cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Lenovo Employee DaveOber
Lenovo Employee
Posts: 58
Registered: ‎12-17-2018
Location: US
Views: 279
Message 11 of 16

Re: ATTN: lenovo ! A485 buggy bios

Yes I see that issue on slackware live,  I tested the iommu fix on Ubuntu and it did work on that distro. Is there a reason to be using slackware verses using one of the other Linux distros

Lenovo Employee DaveOber
Lenovo Employee
Posts: 58
Registered: ‎12-17-2018
Location: US
Views: 260
Message 12 of 16

Re: ATTN: lenovo ! A485 buggy bios

I tested the live image of slackware adding the iommu=pt to the end of the cmdline and it did work for me the kfd loaded correctly.  I tried putting it in the middle of the line and when I did a cat /proc/cmdline after booting it was not there so please verify it is really added to the cmdline

pickens
Fanfold Paper
Posts: 14
Registered: ‎05-18-2019
Location: US
Views: 255
Message 13 of 16

Re: ATTN: lenovo ! A485 buggy bios

It's still not working for me.

I guess, if you say it is working for you, then it's just a matter of me trying a few more things.

I'll try different kernel branches or something ...

pickens
Fanfold Paper
Posts: 14
Registered: ‎05-18-2019
Location: US
Views: 233
Message 14 of 16

Re: ATTN: lenovo ! A485 buggy bios

Ok i've exhausted my options here. Nothing can get kfd to load.

 

What live image did you use, from where ?

Highlighted
Lenovo Employee DaveOber
Lenovo Employee
Posts: 58
Registered: ‎12-17-2018
Location: US
Views: 223
Message 15 of 16

Re: ATTN: lenovo ! A485 buggy bios

pickens
Fanfold Paper
Posts: 14
Registered: ‎05-18-2019
Location: US
Views: 200
Message 16 of 16

Re: ATTN: lenovo ! A485 buggy bios

I just tried that

 

http://sterlingdesktops.com/dmesg-live.txt

grep kfd dmesg-live.txt

 

[ 16.033740] kfd kfd: Initialized module
[ 16.351490] kfd kfd: Allocated 3969056 bytes on gart
[ 16.351633] kfd kfd: Failed to resume IOMMU for device 1002:15dd
[ 16.351802] kfd kfd: device 1002:15dd NOT added due to errors

 

device not added due to errors, but the modules load and it seems to work.

 

I've now replicated this setup on my main install. iommu had to be compiled as a module, not statically, and iommu=pt was need.

 I guess I can live with any other issues, opencl is now working with rocm.

 

 

Thanks.

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors