cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
dagnelino
SCSI Port
Posts: 33
Registered: ‎11-23-2016
Location: IT
Views: 13,686
Message 1 of 40

Lenovo P2 - Audio registration problem!

Look here!

https://www.youtube.com/watch?v=4_2Bkj069vk

 

i have the same idential problem!

Tested in my house, with medium volume, medium bass balance....

It's simple terrible! 

Senior MotoAgent
Senior MotoAgent
Posts: 3,431
Registered: ‎10-05-2016
Location: PH
Views: 13,353
Message 2 of 40

Re: Lenovo P2 - Audio registration problem!


@dagnelino wrote:

Look here!

https://www.youtube.com/watch?v=4_2Bkj069vk

 

i have the same idential problem!

Tested in my house, with medium volume, medium bass balance....

It's simple terrible! 


Hi dagnelino,

 

Have heard the sound from your video. Have you tried doing a factory reset to this phone?

 

Regards,
Jess
Moto-Lenovo Agent

dagnelino
SCSI Port
Posts: 33
Registered: ‎11-23-2016
Location: IT
Views: 13,351
Message 3 of 40

Re: Lenovo P2 - Audio registration problem!

in Italy i have opened a thread in the HDBLOG forum, the problem affects all owners!

 

 

Senior MotoAgent
Senior MotoAgent
Posts: 3,431
Registered: ‎10-05-2016
Location: PH
Views: 13,335
Message 4 of 40

Re: Lenovo P2 - Audio registration problem!


@dagnelino wrote:

in Italy i have opened a thread in the HDBLOG forum, the problem affects all owners!

 

 


Hi dagnelino,

 

Thanks for that info. Have you tried doing a factory reset? Does the phone drop before? Is there any liquid damage to this phone?

 

Regards,
Jess
Moto-Lenovo Agent

dagnelino
SCSI Port
Posts: 33
Registered: ‎11-23-2016
Location: IT
Views: 13,334
Message 5 of 40

Re: Lenovo P2 - Audio registration problem!

no no! the smartphone is new and perfect.
Repeat: 5 pieces of p2 smartphone for 5 users.
All have the same issue, on the camera App, from OpenCamera App, and Audio registration app.
It's an hw generic problem or a software problem?
nazhri
Fanfold Paper
Posts: 25
Registered: ‎06-29-2015
Location: MY
Views: 13,238
Message 6 of 40

Re: Lenovo P2 - Audio registration problem!

Hi Jess,

 

I have this issue too. I believe this is a common issue to all P2 users. Please take a serious look into it. Thanks.

azhar1975
WWAN
Posts: 454
Registered: ‎06-02-2013
Location: MY
Views: 13,124
Message 7 of 40

Re: Lenovo P2 - Audio registration problem!


@moto_Jess wrote:

@dagnelino wrote:

in Italy i have opened a thread in the HDBLOG forum, the problem affects all owners!

 

 


Hi dagnelino,

 

Thanks for that info. Have you tried doing a factory reset? Does the phone drop before? Is there any liquid damage to this phone?

 

Regards,
Jess
Moto-Lenovo Agent


My unit is having exactly the same audio recording issue. Futhermore, no audio is recorded during Fast Motion and Slow Motion videos.

 

I'm located in Malaysia. My ROM is S048_161111_ROW.

 

Factory reset does NOT solve the issue.

 

Lenovo needs to push OTA.

rantan
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎01-01-2017
Location: FR
Views: 13,054
Message 8 of 40

Re: Lenovo P2 - Audio registration problem!


@moto_Jess wrote:

Hi dagnelino,

 

Thanks for that info. Have you tried doing a factory reset? Does the phone drop before? Is there any liquid damage to this phone?

 

Regards,
Jess
Moto-Lenovo Agent


Hi,

I have the same issue on my new P2 device.

On the phone, people hear me well, but it turns bad when you try to record the sound,so it is may be a software problem.

 

I have recorded this sample: http://dl.free.fr/vay5fcPoH

 

 

 

 

radicbozo
Punch Card
Posts: 19
Registered: ‎12-31-2015
Location: HR
Views: 12,962
Message 9 of 40

Re: Lenovo P2 - Audio registration problem!

Hi.

I am proud owner of P2 - p2a42, and have not noticed that problem on my device. Have you done recording in some special environment or will be noticed in private room, with louder music? I have tested mine that way, and sound like fine.

azhar1975
WWAN
Posts: 454
Registered: ‎06-02-2013
Location: MY
Views: 12,915
Message 10 of 40

Re: Lenovo P2 - Audio registration problem!

I suggest Lenovo support team to take 10 random samples from the stores to verify the video recording sound issue.

 

I am pretty confident the "NOISE CANCELLING MIC" has suppressed the natural incoming sound recorded via main mic.

 

How to verify this? After recording, try to playback at very high volume. You will notice a split second (about 0.5 seconds) the correct sound is recorded initially before the "NOISE CANCELLING MIC" kicks in to suppressed all other natural incoming sounds.

 

OTA should be able to solve this plague.

And we're back...

Move delayed but still coming

Learn More

Check out current deals!


Shop current deals