cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
markwm
Punch Card
Posts: 12
Registered: ‎10-09-2017
Location: US
Views: 7,547
Message 1 of 81

Left swipe to Google not working

Running 7.1.1 on a Z Force Droid. I have frequently accessed the Google feed by swiping left from the home pane but it stopped working today. I restarted and it worked again once, but then stopped working again. I can still get there by opening the Google app, but I'm curious why the left swipe isn't working.

Senior MotoAgent
Senior MotoAgent
Posts: 1,636
Registered: ‎03-04-2016
Location: IN
Views: 7,450
Message 2 of 81

Re: Left swipe to Google not working

Hi markwm,

 

Can you try Long press on an empty space on your home screen. Then select the settings at the bottom right. Then make sure the Show Google App is toggled on.Also, Can you test in safe mode and let me know if it behaves the same? Safe mode will start the device without third-party applications running To boot into Safe mode, press the physical power key, touch and hold Power off, touch OK when Reboot to Safe mode appears.to find out if this caused by any third party applications.

 

-Sandip

markwm
Punch Card
Posts: 12
Registered: ‎10-09-2017
Location: US
Views: 7,434
Message 3 of 81

Re: Left swipe to Google not working

It started working again after another reboot. I checked the steps you recommended: the "Show Google App" was turned on (I also switched to the App Flash option and it took me to that also); and safe mode allowed me to swipe left to Google successfully. My guess is that somehow the Swipe Access setting was set to "Nothing" and the reboot must have set it back to the default. Thanks and I'll report back if it happens again.
markwm
Punch Card
Posts: 12
Registered: ‎10-09-2017
Location: US
Views: 7,412
Message 4 of 81

Re: Left swipe to Google not working

The problem has inexplicably returned. The screen setting is still set for "Show Google App." I tried force quitting enabled apps indivually then trying it again with no luck. After about 20  tries I gave up, restarred, and the left swipe worked again, until now.

Senior MotoAgent
Senior MotoAgent
Posts: 1,636
Registered: ‎03-04-2016
Location: IN
Views: 7,390
Message 5 of 81

Re: Left swipe to Google not working

Hi markwm,

 

Can you please help us with the screenshots of the same so that we can check on this.

 

-Sandip

markwm
Punch Card
Posts: 12
Registered: ‎10-09-2017
Location: US
Views: 7,357
Message 6 of 81

Re: Left swipe to Google not working

A screen shot won't really show the motion of me swiping. Plus, it's swiping to the Google Feed again now. I installed a security update pushed down overnight, but otherwise cannot think of anything that has changed. I'll post again if the swipe left stops working again.
Senior MotoAgent
Senior MotoAgent
Posts: 1,636
Registered: ‎03-04-2016
Location: IN
Views: 7,350
Message 7 of 81

Re: Left swipe to Google not working


@markwm wrote:
A screen shot won't really show the motion of me swiping. Plus, it's swiping to the Google Feed again now. I installed a security update pushed down overnight, but otherwise cannot think of anything that has changed. I'll post again if the swipe left stops working again.

If not can you share us the video of the same when it is not working? this will help us to understand better what is the issue.  

 

-Sandip

markwm
Punch Card
Posts: 12
Registered: ‎10-09-2017
Location: US
Views: 7,326
Message 8 of 81

Re: Left swipe to Google not working

Senior MotoAgent
Senior MotoAgent
Posts: 1,636
Registered: ‎03-04-2016
Location: IN
Views: 7,314
Message 9 of 81

Re: Left swipe to Google not working


@markwm wrote:
Link to video https://drive.google.com/open?id=15JZbULCE3qxyFdcoYmaNrkHA0yox2eEM

Thank you for sharing this. Can you let us know the when this happening is Google feed toggled on? under Swipe Access. If possible can help us to share us the video of both settings and swipe screen.  

 

-Sandip

markwm
Punch Card
Posts: 12
Registered: ‎10-09-2017
Location: US
Views: 7,282
Message 10 of 81

Re: Left swipe to Google not working

The Swipe Access setting was correct (see here: https://photos.app.goo.gl/05SekoXW3j7p31tH2).
Top Kudoed Authors