Motorola Community

Moto Z Phones - Mod CapableMoto Z² Force
All Forum Topics
Options

32 Posts

11-07-2014

US

41 Signins

565 Page Views

  • Posts: 32
  • Registered: ‎11-07-2014
  • Location: US
  • Views: 565
  • Message 1 of 21

Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-04-24, 19:31 PM

Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone.   if i remove the mod and put it on a wireless charger (by itself - no phone)  it will charge

 

but not when atttached to the phone via   usb cable of via wireless charger

Reply
Options

8624 Posts

03-05-2018

US

1021 Signins

135332 Page Views

  • Posts: 8624
  • Registered: ‎03-05-2018
  • Location: US
  • Views: 135332
  • Message 2 of 21

Re: Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-04-24, 20:29 PM

Hi Big_Panther,

 

Thanks for posting. As far as I know, the mod will not take a charge until the phone's battery is full. Can you please try to test this when the phone's battery is at 100%? I will confirm this with my colleague as well. 

 

Best regards,
Rich
Motorola Support



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Options

32 Posts

11-07-2014

US

41 Signins

565 Page Views

  • Posts: 32
  • Registered: ‎11-07-2014
  • Location: US
  • Views: 565
  • Message 3 of 21

Re: Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-04-24, 20:41 PM

that is correct   the phone is at 100%  and the mod (in the settings)  says waiting to charge 

Reply
Options

32 Posts

11-07-2014

US

41 Signins

565 Page Views

  • Posts: 32
  • Registered: ‎11-07-2014
  • Location: US
  • Views: 565
  • Message 4 of 21

Re: Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-04-24, 20:45 PM
Reply
Options

17924 Posts

02-03-2016

US

2249 Signins

53942 Page Views

  • Posts: 17924
  • Registered: ‎02-03-2016
  • Location: US
  • Views: 53942
  • Message 5 of 21

Re: Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-04-24, 21:32 PM

Appreciate the screenshot. That's pretty odd.

 

Is there anything that might be interfering with the connection of the mod and the phone? The connectors clean and undamaged? And did it used to work and stop? Anything you can think of that changed if that's the case?

 

Also, which battery mod are you using, and can you post the software version and UID of the mod?

 

Thanks!

 

- Matt

Please do not PM me - if you have issues, search the forums for threads on your topic and post there, or start a new thread. Thanks!
Reply
Options

32 Posts

11-07-2014

US

41 Signins

565 Page Views

  • Posts: 32
  • Registered: ‎11-07-2014
  • Location: US
  • Views: 565
  • Message 6 of 21

Re: Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-04-24, 22:31 PM

i have checked the contacts .

 

i did a restart the mod thingy in the settings

 

   it did work when i first got them

 

  i dont remember if it worked since update to oreo   but this is the case with both battery mods   the tumi   and the incepio batteries i have

 

 

 

Reply
Options

8624 Posts

03-05-2018

US

1021 Signins

135332 Page Views

  • Posts: 8624
  • Registered: ‎03-05-2018
  • Location: US
  • Views: 135332
  • Message 7 of 21

Re: Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-04-25, 14:27 PM

Hi Big_Panther,

 

Thanks for that information. In order for us to isolate the issue, can you please try to test another moto mod? Also, let's try it in safemode. 

 

To Enable Safe Mode
1. Press and hold the Power button until Power off comes up on the screen.
2. Touch and HOLD Power off on the screen until reboot to safe mode appears.
3. Touch OK when Reboot to safe mode appears
4. Phone will reboot and Safe Mode will appear in bottom left corner

Please let me know how it goes. Thanks!

 

Best regards,
Rich
Motorola Support

 



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!
This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Options

10 Posts

08-17-2018

US

28 Signins

213 Page Views

  • Posts: 10
  • Registered: ‎08-17-2018
  • Location: US
  • Views: 213
  • Message 8 of 21

Re: Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-08-17, 0:40 AM

I have the same issue with a z2 force on Oreo with a Tumi power pack mod.  I can't charge it with the stock qc3.0 charger/cable nor with any third party charger.    It will say it's charging but it just stays at 0%.  Please help as it seems many people are having the same issue with power pack mods on Oreo with the z2 force.  I have updated the Moto mod manager, tried safe mode, restarted the mod many times, etc and no luck.

Reply
Options

8624 Posts

03-05-2018

US

1021 Signins

135332 Page Views

  • Posts: 8624
  • Registered: ‎03-05-2018
  • Location: US
  • Views: 135332
  • Message 9 of 21

Re: Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-08-17, 19:14 PM

 

Hi aslezak,

 

Thanks for trying. I'm thinking which one is causing this. Have you tried testing another mod and see if it will do the same?

 

Best regards,
Rich
Motorola Support



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!
This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Options

10 Posts

08-17-2018

US

28 Signins

213 Page Views

  • Posts: 10
  • Registered: ‎08-17-2018
  • Location: US
  • Views: 213
  • Message 10 of 21

Re: Moto Z2 Force wont charge a power pack when attached to phone

2018-09-15, 0:15 AM

Rich, I ended up returning the Tumi mod.  I purchased a Moto power pack (direct from Motorola).  I can charge it with the Motorola turbocharger included with my Z2 force, but it won't charge with my other non-Motorola rapid (QC2.0 or AIO) chargers.  If I turn off the phone, the mod will actually charge once the phone battery hits 100%.  So it seems to be a software issue.

 

I just bought a Z3 Play so we'll see if that phone has the same issue.  I also have another Motorola power pack mod with that purchase.

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save