Motorola Community

Moto Z Phones - Mod CapableMoto Z² Play
All Forum Topics
Options

4 Posts

02-01-2018

SE

24 Signins

231 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎02-01-2018
  • Location: SE
  • Views: 231
  • Message 1 of 63

Moto Z2 Play proximity sensor

2018-03-10, 16:31 PM

I have a severe problem with my Moto Z2 Play. When I place a call the screen immediately goes black. Hence I can't end a call, turn on speaker etc by using the normal buttons on the screen.

Has anyone experienced this? Have had the phone in for service twice, last time they even changed the screen, but the issue persists.

If I run the the Moto test, I get faulty proximity sensor as result.

Solved! See the solution
Reply
Options

13138 Posts

02-02-2016

US

1405 Signins

8890 Page Views

  • Posts: 13138
  • Registered: ‎02-02-2016
  • Location: US
  • Views: 8890
  • Message 2 of 63

Re: Moto Z2 Play proximity sensor

2018-03-10, 16:45 PM

wrote:

I have a severe problem with my Moto Z2 Play. When I place a call the screen immediately goes black. Hence I can't end a call, turn on speaker etc by using the normal buttons on the screen.

Has anyone experienced this? Have had the phone in for service twice, last time they even changed the screen, but the issue persists.

If I run the the Moto test, I get faulty proximity sensor as result.


Its a faulty proximity sensor. Make sure you do not have any screen protector on. If you don't then it will need to be repaired.

Reply
Options

4 Posts

02-01-2018

SE

24 Signins

231 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎02-01-2018
  • Location: SE
  • Views: 231
  • Message 3 of 63

Re: Moto Z2 Play proximity sensor

2018-03-10, 18:31 PM

Never use screen protectors!

Reply
Options

4 Posts

02-01-2018

SE

24 Signins

231 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎02-01-2018
  • Location: SE
  • Views: 231
  • Message 4 of 63

Re: Moto Z2 Play proximity sensor

2018-03-11, 5:10 AM

And now the phone has been in repair service twice and the issue persists!

Reply
Options

27 Posts

03-15-2018

DE

31 Signins

267 Page Views

  • Posts: 27
  • Registered: ‎03-15-2018
  • Location: DE
  • Views: 267
  • Message 5 of 63

Z2 Play proximity sensor problem

2018-03-27, 9:47 AM

Hi,

 

yesterday I got an update of Moto info, after the installation Moto info doesn´t react to the proximity sensor anymore.

Sensor is tested and working, uninstall and reinstall of Moto info as well as turning on/off Moto actions and reboot device had no effect.

Reply
Options

5988 Posts

12-04-2017

IN

1170 Signins

77328 Page Views

  • Posts: 5988
  • Registered: ‎12-04-2017
  • Location: IN
  • Views: 77328
  • Message 6 of 63

Re: Z2 Play proximity sensor problem

2018-03-27, 12:42 PM

wrote:

Hi,

 

yesterday I got an update of Moto info, after the installation Moto info doesn´t react to the proximity sensor anymore.

Sensor is tested and working, uninstall and reinstall of Moto info as well as turning on/off Moto actions and reboot device had no effect.


Sorry to hear about that, as you said you have already tested the sensors, just to confirm have you tested on device help app? Are you saying you have received an update? Are you talking about any specific app? could you share us a screenshot of the update you have received? Could you perform a clear cache partition and let us know if that makes any difference?

 

Meanwhile, please update your profile with current phone, carrier, and serial number -- this will help me investigate. Please make sure that the options under Settings > Motorola Privacy are on as well, and let me know (just reply here) if it's okay for me to look at your apps to see if they are a source of problems.

Update your profile -link

 

Thanks,

-Swaraj

If you need a reference in updating your profile, please click this link. https://forums.lenovo.com/t5/Forum-Feedback/Complete-your-forums-profile/td-p/3339943
Reply
Options

27 Posts

03-15-2018

DE

31 Signins

267 Page Views

  • Posts: 27
  • Registered: ‎03-15-2018
  • Location: DE
  • Views: 267
  • Message 7 of 63

Re: Z2 Play proximity sensor problem

2018-03-28, 6:13 AM

Hello Swaraj,

 

I have stored my phone data into my account now.

I used the test from the help app and another sensor testing app.

Both were successul.


The proximity sensor problem seems to depend on the light situation.
At work (direct light from above and sunlight from the window) the sensor does work but it doesn´t trigger the infos, at home and in my car everything is fine.

 

 

 

Reply
Options

5988 Posts

12-04-2017

IN

1170 Signins

77328 Page Views

  • Posts: 5988
  • Registered: ‎12-04-2017
  • Location: IN
  • Views: 77328
  • Message 8 of 63

Re: Z2 Play proximity sensor problem

2018-03-28, 12:58 PM

wrote:

Hello Swaraj,

 

I have stored my phone data into my account now.

I used the test from the help app and another sensor testing app.

Both were successul.


The proximity sensor problem seems to depend on the light situation.
At work (direct light from above and sunlight from the window) the sensor does work but it doesn´t trigger the infos, at home and in my car everything is fine.

 

 

 


This is very strange, not that I have heard of, could you still confirm what updates you were talking about in regards to moto info? 

 

Thanks,

-Swaraj

If you need a reference in updating your profile, please click this link. https://forums.lenovo.com/t5/Forum-Feedback/Complete-your-forums-profile/td-p/3339943
Reply
Options

27 Posts

03-15-2018

DE

31 Signins

267 Page Views

  • Posts: 27
  • Registered: ‎03-15-2018
  • Location: DE
  • Views: 267
  • Message 9 of 63

Re: Z2 Play proximity sensor problem

2018-03-28, 14:08 PM

wrote:


This is very strange, not that I have heard of, could you still confirm what updates you were talking about in regards to moto info? 

 

Thanks,

-Swaraj



Hi, it is the update for Moto Infos 06.038.3

Reply
Options

5988 Posts

12-04-2017

IN

1170 Signins

77328 Page Views

  • Posts: 5988
  • Registered: ‎12-04-2017
  • Location: IN
  • Views: 77328
  • Message 10 of 63

Re: Z2 Play proximity sensor problem

2018-03-28, 16:53 PM



Hi, it is the update for Moto Infos 06.038.3


We believe we are talking about Moto Display ( Moto Infos), are we on the same page? So you are saying if we have Moto Display/moto Infos turned on-- the proximity sensors are not working in sunlight? Does this happens always? Could you please share us a video showing the issues?

 

We want to look further into this, kindly send a bug report regarding this when it does not work in direct sunlight along with the Video. Bug report will collect information about your current device state

Go to Settings ->Developer options -> Enable USB debugging > Toggle On

Enable Settings -> Developer options -> Enable Bug Report shortcut > Toggle On

Once the issue is reproduced: Go to Settings -> Developer options -> Click on take bug report or Press Power button and then choose Bug Report from the Power down menu.

Wait for some time until the bug report is collected. It takes around 3 to 4 minutes to collect the Bug Report.

Then upload the BugReport to your personal Google Drive and then share the link to the BugReport on the forums in a reply.

Provide observations of what you saw happen right before the bug report was taken. Please indicate the local time when you observed the behavior.

  

Thanks,

-Swaraj

If you need a reference in updating your profile, please click this link. https://forums.lenovo.com/t5/Forum-Feedback/Complete-your-forums-profile/td-p/3339943
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save