Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

Datacenter SystemsSystem x - X6, M5, M4
All Forum Topics
Options

4 Posts

09-04-2020

Philippines

7 Signins

50 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎09-04-2020
  • Location: Philippines
  • Views: 50
  • Message 1 of 5

Lenovo System X3500 M5 Stuck In Logo Screen After Window Server 2016 Installation

2020-09-04, 8:21 AM

Hi Everyone,

 

I really need your help in providing solution to this issue.

I recently install Windows Server 2016 OS on my X3500 server. 

After installation the system was stuck on the logo screen.

 

I could not enter in the Setup and Select Boot Devices.

 

I already read some threads regarding this problem but somehow all the solution did not work.

The only one thing that I could not try is updating the firmware by accessing the IMM2 module.

I could not ping the default IP Address: 192.168.70.125 thus, wasn't able to access the Web Interface.

 

Appreciate any help.

 

Thank you in advance.

Reply
Options

46 Posts

09-11-2015

China

61 Signins

553 Page Views

  • Posts: 46
  • Registered: ‎09-11-2015
  • Location: China
  • Views: 553
  • Message 2 of 5

Re:Lenovo System X3500 M5 Stuck In Logo Screen After Window Server 2016 Installation

2020-09-07, 1:22 AM

Hi team,

 

It seems there have something wrong with the NIC port, advise you take below action to check the IMM port

  1. Replace one new cable  to check if the IMM IP can ping through, the IMM default IP is   192.168.70.125, with 255.255.255.0
  2. If step not work, then remove the battery on planar, and change the jumper of CMOS to clear it, then recover back after 5 minites.
Reply
Options

4 Posts

09-04-2020

Philippines

7 Signins

50 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎09-04-2020
  • Location: Philippines
  • Views: 50
  • Message 3 of 5

Re:Lenovo System X3500 M5 Stuck In Logo Screen After Window Server 2016 Installation

2020-09-08, 8:37 AM

Hi zhangww14,

 

I appreciate your response.

I tested the cable used to connect with the IMM port and its working fine.

As for the second step. What I did is I removed the CMOS battery and switches on the third switch.

 

 

After 5 minutes, I returned the CMOS battery. Plugged the server to a power supply and connect to the IMM port.

When I tried to ping the default IP which is 192.168.70.125 still the result is unreachable.

 

 

Is there something I missed in the instruction?

 

Please advise.

 

Thank you.

 

 

 

 

 

 

 

Reply
Options

46 Posts

09-11-2015

China

61 Signins

553 Page Views

  • Posts: 46
  • Registered: ‎09-11-2015
  • Location: China
  • Views: 553
  • Message 4 of 5

Re:Lenovo System X3500 M5 Stuck In Logo Screen After Window Server 2016 Installation

2020-09-15, 5:57 AM

One thing is you need to set the computer's netmask same with the IMM IP 255.255.255.0

 

If that's done but still unreachable, there probably the systemboard have problem and need to be replaced.

Reply
Options

52 Posts

11-13-2015

China

69 Signins

620 Page Views

  • Posts: 52
  • Registered: ‎11-13-2015
  • Location: China
  • Views: 620
  • Message 5 of 5

Re:Lenovo System X3500 M5 Stuck In Logo Screen After Window Server 2016 Installation

2020-09-21, 6:23 AM

Hi,

 

Please try to minimize configuration test,reset CPU,make sure bo bent pin on CPU’s sockets.  Also check LED's status,make sure no amber.  If the system still cannot enter to UEFI steps with minmize config,  you may need to contact IBM call center to replace the system board.

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms