Motorola Community

Moto Z Phones - Mod CapableMoto Z Force
All Forum Topics
Options

12 Posts

10-10-2017

US

26 Signins

274 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎10-10-2017
  • Location: US
  • Views: 274
  • Message 1 of 82

Left swipe to Google not working

2018-02-09, 3:59 AM

Running 7.1.1 on a Z Force Droid. I have frequently accessed the Google feed by swiping left from the home pane but it stopped working today. I restarted and it worked again once, but then stopped working again. I can still get there by opening the Google app, but I'm curious why the left swipe isn't working.

Reply
Options

1683 Posts

03-04-2016

IN

1015 Signins

34350 Page Views

  • Posts: 1683
  • Registered: ‎03-04-2016
  • Location: IN
  • Views: 34350
  • Message 2 of 82

Re: Left swipe to Google not working

2018-02-09, 8:16 AM

Hi markwm,

 

Can you try Long press on an empty space on your home screen. Then select the settings at the bottom right. Then make sure the Show Google App is toggled on.Also, Can you test in safe mode and let me know if it behaves the same? Safe mode will start the device without third-party applications running To boot into Safe mode, press the physical power key, touch and hold Power off, touch OK when Reboot to Safe mode appears.to find out if this caused by any third party applications.

 

-Sandip



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Options

12 Posts

10-10-2017

US

26 Signins

274 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎10-10-2017
  • Location: US
  • Views: 274
  • Message 3 of 82

Re: Left swipe to Google not working

2018-02-09, 15:36 PM
It started working again after another reboot. I checked the steps you recommended: the "Show Google App" was turned on (I also switched to the App Flash option and it took me to that also); and safe mode allowed me to swipe left to Google successfully. My guess is that somehow the Swipe Access setting was set to "Nothing" and the reboot must have set it back to the default. Thanks and I'll report back if it happens again.
Reply
Options

12 Posts

10-10-2017

US

26 Signins

274 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎10-10-2017
  • Location: US
  • Views: 274
  • Message 4 of 82

Re: Left swipe to Google not working

2018-02-10, 5:05 AM

The problem has inexplicably returned. The screen setting is still set for "Show Google App." I tried force quitting enabled apps indivually then trying it again with no luck. After about 20  tries I gave up, restarred, and the left swipe worked again, until now.

Reply
Options

1683 Posts

03-04-2016

IN

1015 Signins

34350 Page Views

  • Posts: 1683
  • Registered: ‎03-04-2016
  • Location: IN
  • Views: 34350
  • Message 5 of 82

Re: Left swipe to Google not working

2018-02-12, 6:51 AM

Hi markwm,

 

Can you please help us with the screenshots of the same so that we can check on this.

 

-Sandip



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!
This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Options

12 Posts

10-10-2017

US

26 Signins

274 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎10-10-2017
  • Location: US
  • Views: 274
  • Message 6 of 82

Re: Left swipe to Google not working

2018-02-14, 2:19 AM
A screen shot won't really show the motion of me swiping. Plus, it's swiping to the Google Feed again now. I installed a security update pushed down overnight, but otherwise cannot think of anything that has changed. I'll post again if the swipe left stops working again.
Reply
Options

1683 Posts

03-04-2016

IN

1015 Signins

34350 Page Views

  • Posts: 1683
  • Registered: ‎03-04-2016
  • Location: IN
  • Views: 34350
  • Message 7 of 82

Re: Left swipe to Google not working

2018-02-14, 4:56 AM

wrote:
A screen shot won't really show the motion of me swiping. Plus, it's swiping to the Google Feed again now. I installed a security update pushed down overnight, but otherwise cannot think of anything that has changed. I'll post again if the swipe left stops working again.

If not can you share us the video of the same when it is not working? this will help us to understand better what is the issue.  

 

-Sandip



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!
This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Options

5988 Posts

12-04-2017

IN

1170 Signins

77328 Page Views

  • Posts: 5988
  • Registered: ‎12-04-2017
  • Location: IN
  • Views: 77328
  • Message 8 of 82

Re: Left swipe to Google not working

2018-02-14, 15:52 PM

wrote:
A screen shot won't really show the motion of me swiping. Plus, it's swiping to the Google Feed again now. I installed a security update pushed down overnight, but otherwise cannot think of anything that has changed. I'll post again if the swipe left stops working again.

Hi, markwm.

 

Thank you for your feedback, could you confirm on this?

 

  • Can you replicate the issue or does this causes random?
  • If you come across this issues again, I would request you to share a screenshot of the settings. To go to settings > please long press anywhere on your device > You will see settings > click on settings > Swipe Access > Let us know what it shows? ( Nothing or Google feed) Please share our screenshot.

 

Thanks,

Swaraj

Moto Support

 

If you need a reference in updating your profile, please click this link. https://forums.lenovo.com/t5/Forum-Feedback/Complete-your-forums-profile/td-p/3339943
Reply
Options

12 Posts

10-10-2017

US

26 Signins

274 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎10-10-2017
  • Location: US
  • Views: 274
  • Message 9 of 82

Re: Left swipe to Google not working

2018-02-15, 2:58 AM
Link to video https://drive.google.com/open?id=15JZbULCE3qxyFdcoYmaNrkHA0yox2eEM
Reply
Options

1683 Posts

03-04-2016

IN

1015 Signins

34350 Page Views

  • Posts: 1683
  • Registered: ‎03-04-2016
  • Location: IN
  • Views: 34350
  • Message 10 of 82

Re: Left swipe to Google not working

2018-02-15, 7:15 AM

wrote:
Link to video https://drive.google.com/open?id=15JZbULCE3qxyFdcoYmaNrkHA0yox2eEM

Thank you for sharing this. Can you let us know the when this happening is Google feed toggled on? under Swipe Access. If possible can help us to share us the video of both settings and swipe screen.  

 

-Sandip



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!
This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete