English Community

ThinkCentre DesktopsThinkCentre A, E, M, S Series
All Forum Topics
Options

4 Posts

01-28-2019

BA

3 Signins

41 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎01-28-2019
  • Location: BA
  • Views: 41
  • Message 1 of 14

M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2019-01-28, 13:46 PM

Dear Team

 

One of our clients recently acquired a couple of M710q ThinkCenter Tinny desktops and they wanted to install Win 10 on them but they could not enter BIOS or boot menu wtih standard F1 and F10 commands. Is there another way to do this for this type of machine or are they missing some steps.

 

Please advise.

Thank you.

 

Vedran Martinovic

Reply
Options

271 Posts

02-06-2017

US

274 Signins

5830 Page Views

  • Posts: 271
  • Registered: ‎02-06-2017
  • Location: US
  • Views: 5830
  • Message 2 of 14

Re: M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2019-01-28, 17:17 PM

If it's Win8, are they using Restart because using Shutdown is a hybrid of where contents of memory are saved to disk and this allows for a faster startup however turning on the PC after a hybrid shutdown does not allow for pressing F1 during BIOS splash startup.

Reply
Options

4432 Posts

01-01-2012

US

8070 Signins

123068 Page Views

  • Posts: 4432
  • Registered: ‎01-01-2012
  • Location: US
  • Views: 123068
  • Message 3 of 14

Re: M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2019-01-28, 17:42 PM

What type of keyboard are they using?  If it's wireless or a specialized keyboard (where specific drivers have to load for full functionality), the F1 key won't come active quick enough to break into the BIOS setup.  Use a standard generic wired USB keyboard. 

__________________________________________________________________________
I do not work for Lenovo. I do not respond to Private Messages for help, your questions should be posted in the appropriate forum where the information exchange may help others. If I helped you, click the 'Thumbs up' button, if solved, the 'Accept as solution'.
Reply
Options

4 Posts

01-28-2019

BA

3 Signins

41 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎01-28-2019
  • Location: BA
  • Views: 41
  • Message 4 of 14

Re: M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2019-01-29, 8:22 AM

Hi

 

There is no Microsoft OS installed, there is something that looks like Chrome OS.

 

Reply
Options

4 Posts

01-28-2019

BA

3 Signins

41 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎01-28-2019
  • Location: BA
  • Views: 41
  • Message 5 of 14

Re: M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2019-01-29, 8:34 AM

Hi

 

They are using a regular USB keyboard. This is the only screen that they can get to.

 

Reply
Options

271 Posts

02-06-2017

US

274 Signins

5830 Page Views

  • Posts: 271
  • Registered: ‎02-06-2017
  • Location: US
  • Views: 5830
  • Message 6 of 14

Re: M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2019-01-29, 23:41 PM

Have you contacted Amazon? I see https//csos-help-amazon.com at the bottom of image.

 

A quick research of csos yielded Communications Switch Operating System. 

 

Did you or they buy the systems from Amazon? 

 

Also see AMZNGRNG OFFICIAL so I am thinking they were setup for some capacity of Amazon business operations and is asking for a USB stick or SD card with system files to boot from?

 

Do you or they receive any UBS sticks (thumb drive) with the computers? If you or they did insert them at the time of boot up to see if can gain access. 

Reply
Options

1 Posts

12-16-2019

US

2 Signins

27 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎12-16-2019
  • Location: US
  • Views: 27
  • Message 7 of 14

Re: M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2019-12-21, 17:44 PM

did u find the problem??

Reply
Options

1 Posts

03-02-2020

IT

2 Signins

0 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎03-02-2020
  • Location: IT
  • Views: 0
  • Message 8 of 14

Re:M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2020-03-02, 18:59 PM
How did you fix the problem?
Reply
Options

3 Posts

03-21-2020

US

5 Signins

10 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎03-21-2020
  • Location: US
  • Views: 10
  • Message 9 of 14

Re:M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2020-03-21, 14:36 PM
I am facings same issues , it is os show amzazon os, Can tell me please how to enter bios and changes windows 10 os
Reply
Options

3 Posts

03-21-2020

US

5 Signins

10 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎03-21-2020
  • Location: US
  • Views: 10
  • Message 10 of 14

Re:M710q Desktop cant enter BIOS or BOOT menu

2020-03-30, 5:29 AM

Dear Team, 

 

Please tell me solutions how to i changes amazon os windows 10 os or , any bios update please guide me 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete