Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

Datacenter SystemsSystem x - X6, M5, M4
All Forum Topics
Options

6 Posts

08-17-2019

France

12 Signins

35 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎08-17-2019
  • Location: France
  • Views: 35
  • Message 1 of 9

X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-18, 22:16 PM

Hello

 

After a load defaults on bios to attemps to resolve an issue. I have loose the windows boot manger from the boot order.

I have an 2008 server R2 on it.

I found that : https://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=ibm1MIGR-5079636

but when I go Workaround. I have only the network.. no hard drive.

I have only one drive on this server I see it betwenn storage..
Did you have an idea to resolve my isuue ?

Thanks in advance.

Reply
Answer
Options

748 Posts

09-04-2018

United States of America

1000 Signins

20395 Page Views

  • Posts: 748
  • Registered: ‎09-04-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 20395

Re: X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-20, 1:29 AM

Hi  ColKlink,

 

For the certified devices, please refer to the page.

For order parts, please refer to the KB: How to Look Up and Purchase Accessories, Upgrades, and FRU/CRU Replacement Parts

Reply

Replies(8)
Options

748 Posts

09-04-2018

United States of America

1000 Signins

20395 Page Views

  • Posts: 748
  • Registered: ‎09-04-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 20395
  • Message 2 of 9

Re: X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-19, 3:35 AM

Hi ColKlink, 

 

Please change the Boot Mode in bios setup page from Boot Manager-> Boot Mode to Legacy mode, and check the Legacy BIOS option is set to [Enabled] from System Settings->Legacy BIOS-> Legacy BIOS to see if it helps.

Reply
Options

6 Posts

08-17-2019

France

12 Signins

35 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎08-17-2019
  • Location: France
  • Views: 35
  • Message 3 of 9

Re: X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-19, 6:22 AM

Hello Cchen

 

thank you for the answer I try in Boot Manager Boot mode Legacy only don't boot. the srtange thing in legacy mode I don't see my hard drive (I don't see it in boot séquence...)  but I see it in drive port 0.

Reply
Options

6 Posts

08-17-2019

France

12 Signins

35 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎08-17-2019
  • Location: France
  • Views: 35
  • Message 4 of 9

Re: X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-19, 8:03 AM

Hello Cchen

 

I try something I Change my hard drive to another one I make a new install off windows server and they generate a new Windows Boot Manager I can see it in start option. It is possible to modify on the Bios the guid disk ? or import the GUID manualy

Reply
Options

748 Posts

09-04-2018

United States of America

1000 Signins

20395 Page Views

  • Posts: 748
  • Registered: ‎09-04-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 20395
  • Message 5 of 9

Re: X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-19, 9:10 AM

Hi Colklink,

 

Can the server not boot from the hard drive which you just installed a new OS on it? 

Reply
Options

6 Posts

08-17-2019

France

12 Signins

35 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎08-17-2019
  • Location: France
  • Views: 35
  • Message 6 of 9

Re: X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-19, 10:15 AM

Yes I Can boot on it just a windows message (error because I don't add raid drivers) with safe mode command prompt etc...

Reply
Options

6 Posts

08-17-2019

France

12 Signins

35 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎08-17-2019
  • Location: France
  • Views: 35
  • Message 7 of 9

Re: X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-19, 22:16 PM

Hello

 

I cloned the disk on another and the server boot I think the server hard drive is the issue.

Do you know where I can buy a 500 gb certifiate for the x3500 M4 ?

Reply
Options

434 Posts

03-07-2017

United States of America

2048 Signins

30848 Page Views

  • Posts: 434
  • Registered: ‎03-07-2017
  • Location: United States of America
  • Views: 30848
  • Message 8 of 9

Re: X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-20, 1:29 AM

Hi ColKlink

 

 

You can refer to the product guide: to search the part number you need:Internal drive options

https://lenovopress.com/tips0852-system-x3500-m4#internal-drive-options

But to be honest, X3500 M4 already withdrawn. Maybe its parts are not easy to get.

Please feel free to leave your comment, thank you for support Lenovo
Reply
Answer
Options

748 Posts

09-04-2018

United States of America

1000 Signins

20395 Page Views

  • Posts: 748
  • Registered: ‎09-04-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 20395
  • Message 9 of 9

Re: X 3500 M4 don't boot after load defaults on bios.

2019-08-20, 1:29 AM

Hi  ColKlink,

 

For the certified devices, please refer to the page.

For order parts, please refer to the KB: How to Look Up and Purchase Accessories, Upgrades, and FRU/CRU Replacement Parts

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms