English Community

Lenovo PhonesS and Vibe X Series Smartphones
All Forum Topics
Options

90 Posts

02-03-2016

IN

461 Signins

3321 Page Views

  • Posts: 90
  • Registered: ‎02-03-2016
  • Location: IN
  • Views: 3321
  • Message 11 of 17

Re: Does turbo hi-fi really work in vibe x3 or just a gimmick ?

2016-10-24, 10:02 AM

The suggested solution doesnt work always . It changes sound a little but  doesnt exactly turnon HiFi. Simly put the HiFi toggle doesnt work always .  I have noticed  at times the clarity suddenyl improves .. but turns off immediately .. May be the HiFi process is getting killed.. "Buggy Software" . can we pl address this .We were supposed to have a flagship phone with a HiFi DAC  ..but we aint exactly experiencing that 

Reply
Options

20 Posts

02-21-2016

IN

71 Signins

521 Page Views

  • Posts: 20
  • Registered: ‎02-21-2016
  • Location: IN
  • Views: 521
  • Message 12 of 17

Re: Does turbo hi-fi really work in vibe x3 or just a gimmick ?

2016-11-27, 15:30 PM

Yes bro , you are right.... But I have a fix which may work...

1. Switch on Turbo HIFI.

2. Play a song(Make sure you've plugged in your headphones).

3. Switch off mobile data / Wi-Fi

4.Say OK Google if "Ok Google" hot word is ON or go to voice search and tap the icon and say something...

5. You'll surely notice the difference maybe for a temporary period or prolonged period of time.....

6. Now go to Settings>Google>Search and now>Voice>Ok Google detection>Turn off everything.... I don't properly remember this method cos it's been 3 months and am using this feature without any hassle.... It may work for you cos the problem lies in the microphone/speaker switching characteristics of Vibe X3.... Just do some trial and error....I rectified it after 8 months from purchase...A great audiophile phone ruined by a buggy software.... Am using BOSE freestyle earbuds.... It's just awesome and am unable to get this effect on other phones.... Hope this works for you!!!! Keep in touch....Bye.

Reply
Options

90 Posts

02-03-2016

IN

461 Signins

3321 Page Views

  • Posts: 90
  • Registered: ‎02-03-2016
  • Location: IN
  • Views: 3321
  • Message 13 of 17

Re: Does turbo hi-fi really work in vibe x3 or just a gimmick ?

2016-11-28, 5:30 AM
Yes thx.. Looks like that fixed the notification toggle (for now) . I was in the in the meanwhile using an App called DAC Fix to force turn on the DAC .
Now theres the pending issue of Toggling Dolby which doesn't always work . Half baked software & improper testing/ documentation ruins the experience . Going by the current attitude of Lenovo they are not keen to provide updates /patches .
Reply
Options

72 Posts

02-21-2016

Bulgaria

123 Signins

1199 Page Views

  • Posts: 72
  • Registered: ‎02-21-2016
  • Location: Bulgaria
  • Views: 1199
  • Message 14 of 17

Re: Does turbo hi-fi really work in vibe x3 or just a gimmick ?

2016-11-28, 5:54 AM
OMG... It will be a lot easier if Lenovo just fix the f*ucking problem, doesn't it? But according to my experience, if they try the things will be getting worse. As I said many times to many people - just change the brand.
Reply
Options

9830 Posts

09-04-2014

SK

32719 Signins

1212775 Page Views

  • Posts: 9830
  • Registered: ‎09-04-2014
  • Location: SK
  • Views: 1212775
  • Message 15 of 17

Re: Does turbo hi-fi really work in vibe x3 or just a gimmick ?

2016-11-27, 15:29 PM
 

Andy

 

English Community Administrator
Lenovo eServices

Please remember to come back and mark the post that you feel solved your question as the solution, it earns the member + points 
Did you find a post helpfull? You can thank the member by awarding them a Thumbs Up
 

Please don't ask me questions by Personal Message; questions belong in the forums.


Using Browser Search to find your answers in Lenovo and Moto Community
Reply
Options

2 Posts

11-17-2016

IN

8 Signins

36 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎11-17-2016
  • Location: IN
  • Views: 36
  • Message 16 of 17

Re: Does turbo hi-fi really work in vibe x3 or just a gimmick ?

2017-03-06, 14:09 PM

Definately works....N Thank You sooo much broda from the core of ma hrt...It was working before and i was enjoying evrybeat of music...but sudenly it stoped working...and was not constant n stable...your trick made ma day...

And lenovo should really work on thiz...A flagship h/w and a half baked s/w...

Thankz again broda :-) 

Reply
Options

2 Posts

11-17-2016

IN

8 Signins

36 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎11-17-2016
  • Location: IN
  • Views: 36
  • Message 17 of 17

Re: Does turbo hi-fi really work in vibe x3 or just a gimmick ?

2017-03-06, 14:30 PM
Definately works....N Thank You sooo much broda from the core of ma hrt...It was working before and i was enjoying evrybeat of music...but sudenly it stoped working...and was not constant n stable...your trick made ma day...
And lenovo should really work on thiz...A flagship h/w and a half baked s/w...
Thankz again broda :-)
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms