English Community

Datacenter SystemsSystem x - X6, M5, M4
All Forum Topics
Options

7 Posts

06-27-2016

IN

10 Signins

86 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎06-27-2016
  • Location: IN
  • Views: 86
  • Message 1 of 13

IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2016-06-27, 12:17 PM
We have an IBM x3400 m3 7379 server. Have attempted possible troubleshooting procedures like checking all hardwares including DIMM and CPU, setting UEFI boot recovery jumper, Clear the CMOS by removing the battery. The h8 heartbeat and IMM heartbeat LED blinks. there are non amber led on the board. Only the systemerror led on the front panel lits up few seconds after UEFI platform initialization. Would really appreciate if someone could help troubleshoot the issue and get the server running. PS: The server was not in use for almost 1 whole year.
Reply
Options

3 Posts

07-06-2016

RU

1 Signins

101 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎07-06-2016
  • Location: RU
  • Views: 101
  • Message 2 of 13

Re: IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2016-07-06, 5:00 AM

Hi ArafathaAboo,

 

lets check iMM logs, connect to iMM management port and save his iMM Service Data and attach it to next message.

 

Regards,

Alexander Novikov

Russia, Moscow

Reply
Options

1 Posts

11-18-2016

US

1 Signins

8 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎11-18-2016
  • Location: US
  • Views: 8
  • Message 3 of 13

Re: IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2016-11-18, 6:09 AM
hi,can you fix it?
Reply
Options

7 Posts

06-27-2016

IN

10 Signins

86 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎06-27-2016
  • Location: IN
  • Views: 86
  • Message 4 of 13

Re: IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2016-11-18, 7:34 AM
sure.. let me figure out how to do that... in case you have those easy steps, that would help...
Reply
Options

7 Posts

06-27-2016

IN

10 Signins

86 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎06-27-2016
  • Location: IN
  • Views: 86
  • Message 5 of 13

Re: IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2017-01-31, 8:57 AM

Extremely sorry for the immense delay. Finally I decided to dedicate myself to troubleshoot this server. After almost a year of keeping the server idle, I decided to give it an internal cleaning making sure the dirts are removed. Not sure if this information is related,but I still thought of revealing it.

Now I get the error 

The System "SN# 06FYV08" has detected no memory in the system

the RAMs are inserted in 3 & 6 as per the guideline from the manual. Please check the IMM error screenshot for details.

Reply
Options

3 Posts

03-24-2017

AO

4 Signins

54 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎03-24-2017
  • Location: AO
  • Views: 54
  • Message 6 of 13

Re: IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2017-03-24, 13:46 PM

Hello,

I am having the same problem with UEFI on my server, I have already performed several troubleshooting and nothing, somebody can help me.

Reply
Options

7 Posts

06-27-2016

IN

10 Signins

86 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎06-27-2016
  • Location: IN
  • Views: 86
  • Message 7 of 13

Re: IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2017-03-24, 14:04 PM

The problem still persists. Tried the memory slot combination 1 & 4, 2 & 5, 3 & 7. But still the same error mentioned in JAbreu's snapshot. Thanks for reminding me JAbreu. I've been pushing this issue for quite sometime.

Reply
Options

7 Posts

06-27-2016

IN

10 Signins

86 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎06-27-2016
  • Location: IN
  • Views: 86
  • Message 8 of 13

Re: IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2017-03-24, 14:05 PM
Thought of changing the RAM or getting it tested in another machine on sunday. Will update the status.
Reply
Options

3 Posts

03-24-2017

AO

4 Signins

54 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎03-24-2017
  • Location: AO
  • Views: 54
  • Message 9 of 13

Re: IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2017-03-24, 14:15 PM

Today I downloaded the firmware update, I will perform an update to see if it solves the problem (For firmware download I used the ibm tool ibm_utl_bomc_9.64_windows_i386).

Reply
Options

3 Posts

03-24-2017

AO

4 Signins

54 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎03-24-2017
  • Location: AO
  • Views: 54
  • Message 10 of 13

Re: IBM x3400 M3 7379 server hangs on uefi platform initialization

2017-03-27, 7:34 AM
Hi, how was your troubleshooting?
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save