Motorola Community

Moto Z Phones - Mod CapableMoto Z
All Forum Topics
Options

63 Posts

05-22-2016

GB

80 Signins

587 Page Views

  • Posts: 63
  • Registered: ‎05-22-2016
  • Location: GB
  • Views: 587
  • Message 1 of 8

just received my moto z, however the moto display isnt working correctly

2016-10-18, 20:15 PM

so initially the moto display was working fine and lighting up when it should do, but half way through transferring apps and data from my moto x force to it, i noticed the moto display quickly flashed and went off again

i have also noticed that on my force, there are 2 red sensors at the left and right of the bottom bezel. however on my Z, i only see 1 of these lighting up (the one on the right)

when i first received the phone i didnt check to see if they were both lighting up red, but all i know is the moto display gesture isnt working how it should do. ill wait for the apps to finish installing and will install the latest firmware and restart the phone to check.

Reply
Options

Re: just received my moto z, however the moto display isnt working correctly

2016-10-18, 20:33 PM

wrote:

so initially the moto display was working fine and lighting up when it should do, but half way through transferring apps and data from my moto x force to it, i noticed the moto display quickly flashed and went off again

i have also noticed that on my force, there are 2 red sensors at the left and right of the bottom bezel. however on my Z, i only see 1 of these lighting up (the one on the right)

when i first received the phone i didnt check to see if they were both lighting up red, but all i know is the moto display gesture isnt working how it should do. ill wait for the apps to finish installing and will install the latest firmware and restart the phone to check.


Hi Jakeno,

 

Let me know if the issue still persist after you restart the phone. If yes, please try to perform  safe mode and see if it works.

 

Thanks,

Joy

Motorola Support

Reply
Options

63 Posts

05-22-2016

GB

80 Signins

587 Page Views

  • Posts: 63
  • Registered: ‎05-22-2016
  • Location: GB
  • Views: 587
  • Message 3 of 8

Re: just received my moto z, however the moto display isnt working correctly

2016-10-19, 8:14 AM

Yeah it still does it

Reply
Options

1 Posts

10-20-2016

MX

3 Signins

11 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎10-20-2016
  • Location: MX
  • Views: 11
  • Message 4 of 8

Re: just received my moto z, however the moto display isnt working correctly

2016-10-20, 16:17 PM

Not even safe mode corrects it, im beggining to think i got a faulty unit. The thing does turn on when you reach for the phone, but it turns off immediatly. Hope this is a software issue (it is up to date), im tired of guarantee processes (note 7 exowner).

Reply
Options

63 Posts

05-22-2016

GB

80 Signins

587 Page Views

  • Posts: 63
  • Registered: ‎05-22-2016
  • Location: GB
  • Views: 587
  • Message 5 of 8

Re: just received my moto z, however the moto display isnt working correctly

2016-10-20, 17:22 PM

I looked in the reviews of the 'moto actions' app or whatever it's called, and it seems it has been a common issue since it updated

 

It can't be a hardware fault because it was working fine when I got my phone, but it got faulty when I was installing/optimising/updating app 90/130

Reply
Options

Re: just received my moto z, however the moto display isnt working correctly

2016-10-20, 17:44 PM

wrote:

I looked in the reviews of the 'moto actions' app or whatever it's called, and it seems it has been a common issue since it updated

 

It can't be a hardware fault because it was working fine when I got my phone, but it got faulty when I was installing/optimising/updating app 90/130


Hi Jakeno,

 

Please try to clear cache the Moto Application from the Settings. If it still doesn't work, try to clear the data of the Moto Application.

 

Please make sure as well that your Moto Display is enabled after clearing the cache and data of the Moto Application.

 

Thanks,

Joy

Motorola Support

Reply
Options

136 Posts

06-02-2010

US

169 Signins

2006 Page Views

  • Posts: 136
  • Registered: ‎06-02-2010
  • Location: US
  • Views: 2006
  • Message 7 of 8

Re: just received my moto z, however the moto display isnt working correctly

2016-10-20, 20:15 PM

wrote:

so initially the moto display was working fine and lighting up when it should do, but half way through transferring apps and data from my moto x force to it, i noticed the moto display quickly flashed and went off again

i have also noticed that on my force, there are 2 red sensors at the left and right of the bottom bezel. however on my Z, i only see 1 of these lighting up (the one on the right)

when i first received the phone i didnt check to see if they were both lighting up red, but all i know is the moto display gesture isnt working how it should do. ill wait for the apps to finish installing and will install the latest firmware and restart the phone to check.


Have you changed the animation duration scale under develop options? There are multiple threads (possibly on the Z Force forum) about this causing moto display to flash instead of fade.

(And yes, there's only one IR light on the bottom. It seems the configuration has been changed from two combined emitters/receivers to a receiver on one side and an emitter on the other side.)

Reply
Options

63 Posts

05-22-2016

GB

80 Signins

587 Page Views

  • Posts: 63
  • Registered: ‎05-22-2016
  • Location: GB
  • Views: 587
  • Message 8 of 8

Re: just received my moto z, however the moto display isnt working correctly

2016-10-20, 20:51 PM

Yeah I had all animations off

It seems to work with animation scale x1.0

However on my x force it works without animation

I'll leave it like this and report my findings. I'll wipe my cache later if there are problems 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete