Motorola Community

Moto Z Phones - Mod CapableMoto Z3 Play
All Forum Topics
Options

1 Posts

08-28-2019

US

5 Signins

25 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎08-28-2019
  • Location: US
  • Views: 25
  • Message 1 of 4

Moto Z3 Play audio issues

2019-08-28, 23:28 PM

The speakers for my phone only work when it's connected to a charger. I can still call, but only using speaker mode 

Reply
Options

7464 Posts

03-05-2018

US

953 Signins

126076 Page Views

  • Posts: 7464
  • Registered: ‎03-05-2018
  • Location: US
  • Views: 126076
  • Message 2 of 4

Re: Moto Z3 Play audio issues

2019-08-29, 17:49 PM

Hi NameScreen,

 

I'd like to get more details with this. Can you please confirm if there's a sound with media? Have you tried testing the Moto Help app > Diagnosis > Hardware Test > Receiver > Speaker. Let me know. Thanks.

 

Best regards,
Rich
Motorola-Lenovo Support



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Options

1 Posts

02-28-2020

US

1 Signins

0 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎02-28-2020
  • Location: US
  • Views: 0
  • Message 3 of 4

Re:Moto Z3 Play audio issues

2020-02-28, 2:00 AM
The right side of my speakers just quit working. I did the hardware check, tried 3.5 jack (with adapter) and a different pair of Bluetooth headphones. The right speaker doesn't make any sound. I updated the OS and nothing changed. Any suggestions?
Reply
Options

7464 Posts

03-05-2018

US

953 Signins

126076 Page Views

  • Posts: 7464
  • Registered: ‎03-05-2018
  • Location: US
  • Views: 126076
  • Message 4 of 4

Re:Moto Z3 Play audio issues

2020-02-28, 18:42 PM

Hi A.J Slocum,

 

Thanks for posting on the thread. Have you tried testing in safe mode? 

 

To Enable Safe Mode
1. Press and hold the Power button until Power off comes up on the screen.
2. Touch and HOLD Power off on the screen until reboot to safe mode appears.
Just turn off and on the phone to boot back to normal mode.

 

While in safe mode, stream music in Youtube app. See if there's improvement, otherwise, I would suggest doing factory data reset without restoring your back up (Settings > System > Reset > Factory data reset). Backup your important files first so you won't lose them.

 

Best regards,
Rich
Motorola-Lenovo Support

 

 



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!
This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save