Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

Motorola Community

Moto X PhonesMoto X4
All Forum Topics
Options

11 Posts

04-02-2018

United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

13 Signins

108 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎04-02-2018
  • Location: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
  • Views: 108
  • Message 131 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-08-25, 21:32 PM

I was having similar issues and have tried to follow this topic, all 13 pages, I have un-set the doze settings for Maps and Android Auto 3 days ago and since then never had one disconnect, if I missed someone suggesting this, sorry and if it doesn't work for you sorry again, but thought I would share as it was driving me mad and it is a different experience when it just stays on all the time.

Reply
Options

9 Posts

04-20-2019

Norway

21 Signins

184 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-20-2019
  • Location: Norway
  • Views: 184
  • Message 132 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-08-26, 8:15 AM

Hi.

Not sure what "doze Setting" is..

Is it in Maps or in AA -app.?

Reply
Options

11 Posts

04-02-2018

United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

13 Signins

108 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎04-02-2018
  • Location: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
  • Views: 108
  • Message 133 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-08-26, 17:01 PM

First the bad news is that I did get a disconnection after about 35mins, but still better than the 5 or 10minutes I was getting.

To set doze, go to settings, then battery, search 'battery optimization', click this and find Android Auto and click this which opens a new window, press radio button that says 'don't optimise' and then press 'done', repeat for Maps. I still think this is an issue Motorola should resolve, but this does make it a lot more usable, I have not yet got the new USB cable will also give that ago.

Reply
Options

9 Posts

04-20-2019

Norway

21 Signins

184 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-20-2019
  • Location: Norway
  • Views: 184
  • Message 134 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-09-02, 18:39 PM

Hi everyone.

So I have tried the suggestions from Happymoto regarding doze settings/battery optimizing.  AA have not disconnected since, but I have only tested it on a longer trip last weekend.  It remained connected for more than one hour. (The I had to stop, so no longer test period.) Anyway it is way much better/longer then before. Hope it stays that way a while.. I will update if there is any change.

Reply
Options

11 Posts

04-02-2018

United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

13 Signins

108 Page Views

  • Posts: 11
  • Registered: ‎04-02-2018
  • Location: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
  • Views: 108
  • Message 135 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-09-02, 21:09 PM

A further update, with the changes to the doze as metioned in previous post, if the car (vw) radio is switched off I have driven 500 miles in total (about 20 journeys) without any disconnects, however with car radio on I manage about 15 mins before it disconnects, if I listern to spotify or iplayer there is no disconnects. I again hope this can solve your issues as it has mine.

Reply
Options

9 Posts

04-20-2019

Norway

21 Signins

184 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-20-2019
  • Location: Norway
  • Views: 184
  • Message 136 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-09-16, 6:26 AM

Hi everyone.

So my X4 still disconnects from my headunit.. No difference with radio in use or not. It can work fine for 10-20 minutes.  After that it disconnects more rapidly.. the phone usually displays error-code 12.

I am so tired of this now...

Reply
Options

9 Posts

04-20-2019

Norway

21 Signins

184 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-20-2019
  • Location: Norway
  • Views: 184
  • Message 137 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-09-24, 20:18 PM

Hi everyone.

No news here, but I have searched the internet , and this problem we have with unstable connection, is a problem for many AA users. With many different phones and headunits. So maybe the whole AA-system is part of the problem..

And the sollution AA-support often recommend is a new, better cable.

..I dont know, just tired of this..

If I should buy a new phone, how can I check if AA works?..

Reply
Options

23 Posts

10-19-2015

United States of America

103 Signins

1104 Page Views

  • Posts: 23
  • Registered: ‎10-19-2015
  • Location: United States of America
  • Views: 1104
  • Message 138 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-09-24, 20:22 PM

I switched to a Pixel 2, and my wife switched to a Pixel 3. They both work flawlessly on AA with our KIA head units.

Reply
Options

4 Posts

10-07-2019

Germany

4 Signins

43 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎10-07-2019
  • Location: Germany
  • Views: 43
  • Message 139 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-10-07, 7:07 AM

I deactivated the battery optimization for AA and maps. But that didn't work.

 

Then I also deactevated the battery optimization for spotify (thats the player I use in AA) and I deaktivated the intelligent battery (don't know if this is the right thing in english, in german it is "Intelligenter Akku") in the battery menu. I almost flashed back to android 8.0, but this was my last try to change something.

 

After this I made a tour of 1h45m without disconnetct and one tour to work of 20min without disconnect. So I don't know if the deactivation of battery optimization of spotify (plus in AA and maps) takes effekt or the deacitavation of the intelligent battery or both.

 

But I don't try which one takes effekt... never touch a running system ;)

 

But this shows, it is a software problem. Perhaps with stock near android versions!? 

And I think it shows that this is a Android or AA problem and not a Moto X4 problem.

Reply
Options

17 Posts

06-12-2014

United States of America

9 Signins

99 Page Views

  • Posts: 17
  • Registered: ‎06-12-2014
  • Location: United States of America
  • Views: 99
  • Message 140 of 171

Re: Android Auto worst after Pie Update - Disconnects right after connected

2019-10-20, 17:27 PM

Moto X4 Android 9. Car 2019 Kia Forte stock Android Auto. Random disconnects with Android Auto since first day I got the car. Better cable helped a little, but issue still exists.

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms