: US
  • Views: 132760
  • Message 3 of 13

Re: 6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2016-11-03, 16:05 PM

Have you reviewed your APN settings? Also option to do network reset under backup & reset? if none of those work, you may have to do a Factory data reset. 


* Search box is your friend * I don't respond to PM if question belongs in forum
Reply
Options

9 Posts

10-20-2016

IN

21 Signins

216 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎10-20-2016
  • Location: IN
  • Views: 216
  • Message 4 of 13

Re: 6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2016-11-03, 16:12 PM
Hi Jess

I did the clear cache exactly as given in the link. But doesn't solve the problem

Further symptoms:
1. Taking more time for cell registration (finally latches on to 3G)
2. Someone it very rarely latches to 4G full signal when I'm traveling, But gets disconnected within few seconds and then takes a little while to finally show 3G.
3. Previous to update I very rarely saw 3G as it used to show always H whether 4G was not available. But now most the time I see 3G than H.

I'm glad u heard me
Thank you
Reply
Options

9 Posts

10-20-2016

IN

21 Signins

216 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎10-20-2016
  • Location: IN
  • Views: 216
  • Message 5 of 13

Re: 6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2016-11-03, 16:25 PM

APN settings are fine

 

Did network settings reset. But did not solve

 

Will do factory data reset after backing up and let u know the result.

Reply
Options

9 Posts

10-20-2016

IN

21 Signins

216 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎10-20-2016
  • Location: IN
  • Views: 216
  • Message 6 of 13

Re: 6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2016-11-05, 3:53 AM

wrote:

Have you reviewed your APN settings? Also option to do network reset under backup & reset? if none of those work, you may have to do a Factory data reset. 


Hi AlphaDog.

 

I did the Factory data reset.

Still same behavior.

 

Something's messed up modem with Reliance Jio VoLTE update. I have come across many other post in the forum mentioning same behavior. This seems to be wide spread issue. Please investigate and provide fix OTA.

 

I can cooperate for logs etc support

 

Thank you

Reply
Options

3450 Posts

10-05-2016

PH

529 Signins

43762 Page Views

  • Posts: 3450
  • Registered: ‎10-05-2016
  • Location: PH
  • Views: 43762
  • Message 7 of 13

Re: 6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2017-01-04, 17:53 PM

wrote:

wrote:

Have you reviewed your APN settings? Also option to do network reset under backup & reset? if none of those work, you may have to do a Factory data reset. 


Hi AlphaDog.

 

I did the Factory data reset.

Still same behavior.

 

Something's messed up modem with Reliance Jio VoLTE update. I have come across many other post in the forum mentioning same behavior. This seems to be wide spread issue. Please investigate and provide fix OTA.

 

I can cooperate for logs etc support

 

Thank you


Hi cna_blore,

 

Does your issue resolve? There are some instances that the reason why you can't see 4G is because there are areas that are not covered with 4G which makes your device to show 3G or H.

 

Regards,
Jess
Motorola Support

 

Reply
Options

9 Posts

10-20-2016

IN

21 Signins

216 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎10-20-2016
  • Location: IN
  • Views: 216
  • Message 8 of 13

Re: 6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2017-01-05, 5:47 AM

_Jess wrote:

wrote:

wrote:

Have you reviewed your APN settings? Also option to do network reset under backup & reset? if none of those work, you may have to do a Factory data reset. 


Hi AlphaDog.

 

I did the Factory data reset.

Still same behavior.

 

Something's messed up modem with Reliance Jio VoLTE update. I have come across many other post in the forum mentioning same behavior. This seems to be wide spread issue. Please investigate and provide fix OTA.

 

I can cooperate for logs etc support

 

Thank you


Hi cna_blore,

 

Does your issue resolve? There are some instances that the reason why you can't see 4G is because there are areas that are not covered with 4G which makes your device to show 3G or H.

 

Regards,
Jess
Motorola Support

 


Hi Jess,

 

Issue still same with Airtel. Its sudden drop from Full Signal at one place (its not 4G coverage issue, I can send a video if interested)

 

Interestingly LTE services works fine with Jio SIM.

 

So looks like my 4G service on Moto X Play is now locked to Reliance Jio ??

 

Thank You

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Options

9 Posts

10-20-2016

IN

21 Signins

216 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎10-20-2016
  • Location: IN
  • Views: 216
  • Message 9 of 13

Re: 6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2017-01-09, 11:39 AM

Hi

 

Now 4G is working fine on my Airtel well ! ?

 

Thank you. I love my Moto

Reply
Options

1 Posts

05-27-2017

IN

9 Signins

48 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎05-27-2017
  • Location: IN
  • Views: 48
  • Message 10 of 13

Re: 6.0.1 update disables LTE on Moto X Play

2017-05-27, 11:00 AM

Hi , I too am facing the same issue. May I know what did you do to fix it ??

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete