English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

4 Posts

01-29-2014

USA

13 Signins

88 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎01-29-2014
  • Location: USA
  • Views: 88
  • Message 1 of 9

T440 20B6 - Not Able to find NIC Driver in WinPE during PXE Boot

2014-01-29, 22:31 PM

So, as the title says....

 

I am running a WDS server and anytime I go to PXE boot to install the  Win 7 Pro image on the T440, once I get into WinPE it fails out saying that the right driver is not installed in the boot.wim image. I have injected the drivers from Lenovo's website, as well as from their SCCM package into the boot.wim file image I have also installed some of the drivers available from Intel directly. Issue still persists. I have secure boot off, as well as the machine is set to Legacy Boot as opposed to UEFI Boot Mode. I have no problem getting T400, T410, T420 and T430's to PXE boot. Help, please!

Reply
Options

4 Posts

05-05-2014

United States

3 Signins

28 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎05-05-2014
  • Location: United States
  • Views: 28
  • Message 2 of 9

Re: T440 20B6 - Not Able to find NIC Driver in WinPE during PXE Boot

2014-05-05, 22:05 PM

Any luck on this one?  My t440 has the intel i218-v NIC. No winpe drivers.

Reply
Options

4 Posts

01-29-2014

USA

13 Signins

88 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎01-29-2014
  • Location: USA
  • Views: 88
  • Message 3 of 9

Re: T440 20B6 - Not Able to find NIC Driver in WinPE during PXE Boot

2014-05-05, 22:17 PM

Nope. Even with the new BIOS Flash versions and updated NIC Driver Versions on Lenovo's site installed, I am still unable to get Win PE to respond when attempting to capture the image. I did not get much help from Lenovo's Customer support either unfortunately.

Reply
Options

4 Posts

05-05-2014

United States

3 Signins

28 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎05-05-2014
  • Location: United States
  • Views: 28
  • Message 4 of 9

Re: T440 20B6 - Not Able to find NIC Driver in WinPE during PXE Boot

2014-05-05, 22:20 PM

Wow.  I had a case open with MS and they mentioned they have been getting a lot of calls for T440 imaging problems. We contacted intel and they don't have an answer either. I've been imaging using winpe and imagex over usb. I can't beleive this issue isn't bigger.

Reply
Options

4 Posts

05-05-2014

United States

3 Signins

28 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎05-05-2014
  • Location: United States
  • Views: 28
  • Message 5 of 9

Re: T440 20B6 - Not Able to find NIC Driver in WinPE during PXE Boot

2014-05-14, 22:26 PM

Beleive it or not, the Dell winpe driver package fixed it for me. http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19/DriverDetails?driverId=9NCGV

Reply
Options

4 Posts

01-29-2014

USA

13 Signins

88 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎01-29-2014
  • Location: USA
  • Views: 88
  • Message 6 of 9

Re: T440 20B6 - Not Able to find NIC Driver in WinPE during PXE Boot

2014-05-15, 16:23 PM

No dice on my end. I of course took the shotgun approach though and installed all the x64 drivers to the boot.wim image from the Dell package you linked. Can you tell me which specific driver file you used that worked?

Reply
Options

4 Posts

05-05-2014

United States

3 Signins

28 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎05-05-2014
  • Location: United States
  • Views: 28
  • Message 7 of 9

Re: T440 20B6 - Not Able to find NIC Driver in WinPE during PXE Boot

2014-05-15, 17:29 PM

I used the WinPE4.0-Drivers-A03-9NCGV.CAB package.  What NIC is your T440 using? What version of SCCM\WinPE are you using? There are different versions of the driver package.  Try to find your version and pick the right package.

 

http://search.dell.com/results.aspx?s=dhs&c=us&l=en&cs=19&k=winpe%20driver%20cab&cat=sup

 

Reply
Options

1 Posts

02-12-2015

San Clemente, Ca

6 Signins

62 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎02-12-2015
  • Location: San Clemente, Ca
  • Views: 62
  • Message 8 of 9

Re: T440 20B6 - Not Able to find NIC Driver in WinPE during PXE Boot

2015-02-12, 19:18 PM

Any solutions to this?  I have the same problem with T450 20BW

Reply
Options

1 Posts

04-21-2015

Bergen

7 Signins

41 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎04-21-2015
  • Location: Bergen
  • Views: 41
  • Message 9 of 9

Re: T440 20B6 - Not Able to find NIC Driver in WinPE during PXE Boot

2015-04-21, 13:18 PM

This driver solved my NIC issue with the pxe boot (winpe 4.0) on the Lenovo T450 (20BV) http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/nz0rw01w_64.exe (Ethernet\NZ0RW01W\PRO1000\Winx64\NDIS63\e1d63x64.inf) (Version 12.12.80.1950)

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete