Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

Motorola Community

Moto Z Phones - Mod CapableMoto Z Play
All Forum Topics
Options

34 Posts

10-07-2017

United States of America

86 Signins

477 Page Views

  • Posts: 34
  • Registered: ‎10-07-2017
  • Location: United States of America
  • Views: 477
  • Message 1 of 6

Battery status indicator has stopped working on Moto Z2 Play

2018-01-30, 20:11 PM

Hello everyone,

 

I recently bought Motorola TurboPower 15 USB-C Car Charger (3A output) and after using it in my car I noticed that battery indicator was stuck on my moto z2 play.

 

I used this car charger with Incipio Vehicle Moto Mod  and when I plugged my phone everything seemed to be ok: the charging icon appeared and charging percentage started to change very fast.

 

However, when I unplugged my phone the battery status was 69% (was charging for about 20 minutes starting with 50%) and it had not changed a bit after almost 24 hours. No matter if I used it or not.

 

Even during night standby (when battery charge loses 3-5% and it is normal) battery status did not chage a bit.

 

Is this a malfunctioning ? I think this is strange behaviour

Reply
Options

234 Posts

08-28-2017

Germany

594 Signins

1908 Page Views

  • Posts: 234
  • Registered: ‎08-28-2017
  • Location: Germany
  • Views: 1908
  • Message 2 of 6

Re: Battery status indicator has stopped working on Moto Z2 Play

2018-01-30, 21:25 PM
Yes, sounds like a bug.
It's it working after a reboot? Or after wiping cache partition?
Reply
Options

34 Posts

10-07-2017

United States of America

86 Signins

477 Page Views

  • Posts: 34
  • Registered: ‎10-07-2017
  • Location: United States of America
  • Views: 477
  • Message 3 of 6

Re: Battery status indicator has stopped working on Moto Z2 Play

2018-02-01, 19:12 PM

The story continues...

 

The battery status was stuck at 69% and reboot did not help. It just froze! I tried to plug it in incpio vehicle mod again and charged it to 88% and then unlugged.

 

Slowly, after some time battery percentage started to decrease. Whats interesting, it was very slow at the beginning (more slowly than normal), but with time discharging was going to its mormal speed and recovered eventually

 

BUT! I tried again to charge it with incipio vehicle mod and the whole thing happed again. Now its stuck at 50%.

 

Can someone from moto team confirm this is a software bug? Its kind of annoying! What if its not a software thing? Maybe an overcharge or battery capacity does increase for some time?

 

Can it harm the battery? MOTO PLEASE SAY SOMETHING

Reply
Options

34 Posts

10-07-2017

United States of America

86 Signins

477 Page Views

  • Posts: 34
  • Registered: ‎10-07-2017
  • Location: United States of America
  • Views: 477
  • Message 4 of 6

Re: Battery status indicator has stopped working on Moto Z2 Play

2018-02-02, 20:23 PM
Does not anybody else have this problem?

Very important functionality is broken and nobody cares
Reply
Options

34 Posts

10-07-2017

United States of America

86 Signins

477 Page Views

  • Posts: 34
  • Registered: ‎10-07-2017
  • Location: United States of America
  • Views: 477
  • Message 5 of 6

Re: Battery status indicator has stopped working on Moto Z2 Play

2018-02-04, 16:10 PM

Calling in Moto team to see what they have to say!

Reply
Options

1 Posts

04-18-2018

United States of America

2 Signins

12 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎04-18-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 12
  • Message 6 of 6

Re: Battery status indicator has stopped working on Moto Z2 Play

2018-04-18, 4:33 AM

I have practically the same issue. Just got my phone two weeks ago and it is stuck at 70% and even when I plug it in, reboot it, cleared the cache, and factory reset the phone it stays the same. 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms